Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamyk456

ALLEGRO kupujący domaga się zwrotu pieniędzy, muszę je zwrócić?

Polecane posty

Gość kamyk456

Witam, sprzedałem ostatnio telefon na allegro, konkretnie ta aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=2946154646, teraz kupujący mi pisze, że towar niezgodny z opisem bo ma stłuczony ekran dotykowy i był rozkręcany i pewnie o tym wiedziałem, ja go dostałem z innym telefonem za niewielką dopłatą i nie wiedziałem, że takie coś się stało, sprzedający mówił mi że wszystko z ekranem jest 100% sprawne, że to kwestia softu, to takie coś napisałem na allegro, napisałem też że widoczne są jakieś rysy na ekranie, co mam teraz zrobić, muszę oddać pieniądz i przyjąć zwrot telefonu albo zapłacić za nowy dotyk?

Gość pastelowe pola
glupia odpowiedz podlasianka, daleko ze swoimi sprzedazami nie zajdziesz skoro tak traktujesz klientow x jezeli towar nie zgadza sie z opisem to sa podstawy do zwrotu pieniedzy x wy byscie kupili telefon ze stluczonym ekranem?

Gość pastelowe pola
nie rozumiem jak mogles sprzedac towar ktorego nie widziales??

ja bubli nie sprzedaje, ale panna chciala odesłać raz torebke bo jej się wieksza wydawała:D trzeba bylo czytac wymiary:P tak na marginesie mam 99% pozytywow:D

Gość kamyk456
jak go nie wadziłem? , widziałem go, ale skąd miałem widzieć że to dotyk jest uszkodzony, telefon nie działał to go w uszkodzonych wystawiłem

Jak towar jest niezgodny z opisem to się go reklamuje to przede wszystkim. Zwrot to tylko dobra wola sprzedawcy! To jest inna sytuacja - trzeba brać pod uwagę możliwość odstąpienia od umowy - warunki sprzedaży na odległość, radzę zapoznać się z ustawami.

Gość Elektronikełe ausf.I
podlasianka - jesli cos się komuś wyadawało to nie ma podstaw do zwrotu ale jesli koles źle opisał aukcję, nawet się nie zainteresował co sprzedaje top teraz jego problem 🖐️

Gość kamyk456
dobra napiszcie mi czy muszę zwrócić kasę czy nie, a jak nie zrobię tego to jakie grożą konsekwencje

Gość Liliska
podlasianka-bo pewnie specjalnie zrobiłaś zdjęcia tak, by się na większą wydała, ja już znam te chwyty - dziewczyny trzeba uważać, bo na zdjęciu to wiele rzeczy można celowo zrobić tak, by wyglądało na co innego! A z pozytywami to też trzeba uważać - wiadomo, nikt nie daje negatywa, żeby też nie dostać i niektórzy na tym żerują Jak autor na przykład - który ma obowiązek zwrotu pieniędzy bo celowo wprowadził w błąd i jeszcze teraz się głupio pyta:O I bardzo dobrze, że znalazł się odważny allegrowicz!!!!

Gość bumszakalaabum bum
a dotyk działał? ekran był stłuczony czy porysowany? jak zabezpieczyłes przesyłke?

Gość co ty dokladnie napisales w
tym opisie??? mi sie ta aukcja nie wyswietlila,ale skoro wystawiles go w uszkodzonych ,to chyba zwracac nie musisz

Gość Liliska
konsekwencje - sprawa w sądzie i zablokowanie konta na allegro i nie oszukuj, że coś tam nie wiedziałeś, tylko weź odpowiedzialność za to, co zrobiłeś i oddaj kasę

Gość kamyk456
przesyłka była dobrze zabezpieczona, na tej szybce były jakieś rysy, nie wiem co było z ekranem, bo ja go nie rozbierałem

Gość kamyk456
jak bym wiedział co z nim dokładnie jest to po co miałbym oszukiwać, nigdy nie miałem takiego przypadku dlatego się pytam co mam zrobić

Gość kamyk456
i nie oczerniaj jak nie wiesz jak było naprawdę

Gość bumszakalaabum bum
no to jak mogłeś napisac., ze działa tylko soft trzeba wgrać :o trzeba było napisać STAN NIEZNANY!!!!!!!!!!!!!!!!!! ktos ci naopowiadał pierdól zeby wcisnąc a ty łyknąłeś jak dziwka sperme :o

