Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamyk456

ALLEGRO kupujący domaga się zwrotu pieniędzy, muszę je zwrócić?

Polecane posty

Gość kamyk456
no nie wiem czy miał, nie widziałem czy to były rysy na dotyku czy na ekranie, nie rozkręcałem go, ale z całej rozmowy wynika ,że raczej muszę zwrócić kasę

Gość co ty dokladnie napisales w
pastelowe pola,zobacz zdjecia z tej aukcji,ja tam zadnych rys nie widze,ten kupujacy mu napisal ze ma stluczony ekran!!!!! a autor widzial tylko rysy na nim i tez to opisal

Gość bezimienna_33
ludzie nikt normalny nie zalozy mu sprawy za parę gorszy, najwyzej przyjedzie na chate i inaczej załatwi sprawę:P

pozatym autor wyraznie napisal:Telefon wystawiony w dziale uszkodzone i tak należy go traktować,i ze zwrotow nie przyjmuje!!!!!

Gość pastelowe pola
Owszem, ale jedno mnie zastanawia - autor nie oburza sie i nie podejrzewa kupujacego o to, ze klamie w sprawie stluczonego ekranu. x przypuszczam, ze autor jednak wiedzial..

Gość Liliska
;/

z opisu wynika, że wyświetlacz działał. Nieważne kto Ci to powiedział, ważne, że dałeś to do opisu. Trudno, musisz oddać pieniądze.

Gość pastelowe pola
tego typu sprzedajacy nie prztrwalby na ebayu czy amazonie. x chcesz przzetrwac - wyrob sobie opinie i zadowol klientow, nie wciskaj kitow

Gość Liliska
Ja też sądze, że wiedział. Ale skoro jest pewny swego - to niech się, nie obawia, bo sprawę w sądzie, którą skieruje kupujący, przecież na pewno wygra w takim razie.

Gość pastelowe pola
wyklarujmy sprawe w takim razie autorze x widziales telefon i uwierzyles, ze sprawne dzialanie to tylko kwestia softu ale chyba nie przeoczylbys stluczonego ekranu? x a jezeli ekran nie byl stluczony to dlaczego nie jestes oburzony i nie napisales tutaj ze sprzedajacy klamie? Czyzbys wiedzial od poczatku ze ekran jest stluczony?

Gość pastelowe pola
*ze kupujacy klamie

Gość ostatni dlatego ze
nie słuchaj tych bzdur, niczego nie oddawaj jak komus nie pasi to sobie sam wystawi i sprzeda, proste same mendy tu siedzą

Gość kamyk456
telefon widziałem u siebie po zakupie, a nie przed zakupem, kupiłem go z internetu to nie mogłem wiedzieć czy coś jest z ekranem, sprzedawca zapewniał że nie, mówił też że był w serwisie i tam mu powiedzieli , że to kwestia softu, a co do tego że się nie oburzyłem to co mam powiedzieć, to nie była raczej wina przesyłki bo dobrze pakowałem, skoro kupujący rozkręcił teflon i stwierdził że ekran jest rozbity, widział to na własne oczy to co już zrobię, ja tylko widziałem panel dotykowy

ja bym nie oddawala kasy,poprzednik ma racje,same mendy tu siedza

Gość pastelowe pola
przyznam, ze do konca nie jarze x jak pakowales ekran nie byl stluczony x ale wg ciebie jak kupujacy rozkrecil telefon to mogl sie zorientowac, ze ekrna jest stluczony x czyli, ze stluczenie bylo dopiero widoczne po rozkreceniu telefonu?

Gość pastelowe pola
podlasianka tobie juz dziekujemy

no przeciez pisal autor 100 razy ze zauwazyl tylko jakies rysy na tym ekranie

Gość kamyk456
no najwidoczniej stłuczeni ekranu można było stwierdzić po rozkręceniu, ja widziałem rysy, ale nie mogłem stwierdzić czy to na ekranie czy na dotyku i czy mają one jakiś wpływ na działanie

Gość pastelowe pola
wlasnie. co mnie dziwi, to fakt iz twierdzi, ze to mozliwe ze kupujacy zobaczyl rozbity ekran po rokreceniu telefonu x nie znam sie na elektronice, ale cos mi smierdzi :classic_cool: x czy to mozliwe ze z wierzchu ekran wyglada ok, a po rokreceniu okazuje sie ze jest rozbity/stluczony jak twierdzi autor?

Gość Liliska
To kupiłeś go od znajomego, czy na allegro i chciałeś dalej trefny towar puścić w obieg?

Gość kamyk456
ale jak miałem zobaczyć czy to ekran, nic nie było wylane itp, tylko rysy

Gość kamyk456
kupiłem na tablicy jeden telefon, a ten miał w swoich aukcjach, sprzedał taniej niż chodziły podobne na allegro , a myślałem że ogarnę soft czytając jakieś poradniki w necie, ale nie ogarnąłem i wystawiłem go na allegro

Gość pastelowe pola
tak to z boku wyglada. autorowi wcisnieto bubla, to sie go pozbyl i i ten chory cykl moze trwac nadal.kosztuje stres i pieniadze kolejne osoby x najbardziej mnie rozwalily komnetrze innych - co sie przejmujesz kupujacy moze to sprzedac komus innemu x no masakra, co za ludzie tu siedza

Gość kamyk456
ok , temat do zamknięcia, załatwię to jakoś polubownie

Gość Liliska
pastelowe pola - dokładnie, 100 % racji a Ty autorze tak jak napisałeś załatw to z honorem. Pretensje powinieneś mieć do tego, od kogo kupiłeś, a nie do kupującego :/ który jest uczciwy i nic Ci nie zrobił po prostu się sprzeciwił . Wiesz sam jak się poczułeś kupując ten telefon i wrobiłeś w to inną osobę.

Gość nie prowo...?
Telefon wystawiony w dziale uszkodzone i tak należy go traktować, nie przyjmuję zwrotów, tylko pozytywny komentarz. Tak napisałeś w opisie więc kupujący cie może cmoknąć.

Gość pastelowe pola
* 'z tego co mi poprzedni właściciel mówił to ekran i dotyk działały wcześniej' Dd strony prawnej to bardzo zgrabnie skonstruowane zdanie. Autor nie twierdzi, ze ekran dziala tylko ze "poprzedni wlasciciel tak mowil' tym samym nie dajac gwarancji. Byc moze od strony prawnej autor jest bezpieczny, nie wiem. x byc moze autor naprawde myslal, ze ekran jest tylko zarysownay, ale watpie w to, bo nie wyglada na zaskoczonego faktem, ze okazal sie rozbity. softa tez nie mogl znalezc i pozbyl sie chlamu.

Gość pastelowe pola
"Telefon wystawiony w dziale uszkodzone i tak należy go traktować, nie przyjmuję zwrotów, tylko pozytywny komentarz. Tak napisałeś w opisie więc kupujący cie może cmoknąć." x nie prawda. bo jezeli w zdaniu wyzej wyraznie by napisal, ze ekran dziala bez zarzutu to sprzedajacy go moze cmoknac ;) x ale pewnie tylko w teorii, bo slyszalam jak dziala ochrona klientow na allegro

Gość pastelowe pola
*nieprawda