Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!offerma

globalnego ocieplenia nie ma

Polecane posty

"naukowcy" się "pomylili". ale ile kasy wzięli to ich. co ciekawe znowu dowiedzieliśmy się o tym ponieważ raport "wyciekł". gdyby nie to to by nas sukinsyny straszyły tym "efektem cieplarnianym" jak kapłani w starożytnym egipcie zacmieniem słońca. a głupi "lud" i wtedy i teraz kupował te ściemy.

Gość ano podobno
a ty do ludu się zaliczasz czy do elit, które zawsze mają swoje zdanie i wiedzą lepiej?

Gość ano podobno
klimat się ociepla, tylko nie w takim tempie jak nam wmawiano

Gość Zuzanna Amelia & 29
No widzisz offerma jak to dobrze ze czuwasz. Co by to kafe bez ciebie zrobilo...

ja się zaliczam do rozumnych ludzi którym nie wystarczy naopowiadać bajek żeby ich oskubać.

Gość Zuzanna Amelia & 29
A ciebie w ogole jest z czego skubac ?

Gość Ronald McDonald
pseudoekolodzy

jak każdego. prawdziwa kasa pochodzi ze skubania milionów a nie paru których "jest z czego".

Gość Zuzanna Amelia & 29
Sugerujesz ze nalezy skubac miliony oprocz ciebie zeby cos osiagnac ?

Gość no podobno
te lala za dychę a w kwestii ocielania klimatu masz co do powiedzenia?

tobie to nic nie sugeruję. nie wiem po co mi znowu swoimi idiotyzmami głowę zawracasz.

Gość Zuzanna Amelia & 29
W kwestii ocieplenia klimatu - mam dola,szykuje mi sie deprecha, jest mi zimno i bardzo by mi sie przydalo ocieplenie klimatu przynajmniej tego dookola mnie.

Gość Zuzanna Amelia & 29
OK spadam stad. Tu co najwyzej dostane jeszcze wiekszego kopa albo stek wyzwisk a nie zadne ocieplenie. Kolorowych.

no przecież ty jesteś taka miła, ciepła i każdemu życzliwa że jakże byś mogła od kogoś dostać "stek wyzwisk".

Gość klimat
w historii ziemi ocieplał sie i ochładzał. Były okresy o wiele chłodniejsze, a także o wiele cieplejsze. Przyczyną tego jest aktywność słońca. Normalka dla każdego, kto choć odrobinę się tym interesował. Poza tym od 2006 roku temperatury spadają.

dlatego potrzebujemy gorących, włochatych mężczyzn do ogrzania naszych wątłych ciał :classic_cool: ­ a propos ocieplenia to był już przecież wyciek w 2009 roku, kiedy zhackowano maile naukowców, w których pisali, że nie ma żadnych dowodów na globalne ocieplenie. ­ więc nie jestem specjalnie zdziwiona.

Gość Zuzanna Amelia & 29
Kontynuuj , nie zaluj sobie,moze to jedyna okazja.

Gość offerma się z powołaniem
minął ;)

Gość klimat
włochaty też człowiek :P

dlaczego w takim razie ciągle tolerujemy tych oszołomów? tych współczesnych odpowiedników egipskich kapłanów którzy wtedy doili "llud" strasząc zaćmieniem słońca a współcześnie doją całe państwa strasząc "globalnym ociepleniem" i sprzedając im "prawa do emisji dwutlenku węgla". rzecz po prostu niesłychana żeby ludzie musieli się okupować jakimś hienom, kupować sobie od nich prawo do życia.

Gość no podobno
oferma obawiam się że niewiele osób zrozumie napisany przez ciebie tekst :)

Gość klimat
bo oni maja wpływ na rządy. podstawiają politykom ludzi, którzy potrafią ich przekonać. Zresztą każdy polityk musi zazwyczaj popierać wodza, więc wystarczy przekonać wodza. ja nie toleruję, ale co z tego? ludzie chcą podymać, napchać kałdun i spłacić raty, kto by sie interesował takimi głupotami , jak np podatek węglowy.

Globalnego ocieplenia nie ma ale za to równik z roku na rok przesuwa się dzięki czemu nawet jeśli efekt cieplarniany nie jest powodem do zmartwień i tak i tak koniec końców Ziemia zostanie zalana przez topniejący coraz szybciej lód na biegunie północnym.

Gość klimat
za mało tego lodu żeby cokolwiek zalać. ten pływający w oceanach nie podniesie poziomu wody nawet o milimetr. To może zrobić lylko lód który leży na stałym lądzie. a tak dużo wcale go nie ma. Była już Grenlandia wolna od lodu i była, nie utonęła.

off, zawsze będzie "grupa trzymająca władzę" na świecie i reszta. ­ można się z tym pogodzić, można być w ruchu oporu, można się odizolować najbardziej jak się da, albo postarać się do tejże grupy dołączyć. ­ jak chcesz, prześlę ci dobrą książkę z gatunku fantastyki, w której założenie jest takie, że nasza ziemia jest tylko jednym ze światów i zarazem poligonów doświadczalnych dla grupy ludzi, którzy zniszczyli swój własny świat.

"za mało tego lodu żeby cokolwiek zalać. ten pływający w oceanach nie podniesie poziomu wody nawet o milimetr. To może zrobić lylko lód który leży na stałym lądzie. a tak dużo wcale go nie ma. Była już Grenlandia wolna od lodu i była, nie utonęła." Czytaj ze zrozumieniem :) Równik przesuwając się na północ coraz bardziej będzie zbliżał się do bieguna północnego. Wraz z równikiem będzie na północ wędrował klimat równikowy. Wystarczy by równik zawdędrował na wysokość Norwegii a cały lód z bieguna północnego stopnieje przez co poziom wód podniesie się i woda zaleje świat. Nie porównuj topnienia lodu grenlandzkiego do stopnienia całej pokrywy lodowej bieguna północnego bo to tak jakbyś rower do Porsche porównywał

Gość klimat
ha ha, to spróbuj, bo ja juz nie mam siły :P nawet jak znajomi mi wierzą, to mówią, że i tak nic nie mogą. na tym polega chytrość złych ludzi, że zakładają nam kajdany na nasze życzenie.

Gość klimat
pavlo, czytaj za zrozumieniem, lód który nie leży na stałym lądzie gdy stopnieje nie podniesie poziomu oceanu.

Gość klimat
biegun północny, zdaje się tam lód pływa w oceanie, ląd to raczej Antarktyda. Wrzuć kostkę lodu do szklanki, zaznacz poziom wody i poczekaj aż lód sie ropztopi. poziom wody będzie ten sam. Fizyka z klasy siódmej , podstawówka.