Gość pastelowe pola
z takim podejsciem ludzie to byscie jak sprzedajacy 3 dni na ebayu albo amazonie nie przetrwali;) x no, ale to allegro wolna samowolka x podlasianka troche nie na temat piszesz, twoj przyklad z torebka jest bezsensowny- sytuacja autora jest troce inna, rozumiesz? x ktos kupil telefon myslac ze ma ryse a okazalo sie, ze ma pekniety ekran, uposledzeni jestescie czy jak? kupuje czesto z ebaya, takich sprzedajacych ebay po prostu blokuje x na allegro maja widocznie miejsce bytu

Gość kamyk456
Witam Mam dziś na sprzedaż telefon Xperia x10, telefon dostałem jako gratis przy kupnie innego telefonu, jest w dobrym stanie wizualnym, z tego co mi poprzedni właściciel mówił to ekran i dotyk działały wcześniej, że to kwestia softu, bo był w serwisie i się pytał, ja się na tym nie znam, więc nie próbuje naprawić, a nie opłaca mi się zanosić go do serwisu, bo mam już inny telefon, telefon ma na ekranie lub tej szybce jakieś rysy, przy próbie włączenia zawibruje, miga też dioda, gdy go podłączę do komputera z wciśniętym klawiszem wstecz to komputer wykrywa telefon, więc może da się go uratować, ktoś kto się zna na pewno go naprawi. Masz jakieś pytania- PISZ- chętnie odpowiem na wszystkie. Telefon wystawiony w dziale uszkodzone i tak należy go traktować, nie przyjmuję zwrotów, tylko pozytywny komentarz, zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem. to opis z aukcji, te ostatnie zdania to skopiowałem od innego użytkownika, bo myślałem że to jest takie zabezpieczenie na wypadek takich sytuacji

Gość pastelowe pola
*byscie jako sprzedajacy 3 dni na ebayu albo amazonie nie przetrwali

Gość co ty dokladnie napisales w
Telefon wystawiony w dziale uszkodzone i tak należy go traktować, nie przyjmuję zwrotów, tylko pozytywny komentarz, zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem. tak napisales,ja mysle ze w opisie napisales prawde,w koncu sam nie wiedziales czy dziala!!!! a ktos myslal,ten kupujacy ze trafi na super okazje,dzialajacy tel za taka cene-przeciez wystawiles go w dziale uszkodzone!!!!

podlasianka-bo pewnie specjalnie zrobiłaś zdjęcia tak, by się na większą wydała, ja już znam te chwyty - dziewczyny trzeba uważać, bo na zdjęciu to wiele rzeczy można celowo zrobić tak, by wyglądało na co innego! xxxxxxxxxxxxxxxxxaxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx po to sa podane wymiary!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czyta sie opis

Gość pastelowe pola
*jest w dobrym stanie wizualnym 1 wprowadzenie w blad (tel nie moze byc w dobrym stanie wizualnym ze stluczonym ekranem)

Gość kamyk456
dobry stan wizualny to chodziło mi o to, że nie ma jakiś otarć obudowy itp, o tych rysach napisałem

Gość Liliska
wiesz co autorze zadaj sobie pytanie czy za tą kwotę, co tel sprzedałeś, Ty byś chciał taki nabyć :/ zresztą jak chcesz mieć sprawę w sądzie, zablokowane konto, to pieniędzy nie oddawaj. Być może sąd powie Ci, że masz rację i wtedy nie będziesz musiał płacić. Więc jeśli jesteś pewny swego, to nie zwracaj pieniędzy.

Gość pastelowe pola
podlasianka nie podniecaj sie. dobrze, podalas wymiary i to jest ok, ale sytuacja autora jest inna. Nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie, bo brakuje ci logiki by zauwazyc roznice pomiedzy tymi dwiema sytuacjami

Gość pastelowe pola
a to wszystko wynika z biedy, bo z biedy rodza sie cwaniaczki i kazdy kombinuje jak moze

Gość pastelowe pola
no to mial stluczony ekran czy nie mial??

Gość Liliska
Taaa, bo o otarcia obudowy się najbardziej rozchodzi, gdy kupujemy telefon:/