Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majamaja3

4 testy pozytywne prawie 9 tydz i brak ciazy ???????

Polecane posty

Gość zdziwonaaaaaa
Dlaczego upierasz się tak przy tym 9 tygodniu ? Znam przypadek , że dziewczyna dokładnie wiedziała kiedy zaszła w ciąże itd bo okres , a potem u lekarza okazało się , że pomyłka kilku tygodni .

Gość majamaja3
Ale nie rozumiem jednego ?? Od kiedy ktos kto mnie nie zna, nie widzial na oczy itp wie lepiej ode mnie w ktorym ja jestem tygodniu ciazy ?? Skoro pisze ze w PRAWIE 9 - a dokladniej jeszcze w 8 - to raczej chyba tak jest ?????????? I nie , nie jest mozliwe bym zaszla w ciaze pozniej i ciaza byla mlodsza...

Gość Kiedy autorko
mialas ostatnią miesiączkę?

Gość autorko ale
jesteś w 7t4d i nie muszę cie znac zebu to obliczyć. To jest wiek ciąży od ostatniej miesiączki. A jeśli owulacja Ci się przesunęła to możesz być w o wiele młodszej ciąży i lekarz mógł nie zauważyć...

Gość jak mozesz byc w 8 czy 9
tygodniu ciazy skoro ostatni okres mialas 08.12??? Liczyc nie umiesz?Jestes w 7 tygodniu!

Gość autorko co się tak wśiekasz?
Nie jesteś w 9 tc. jesteś w 7t4d w tak wczesnej ciązy każdy dzieńto duuuuuuuuża róznica. Jeżeli w macicy nie ma nawet pecherzyka ciążowego z peherzykiem żółtkowym to nie jesteś w ciąży - przynajmniej prawidłowo - maciczno ułozonej. Ja skonsultowałabym to z innym lekarzem Bo dziwne że ten Twój nie kieruje cie do szpitala. Co ma powiedzieć beta? Skoro sikańce wychodza pozytywnie to beta we krwi tez będzie.

Gość malenciaaa
Przeczytalam tu Co nie Co i widze ze mam podobna sytuacje choc u mnie lekarz stwierdzil 5-6 tydz. Testy pozytywne u gin badania pozytywne ale w pon gdy bylam u niego powiedzial ze nie widzi zarodka i mam Termin na 07.02 przepisal mi witaminy i kazal uwazac na siebie....ehh tez nie wiem Co mam myslec tym bardziej ze przez trzy lata lekarze mowili ze moge zajsc tylko przez in vitro... Nie dowierzam ze to moze byc ciaza ale tutaj(niemcy) lekarze sa bardzo dobrzi poznaja Sie na rzeczy i maja b.dobry sprzet wiec raczej nie mozliwe byc Sie tak moj gin mylil...tym bardziej ze unangenehm go od klikunastu lat no i prowadzil moja pierwsza ciaze 7 lat temu....

Gość malenciaaa
Powyzej chodzilo mi ze "znam" a ze pisze z tel to wyszedl glupi wyraz slownikowy :-)

Gość autorko co się tak wśiekasz?
BZDURA BZDURA BZDURA jak mozesz byc w 8 czy 9 tygodniu ciazy skoro ostatni okres mialas 08.12??? Liczyc nie umiesz?Jestes w 7 tygodniu! LUDZIE PO CO SIĘ WYPOWIADACIE JAK POJĘCIA NIE MACIE? LUDZIE PO CO SIĘ WYPOWIADACIE JAK POJĘCIA NIE MACIE? LUDZIE PO CO SIĘ WYPOWIADACIE JAK POJĘCIA NIE MACIE? LUDZIE PO CO SIĘ WYPOWIADACIE JAK POJĘCIA NIE MACIE? LUDZIE PO CO SIĘ WYPOWIADACIE JAK POJĘCIA NIE MACIE? AUTORKA JEST W 7T4D CIĄZY CZYLI W 8 TYGODNIU 8888888888888888888888888888888888888888888888 88888888888888888888888888888888888888888888888

w skończonym 7!!!

Gość malenciaaa
Kolezanka powyzej ma racje!!__ to jest 7 tydz jakos.dlatego ze ja mialam ostatni okres 19.12 czyli 11 dni pozniej a mi lekarz powiedzial ze to 5-6 tydz wiec u autorki bedzie 7 jakos

Gość vxcv
no 7t i 4d -to jest skończony 7tydz. ciąży a trwa 8tydz.

Jesteś w 19 tygodniu ciąży (18 tyg. i 1 dzień) Miesiąc: 5 Trymestr: 2 Wiek płodu: 15 tydzień Data porodu: 8 lipca 2013 (pozostało 158 dni) właśnie tak to się liczy dziewczyny. 7t4d to jest zakończone pełne 7 tygodni + 4 dni czyli leci 8 tydzień ciąży.

