Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam kompletnie nic

Kiedy czas na wyprawkę?

Polecane posty

drogie mamy, wlasnie koncze 2 trymestr i zastanawiam sie kiedy zaczac kupowac wyprawke dla dziecka. nie mam kompletnie nic, wszystko bedziemy kupowac nowe.

Gość xzcz
kupuj już

Gość logic is for pussies
no to zostały ci trzy miesiące. Czas i pora. Tym bardziej, że z wielkim brzuszyskiem nie będzie ci przyjemnie chodzić po sklepach

wszystko na raz czy wózek i łóżeczko zostawić na koniec?

Gość mam ochote na czekolade
Ja kupowałam od ok 34tc-bo groził mi przedwczesny poród;-)

Gość xzcz
A co za różnica? Skoro nie chcesz czegoś teraz to przynajmniej sobie wcześniej wybierz aby potem nie latać z obłędem w oczach bo już czas a ty nie masz sił. :)

Gość mam ochote na czekolade
Zależy jak stoisz z kasa. Ja sobie myślałam,że mam czas,ale jak lekarka mnie postraszyła to zaraz pognałam ;-) do sklepu. Część ubranek licytowałam używanych na allegro,wozek i nosidełko mam od siostry,a wszystko inne w1 sklepie kupiłam-łożeczko i materacyk odebrałam chwile przed porodem. I nie szalej! Maluch szybko rośnie,połowe rzeczy nie ubierzesz.

Gość pipy grochowe
a czemu zostawiać na koniec? Ja bym właśnie na początek kupiła najdroższe rzeczy, a potem się rządziła pozostałymi funduszami.

Gość pipy grochowe
właśnie to kiepski pomysł zostawiać wszystko na ostatnie 3 mce. Jak się zacznie kupować te materacyki, pajacyki, kombinezony, oliwki, kremiki do dupci i pościel w zajączki, to kasa leci jak głupia. Lepiej te wydatki rozłożyć na kilka mcy. No, ale to już jak komu wygodnie.

Zacznij juz. Lepiej zawsze stopniowo. Wózek wybierz a kup przed porodem albo nawet po bo dłużej gwarancja. Ubrania kup teraz kiedy są jeszcze wyprzedarze. Coccodrillo do 70 proc. U mnie na początku sprawdziły sie bodziaki i pajace. Właściwie w Nic innego jej nie ubieralam. Żadne spodenki i sweterki ani sukienki. W pajacach najwygodniej i nie trzeba przez głowę. Bodziakow na 56 miałam kilka. Resztę rzeczy na 62 i w tym najwięcej " pochodziła" . Jakies duperele typu mata czy lezaczek zostaw na prezenty. Mi sie przydal laktator, muszle laktacyjne i krem na brodawki. Wystarczy ten maly medeli

Zacznij juz. Lepiej zawsze stopniowo. Wózek wybierz a kup przed porodem albo nawet po bo dłużej gwarancja. Ubrania kup teraz kiedy są jeszcze wyprzedarze. Coccodrillo do 70 proc. U mnie na początku sprawdziły sie bodziaki i pajace. Właściwie w Nic innego jej nie ubieralam. Żadne spodenki i sweterki ani sukienki. W pajacach najwygodniej i nie trzeba przez głowę. Bodziakow na 56 miałam kilka. Resztę rzeczy na 62 i w tym najwięcej " pochodziła" . Jakies duperele typu mata czy lezaczek zostaw na prezenty. Mi sie przydal laktator, muszle laktacyjne i krem na brodawki. Wystarczy ten maly medeli

Gość załamka;(
Ja chciałam zostawić tę przyjemność na 3 trymest i teraz bardzo żałuję. Od 28 tygodnia muszę leżeć, grozi mi przedwczesny poród i wiesz jaki mam problem? Kupuj już i nawet się nie zastanawiaj. Łóżeczko też, a wózek tylko wybierz dokładnie model i kolor i dopiero przed samym porodem, albo jak już urodzisz to niech mąż kupi, bo szkoda gwarancji. Nie oglądaj się na głupie gadane typu "nie zapeszaj".

Gość julcia0687
Kupuj już!!! Choćby stopniowo, bo nie zawsze są takie możliwości finansowe gdzie można wszystko naraz kupować. Ja pierwsze ciuszki kupiłam bodajże w 4 miesiącu ciąży - zaczynałam od kolorów neutralnych bo jeszcze nie wiedziałam jaka płeć. A ostatnio dowiedziałam się że będziemy mieć dziewuszkę to kupiłam nawet sukienkę, i ogrodniczki dżinsowe z kokardką :). A teraz masz okazję bo w Smyku i Pepco są wyprzedaże. I kup w rozm. 56 i 62, ale z przewagą 62 rozm. Na pewno będą potrzebne pajace, śpiochy, bodziaki, koszulki, spodenki, itp.

Gość julcia0687
A i dodam, że jeśli masz na tyle kasy to kup też wózek (najlepiej w sklepie stacjonarnym niż przez Allegro), a za to łóżeczko możesz spokojnie na Allegro kupić ;).

Gość ja już zaczęłam w 19 tygodniu
kompletować wyprawkę na spokojnie.