Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzcie sobie.

Jaki to jest właściwie ten MĘSKI MĘŻCZYZNA ???

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 24
To w takim razie inne pytanie: Czym sie rozni meskosc/kobiecosc od sekaapealu ?

"kobieta kobiecie nierowna - te ktore sie podobaja wiekszej ilosci maja szerszy wybor - to dziuala tez w drug str, koles ktory ma do wyboru sliczna kobiete, srednio-ladna, i bardzo brzydka - razej wybierze te piekna. Gdy tego wyboru juz nie ma to inna sprawa;/" x Z tym się częściowo zgodzę, oczywistym jest, że wybierze się najlepszą mozliwą opcję. Inna sprawa, że facet zazwyczaj ma mniejszy wybór. Jestem bywalcem jednego fajnego forum dla sfrustrowanych facetów :P i tam przeprowadzali eksperymenty np. na portalach randkowych, jak również przedstawiali swoje doświadczenia z klubowych podrywów itp. Wygląda to mniej więcej tak, że na ten sam "bajer" profil atrakcyjnego otrzymywał pozytywną reakcję, a przeciętnego zdawkową olewającą odpowiedź, nie mówiąc już o tym, że procent odpowiedzi na wiadomosci wynosił około 80% u atrakcyjnego, a 10%-20% u przeciętniaka. Zakładali równiez profile kobiet na wózku, zarażonych hiv, grubych i każda cieszyła się zainteresowaniem i dostawały wiadomości(wiadomo, że nie w takiej ilości co atrakcyjna kobieta ale jednak...) :D. Ogólnie we wszystkich miejscach typowo do podrywu wygląd faceta ma olbrzymie znaczenie, szczegolnie kiedy znajomośc zaczyna się od podrywu. Co innego w innych sytuacjach, gdzie kobieta może zobaczyc status mężczyzny, wtedy owszem może tutaj zabłysnąc. x "a mysliusz ze waga 50 kg przy wzroscie 175 cm sama sie utrzymuje?" x No ale to już skrajność. Przecież mało który facet wymaga czegoś takiego. :D Zresztą masa facetów lubi kobiety z nadwagą. Walka z wagą u kobiety to bardziej chęc poprawienia własnego samopoczucia, a nie warunek konieczny do znalezienia partnera. x "a kobieta kt nie ejst silna" x No ale przecież bazą naszej dyskusji było założenie, że zmobilizować może się każdy i tak jak facet może nagle zacząc staarać się być męski, tak kobieta może zrzucic wagę, trzymać dietę. No bo jezeli uznamy, ze człowiek może być tak słaby, że nie będzie w stanie zmusić się do dbania o sylwetkę to tym bardziej nie stanie się męskim samcem alfa :P. x "zaczyna kombinowac ze coii drudzy/te drugie maja lepiej" x Jezeli chodzi o łatwość dostępu do seksu oraz mozliwości związku to na pewno kobiety mają łatwiej, to wynika z biologii. Natomiast co do znalezienia odpowiedniego partnera to sytuacja się wyrównuje. x "przecietni faceci tez nie celuja w przecietne dzieczyny" x No nie wiem, ja nie przypominam sobie bym celował w jakiś top kiedykolwiek. Raczej zawsze przeciętne i podobne do mnie dziwne ale one akurat wolą tych fajnych :P

Gość Zuzanna Amelia & 24
Nigdy nie rozumialam co i komu ma udowodnic zakladanie profili jako ktos bardziej atrakcyjny ? Ze sie takim nie jest ? To chyba i tak autorzy tych pomyslow wiedza.

