Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość insomniaaaaaaaaaa

UZALEZNIENIE OD KAWY

Polecane posty

Gość insomniaaaaaaaaaa

Jak wyleczyc sie z uzaleznienia od kawy? Wypijam dziennie 4-5 kawy , lub 3 kawy i 2 energetyki. Teraz moj umysl musi pracowac na dwukrotnych obrotach bo mam sesje. Ale boje sie ze po sesji tak czy siak bede pila dalej.

Gość mnjuiji
Do czasu zakonczenia sesji pij dalej te kawy, a jak juz wszystko zaliczysz, to musisz sobie zrobic detoks. Bedzie bardzo ciezko, ale zaplanuj sobie 3 dni tylko na wodzie i sokach (samodzielnie zrobionych w sokowirowce). Zero kawy, napojow gazowanych, energetycznych, tylko woda i naturalne soki. Bedzie strasznie ciezko, twoj organizm bedzie domagal sie kofeiny, ale jak przetrwasz te pare dni, to potem bedzie juz z gorki

Gość insomniaaaaaaaaaa
Dziękuję za odpowiedzi :) Jakie w takim razie są objawy nadużywania kofeiny?

ja jestem uzależniona BARDZO ale nie zamierzam tego zmieniać:-P może po prostu to ogranicz?:)

ja jak chodziłam do liceum to też byłam uzależniona od kawy, piłam dziennie średnio 4. Na pierwszym roku studiów całkowicie przestałam ją pić, miałam roczny detoks podczas którego piłam zamiast kawy zielona herbate.. Po roku znowu zaczełam pić kawę i piję ją regularnie 2 lata, ale się ograniczam - tylko jedna dziennie z rana, ewentualnie w ciągu dnia druga jak mnie bardzo sen morzy. Energetyki pije tylko przed imprezami

Gość kokopkpo
a pilas zwykla czy rozpuszczalna? rozpuszczalna to chemiczne gowno nie majace nic wspolnego z kawa, dlatego nie czuje sie zadnego pobudzenia.

Gość insomniaaaaaaaaaa
Ja piję tylko sypaną domową, z ekspresu itd. Kawa rozpuszczalna to dla mnie tylko ewentualność u znajomych w domu. Podobnie mam ,że mogę wypić kubek kawy przed snem , lecz z drugiej strony jak rano nie wypiję to się nie dobudzę