Gość sikslollz
Faktycznie, po co się wypowiadacie skoro nie macie pojęcia. Wchodzi na jedna głupiutka malenciaaa i się wypowiada bez ładu i składu. Autorka wgo OM jest w 7tygodniu 4 dniu ciąży czyli jest WWWWW 8 tygodniu

Nie chcę się kłócić:) Można powiedzieć,że autorka jest w 7 t lub na początku 8. Jak byłam u lekarza w 5t6d to powiedział-gratuluję jest pani w 5 tygodniu.Lekarze posługują się skończonymi tygodniami

nawet jak autorka jest w nieskończonym 8 tygodniu,to dlaczego pisze,że jest w prawie 9???

To chyba Twój lekarz się tak posługuje :D mój mówi tydzień ciąży prawidłowy (czyli obecnie 19 ) i tylko na USG wychodzi mu wiek płodu (wczoraj wychodziło, ze wiek płodu to 17t). Jak leżałam w szpitalu z krwiakiem i mnie przyjmowali to było mniej więcej 7txd (nie pamietam ile dni) i na karcie miałam, ze to 8 tc

Gość malenciaaa
Siksolz az mi cie zal serio :-( obrazasz innych a inteligencja dziewczynko nie swiecisz wogole! Jak ci Sie nie podoba jak i Co pisze to nie czytaj i tylea nie obrazasz innych bo glupiutka to wychodzi ze ty od ur jestes :D i odbij

Gość malenciaaa
Mama 6latki mam pytanie to czemu tak mi powiedzial? Tez tego nie rozumiem. Bo okresla Sie 5 lub 6 tydz ciazy a nie jak lekarz mi powiedzial 5-6 tydz

Gość ale wy jestescie kwoki:)
Skończony 7, trwa 8. Przecież 1 tydzień to dni od 1 do 7, czyli 8 dzień jest pierwszym dniem 2 tygodnia itd... 7t0d to koniec 7 tygodnia, 7t1d to już 8 tydzień z tym, że lekarze w większości posługują się tygodniami ukończonymi i w kartę w takim przypadku wpisują 7 tygodni.

nie wiem czemu lekarz tak Ci powiedział :D Mnie sie nie pytaj tylko lekarza :D ja tylko napisałam jak prawidłowo liczy się tygodnie... Gorzej jest z miesiącami bo tutaj są rozbieżności w liczeniu (wcale nie jest co 4 tyg.) i różnie lekarze i książki rozdzielają poszczególne miesiące. Jednak tygodnie liczy się tylko w 1 sposób

Gość malenciaaa
Ok rozumiem o autorce ale jak jest ze mna? Czemu lekarz powiedzial miedzy 5 a 6 tyg jestem? Wedlug jego badania usg wychodzi 5 tydz,wedlug ostatniej miesiaczki dzis wypada 6 tydz.

Gość malenciaaa
Ok rozumiem o autorce ale jak jest ze mna? Czemu lekarz powiedzial miedzy 5 a 6 tyg jestem? Wedlug jego badania usg wychodzi 5 tydz,wedlug ostatniej miesiaczki dzis wypada 6 tydz.

Gość malenciaaa

Gość malenciaaa
Dziekuje napewno zapytam na wizycie. A czy to moze miec zwiazek z tym ze nie widzi fasolki?

Gość merena
witam, autorko, czekaj cierpliwie, nie podejmuj pochopnych decyzji. u mnie w 8 tygodniu powiedzieli że widzą jajo plodowe bez zarodka i chcieli mi zrobić abrazję/czyszczenie macicy. badanie usg bylo 3 razy robione i 3 razy beta ktora się nie podwajala. miesiąc pozniej okazalo sie ze ciąza jest i rozwija sie normalnie:) dzisiaj jest wszystko ok, mam dzidziusia. pozdrawiam i życzę cierpliwości, w razie co konsultuj z wieloma lekarzami:)

Gość jako ciężarna, napiszę:
przy wczorajszym wypisie ze szpitala mam napisane "pacjentka w 17tyg ciąży", chociaż licząc od @ jestem w 17t5. 2 lekarzy, u których byłam też liczyło skończone tygodnie, a nie rozpoczęte. także nie wszyscy lekarze liczą tak jak mama 6 latki, choć nie ukrywam, że ten sposób liczenia wydaje się bardziej adekwatny - no bo w końcu 0 tygodni i 3 dni to już 1szy tydzień ciąży, a nie zerowy ;).

Gość czekać
witam, autorko, czekaj cierpliwie, nie podejmuj pochopnych decyzji. u mnie w 8 tygodniu powiedzieli że widzą jajo plodowe bez zarodka i chcieli mi zrobić abrazję/czyszczenie macicy. badanie usg bylo 3 razy robione i 3 razy beta ktora się nie podwajala. miesiąc pozniej okazalo sie ze ciąza jest i rozwija sie normalnie:) dzisiaj jest wszystko ok, mam dzidziusia. pozdrawiam i życzę cierpliwości, w razie co konsultuj z wieloma lekarzami:)