Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowanaaa

lot z przesiadką - help!

Polecane posty

Gość niedoinformowanaaa

hej, czy ktoś się orientuje, czy lecąc dokądś z przesiadką, gdy oba odcinki obsługują te same linie lotnicze człowiek w czasie przesiadki musi odebrać bagaż i po raz kolejny się odprawiać, czy jest jakoś inaczej?? dodam, że czas między oba lotami wynosi tylko godzinę; jest to do zrobienia? jestem zielona w temacie, więc gdyby ktoś mógł podzielić się informacjami na ten temat byłabym wdzięczna

Gość geyet
przy odprawie bagozowo- biletowej czyli tam, gdzie oddajesz bagaz;) mozesz zasygnalizowac, ze lecisz gdzies dalej ale powinni miec to w systemie. z reszta, zawsze pytaja dokad lecisz i wtedy ladnie powiesz gdzie i sami zaproponuja zeby bagaz nadac do miejsca docelowego. taka praktyka jest rowniez stosowana gdy lata sie roznymi liniami.

Gość bagarzufka
zalezy co masz w bagarzu jak zwloki - nie da rady :P, :P, :P

Gość August the 1st
Jeśli kupowałaś jeden bilet na te loty to odprawę masz tylko raz. Jeśli masz dwa bilety oddzielne to niestety musisz się odprawić na drugim lotnisku raz jeszcze. Na jakim lotnisku masz godzinę?

Gość niedoinformowanaaa
ufff to super:) dzięki za odpowiedź

Gość najprawdopodobniej sami
przeniosą bagaże, ale na wszelki wypadek zapytaj się stewardessy w pierwszym samolocie (powiedz po prostu gdzie dalej lecisz), one mają takie info a jak nie mają to sprawdzają jak to się odbywa.

Gość niedoinformowanaaa
przesiadka w zurychu, ktoś był na tamtejszym lotnisku?

Gość mama dwóch dziewczynek
jeżeli masz jeden bilet z przesiadką, to odprawiasz się raz i bagaż odbierasz na miejscu docelowym.

Gość chyba w snach
dokad lecisz ?

Gość August the 1st
A niby skąd stewardessa ma wiedzieć gdzie są bagaze wszystkich pasażerów!????????? Stewy dostają cynk czasami tylko jak samolot się spóźnił np i ludzie mają przesiadki. Wtedy te osoby wychodzą pierwsze i na nich czekają pracownicy lotniska którzy biegną z nimi do nast samolotu. Tak jest oczywiście tylko wtedy gdy jest to jeden bilet. Jak są dwa to wszyscy mają to gdzieś. Plusem jednego biletu z przesiadką jest też to, ze jesli sie spoznisz na ten drugi lot z powodu opoznienia pierwszego to lecisz kolejnym samolotem w tym kierunku - oczywiscie jak są miejsca. Jak nie ma to linie gwarantują Tobie hotel, posiłek itd. i czekasz do skutku.

Gość geyet
naprawde nie sadze abys musiala odbierac bagaz i znow sie odprawiac. ale jesli juz jakims cudem by sie nie udalo, w co szczerze watpie, to po prostu biegiem z zegarkiem w reku:) lotnisko w zurychu nie jest jakies ogromne, wieksze niz w-wa ale to tez nie frankfurt;) na pewno sie da. na wszelki wypadek wez ze soba bilet elektroniczny zeby miec nr i wtedy jesli pracownik lotniska bedzie mial dobra wole to sprobuje recznie poszukac cie w systemie.

Gość August the 1st
Na mnie kiedyś czekali do 15 min przed odlotem. Miałam też godzinę na przesiadkę, ale to już bliżej celu wiec zaryzykowałam.

Gość niedoinformowanaaa
lecę z wawy na maltę, no i właśnie z tą przesiadką w zurychu

Gość niedoinformowanaaa
matko, dzięki wam dobrzy ludzie;) trochę mnie pocieszyliście, może dam radę się tam ogarnąć;)

Gość August the 1st
To jeszcze Cię pocieszę, że linie nie sprzedałyby Tobie biletu z godzinną przesiadką gdyby wiedziały, ze to niemożliwe. Także powodzenia. Jak wyjdziesz z samolotu to szukaj odrazu rozkładu nast lotu na monitorach i pytaj odrazu albo patrz na oznakowanie na lotnisku. Dasz radę.

Gość geyet
zazdraszczam tej malty, pieknie tam jest. tak magicznie jak dla mnie;) szkoda tylko, ze zima...

Gość bezimienna_33
a czego to zazdroscić, troche kasy trzeba odłożyc i w drogę:)

Gość geyet
bylam juz na malcie dwa razy;P po prostu teraz marzy mi sie jakis wyjazd, ale sama nie wiem gdzie i nie chce mi sie organizowac;)

Gość niedoinformowanaaa
dokładnie, tak jak pisze bezimienna:) malta nie jest aż tak daleko, a ja szczęśliwie lecę tam dopiero na przełomie marca i kwietnia i w związku z tym liczę już bardziej na lato niż zimę;)

Gość geyet
lecisz na przelomie marca i kwietnia i juz pytasz o bagaze;) jestes super zorganizowana, ja bym zaczela o takim czyms myslec noc przed odlotem;D

Gość niedoinformowanaaa
ooo to raczej to my zazdraszczamy koleżance;) ja tam będę pierwszy raz i oby było jak najpiękniej:)

Gość niedoinformowanaaa
tak spontanicznie to ja tylko w polskę ruszam:) jak jest ładna pogoda albo zwyczajnie najdzie mnie ochota na małą zmianę klimatu pakuję plecak, sprawdzam pociągi i następnego dnia jestem na miejscu:) ale z lataniem już wolę się zorganizować wcześniej, szczególnie że w tym temacie niekumata trochę jestem;)

Gość geyet
bedzie. pod warunkiem, ze lubisz takie tajemnicze klimaty;)

Gość geyet
zazdraszczam ci tego powera, naprawde...

Gość niedoinformowanaaa
swoją drogą ja bym nie miała żadnego problemu, żeby zdecydować, dokąd jechać - w tym roku to musi być hiszpania MUUUUUSI:) i może ponownie włochy - mogłabym jeść makaron trzy razy dziennie:p ech kurczę, jest tyle pięknych miejsc, tylko jeździć:)

Gość geyet
nie wiem, gdzie dokladnie chcesz jechac do hiszpanii ale barcelona jest po prostu piekna. jestem zakochana;) a jesli wybierasz sie w okolice malagi to polecam wycieczke na gibraltar. obok malagi jest moja ukochana fuengirola... w sumie to tam jest brzydko i nie wiem czemu tak lubie tam jezdzic, ale to moim zdaniem bardzo klimatyczne miasto. a jesli bedziesz miala czas to skocz do rondy, tam jest niezly widok;) no i oczywiscie alhambra...

Gość niedoinformowanaaa
nie byłam w żadnym z tych miejsc, ale pewnie każde by mi się podobało:) tym bardziej, że chcę tam jechać głównie ze względu na język, żeby sprawdzić, czy byłabym w stanie coś tam sensownego wydukać po ichniemu;) się pojedzie, się zobaczy:)