"Z tym się częściowo zgodzę, oczywistym jest, że wybierze się najlepszą mozliwą opcję. Inna sprawa, że facet zazwyczaj ma mniejszy wybór" xxx tu sie nie zgodze - sa faceci tacy ktorzy nie moga sie odpedzic od kobiet oraz tacy ktorzy maja niwielki wybor. Poza tym to faceci zwykle podchodza do dziewczyn wiec maja szersze pole manewru xxxx Jestem bywalcem jednego fajnego forum dla sfrustrowanych facetów i tam przeprowadzali eksperymenty np. na portalach randkowych, jak również przedstawiali swoje doświadczenia z klubowych podrywów itp. Wygląda to mniej więcej tak, że na ten sam "bajer" profil atrakcyjnego otrzymywał pozytywną reakcję, a przeciętnego zdawkową olewającą odpowiedź, nie mówiąc już o tym, że procent odpowiedzi na wiadomosci wynosił około 80% u atrakcyjnego, a 10%-20% u przeciętniaka. " xxxxx bo kobiety trzeba uwodzic - a tzw przecietniacy sa szczrzy ale uwodzic nie potrafia, uwodzi sie na rozne sposoby - ale to offtopic. pamietaj tez ze kobiety jednak rzadziej wychodza z inicjatywa xxx No ale to już skrajność. Przecież mało który facet wymaga czegoś takiego. Zresztą masa facetów lubi kobiety z nadwagą. Walka z wagą u kobiety to bardziej chęc poprawienia własnego samopoczucia, a nie warunek konieczny do znalezienia partnera." xxx to byl tylko przyklad - pokazazujacy zeby trzeba sie naprawcowac z obydwu stron - choc tobie sie wydaje ze u kobiet to jest takie proste;-) xxx ale przecież bazą naszej dyskusji było założenie, że zmobilizować może się każdy i tak jak facet może nagle zacząc staarać się być męski, tak kobieta może zrzucic wagę, trzymać dietę." xxxxx nie do konca - kobiety cialo jest nastawione na rozmnazanie - i inaczej sie zmienia - im starzsa tym wiecej pracy trzeba w tto wkladac - podczas gdy facet powiedzmy wklada taka sama prace i uzyskuje ten sam efekt przez mniej wiecej cale zycie xxxx No bo jezeli uznamy, ze człowiek może być tak słaby, że nie będzie w stanie zmusić się do dbania o sylwetkę to tym bardziej nie stanie się męskim samcem alfa . xxxx ja chcialm ci pokazac ze u kobiety dbanie o figure - polega zasadniczo na czym innym niz u faceta, nie mowiac o tym ze kobiety czescieja maja potrzebe slodyczy i akumuluja tluszcz - bo to biologia, oczywiscie lenistwo tez odgrywa pewna role - ale zasadniczo istenija roznice xxxx Jezeli chodzi o łatwość dostępu do seksu oraz mozliwości związku to na pewno kobiety mają łatwiej, to wynika z biologii." xxxxx tak ale znowu patrzysz na to z pktu widzenia facteta;-) kobiety - statystycznie - mniej tego seksu (przypadkowego) potrzebuja nawet jesli latwiej moga go miec;-) to tak jkaby zazdroscic komus ze mieszka blisko obok taniej lodziarni podczas gdy ta osoba nie przepada za lodami... xxxx Natomiast co do znalezienia odpowiedniego partnera to sytuacja się wyrównuje. x zgoda;-) xxx No nie wiem, ja nie przypominam sobie bym celował w jakiś top kiedykolwiek. Raczej zawsze przeciętne i podobne do mnie dziwne ale one akurat wolą tych fajnych" xxx oki, nie mowielam o tobie personalnie - ale jest taki trend ze faceci czetso sami z "nizszej ligi" sa zaskoczeni ze te najfajniejsze laski ich nie chca - adruga str wlasnie nie widze takiego terndu za bardzo, moze facceci sa odwazniejsi - stad to celowanie w grupe wyzej, hm?

Gość Zuzanna Amelia & 24
Czy nie macie wrazenia ze odbiegacie od tematu ? Mialo byc o meskosci/kobiecosci a nie o potencjalnych szansach poderwania ekstra atrakcyjnej osoby przez malo atrakcyjna.

zuzanna - ale meskosc/kobiecosc jest mierzona wlasnie mozliowscia podrywu/uwodzenia, tak to widze. Fakt - ze problem pojawia sie gdy ludzie celuja poza swoja grupe - wtedy sie frustruja i zaczynaja jeczec i analizowac na forach;/

Gość Zuzanna Amelia & 24
ROR - a mi sie wydaje ze jednak nie. Meskosc czy kobiecosc nie musi miec zadnego zwiazku z mozliwosciami podrywu. Na mozliwosci podrywu sklada sie wiele innych czynnikow niz tylko sama meskosc/kobiecosc. Powiedzialabym ze m/k jest tylko jednym z elementow jakie na ten efekt podrywu moga wplynac. Dlatrego proponowalam zaczecie od definicji.

zuzanna - no to sie nie zgdazamy i tyle. moim zdaniem - to bardzo wplywa ale inna kwestia czy w danym momencie zycia akurat chcemy z tego korzystac

Darker daj maila jak chcesz, bo szkoda tutaj podawać, żeby jakieś trole się złaziły :D x "tu sie nie zgodze - sa faceci tacy ktorzy nie moga sie odpedzic od kobiet oraz tacy ktorzy maja niwielki wybor. Poza tym to faceci zwykle podchodza do dziewczyn wiec maja szersze pole manewru" x No są tylko jaki to procent od tych kobiet opędzić się nie może? :D Ty chyba nie wiesz w jakims stopniu przeciętnie facet musi zostac olany by kogoś znaleźć. :P x http://3.bp.blogspot.com/_rRUtSuP8IUY/SpiErO_4jyI/AAAAAAAAAs0/N4n5Nukk3po/s400/male+female+attraction.jpg x Tak to działa mniej więcej :D x "bo kobiety trzeba uwodzic - a tzw przecietniacy sa szczrzy ale uwodzic nie potrafia, uwodzi sie na rozne sposoby - ale to offtopic. pamietaj tez ze kobiety jednak rzadziej wychodza z inicjatywa" x Całe to uwodzenie to pic na wodę. Jak facet się nie podoba to się nie podoba i żadne cuda na kiju tego nie zmienią. A jak się bardzo podoba to musi się postarac by tego nie spieprzyć i tyle :D x "to byl tylko przyklad - pokazazujacy zeby trzeba sie naprawcowac z obydwu stron - choc tobie sie wydaje ze u kobiet to jest takie proste" x Daję przykłady z portali randkowych czyli miejsc, gdzie wygląd liczy się najbardziej i każdy może sprawdzić, że jednak nie ejst tak, że obie strony muszą być tak samo fajne. x "podczas gdy facet powiedzmy wklada taka sama prace i uzyskuje ten sam efekt przez mniej wiecej cale zycie" x O ile mi wiadomo z wiekiem testosteron spada, chyba że mówimy o stosowaniu wspomagaczy ale wtedy to każdy może zdziałać cuda. x "ja chcialm ci pokazac ze u kobiety dbanie o figure - polega zasadniczo na czym innym niz u faceta, nie mowiac o tym ze kobiety czescieja maja potrzebe slodyczy i akumuluja tluszcz - bo to biologia, oczywiscie lenistwo tez odgrywa pewna role - ale zasadniczo istenija roznice" x Z tym się nie zgodzę. Facet nie może uzyskac optymalnej sylwetki(czyli lekko umięsnionej) bez ćwiczenia. Kobieta ma wybór, może cwiczyc albo pilnować diety. A że większośc woli stosowac jakies diety zamiast cwiczyc aeroby to inna sprawa. :P x "oki, nie mowielam o tobie personalnie - ale jest taki trend ze faceci czetso sami z "nizszej ligi" sa zaskoczeni ze te najfajniejsze laski ich nie chca - adruga str wlasnie nie widze takiego terndu za bardzo, moze facceci sa odwazniejsi - stad to celowanie w grupe wyzej, hm?" x A z tym to często pic na wodę. Mój kolega np. dobrze wygląda ale jest nieudacznikiem życiowym. Ciągle gada o tym, że ta za grube nogi, ta za niska, a w związku jakoś był z bardzo niską i grubą 2 lata :D. No ale nie ma co się dalej przepychać, bo zeszliśmy w sumie z tematu :D

Gość Zuzanna Amelia & 24
18:18 [zgłoś do usunięcia] Prawiczek bez wiary Całe to uwodzenie to pic na wodę. Jak facet się nie podoba to się nie podoba i żadne cuda na kiju tego nie zmienią. A jak się bardzo podoba to musi się postarac by tego nie spieprzyć i tyle ­ I tu sie grubo mylisz. Co sie sklada na to ze jakisfacet/kobieta podoba sie lub nie ?

"I tu sie grubo mylisz. Co sie sklada na to ze jakisfacet/kobieta podoba sie lub nie ?" x Jezeli mowa o miejscach, w których się podryw sprowadza się do zaprezentowania swojego wyglądu(wliczając w to mowę ciała) i statusu.

Gość Zuzanna Amelia & 24
Niech Ci bedzie. A w jaki sposob zaprezentujesz swoja mowe ciala i co zrobisz aby te wlasnie mowe cuiala "podac" jak najkorzystniej ?

"No są tylko jaki to procent od tych kobiet opędzić się nie może? Ty chyba nie wiesz w jakims stopniu przeciętnie facet musi zostac olany by kogoś znaleźć" xxxxx kazdy sie uczy na bledach - jelsi olewa cie setna laska to znaczy ze cos robisz nie tak , podbnie jak wysylasz 500 CV i nikt nie odpowida to jak wylesz kolejnych 500 takich samych to rosnie ryzyko ze nikt ie odpowie. W statystyki bym sie nie bawila - mam takie kolezanki (licze od ok 17lat w gore) kt doslownie gdzie nie poszly - tam ktos je prosil o numer tel, i takie ktore przez te 10 lat byly tylko na 1 (slownie: jednej) randce - a wez pod uwage ze to koleznkai - ten sam styl zycia, bycia, srodowisko - tak wiec to kwestia baaaardzo indywidulana i po obydwu str sa "ranni";-) xxx Całe to uwodzenie to pic na wodę. Jak facet się nie podoba to się nie podoba i żadne cuda na kiju tego nie zmienią. A jak się bardzo podoba to musi się postarac by tego nie spieprzyć i tyle " xxxxx nie masz racji - uwodzenia=to podobanie sie, kobiety nie sa az taki wzrokowcami ale jak facet wchodzi do np. klubu i przykuwa wzrok wszystkich rto zwykle nie dlatego ze ma super posladki, sliczne oczy czy mega podbrodek, ale np powalacy usmiech (a ten juz mozna wypracowac) xxxx Daję przykłady z portali randkowych czyli miejsc, gdzie wygląd liczy się najbardziej i każdy może sprawdzić, że jednak nie ejst tak, że obie strony muszą być tak samo fajne. x oki, na portalach sa inne zsady - chyba - bo nigdy tam nie bylam - ale liczy sie zdejcia - zwsze moze byc korzytsne lub nie - tzw. zwykle to glupota i alski to wiedza, a reszta moze byc fikcja, poza tym w tej kulutrze to mezczyzni "poluja' wiec sa bardziej aktywni zazwyczaj... xxx tym się nie zgodzę. Facet nie może uzyskac optymalnej sylwetki(czyli lekko umięsnionej) bez ćwiczenia. Kobieta ma wybór, może cwiczyc albo pilnować diety.A że większośc woli stosowac jakies diety zamiast cwiczyc aeroby to inna sprawa. xxxx ale u kobiety zazawyczaj potrzeba obydwu tych rzeczy zeby uzyskac efekt - to nie ejst albo-albo, dochodza geny, ale nie to tym jest topik - to bez sensu przekomarzanie skto ma trudniej - chodzi raczej zeby sie ksupic na tym co zrobic aby miec latwiej;-) xxxx A z tym to często pic na wodę. Mój kolega np. dobrze wygląda ale jest nieudacznikiem życiowym. Ciągle gada o tym, że ta za grube nogi, ta za niska, a w związku jakoś był z bardzo niską i grubą 2 lata . xxxx now idzisz kolega -przystojaniaczek a nie ma powodzenia - bo wyglad u faceta znaczy mniej niz u kobiety;-)

poczułem się wywołany do odpowiedzi zadanym w tytule pytaniem więc odpowiadam: TO JA :D

"ezeli mowa o miejscach, w których się podryw sprowadza się do zaprezentowania swojego wyglądu(wliczając w to mowę ciała) i statusu. " xxxx moim zdaniem tobie przychodzi trudno interkacja z kobietami - myle sie? jesli nie - to wiesz po czym zgadlam: ze dwie kobiety tutaj mowia ci to samo - a ty nawet nie zastanawiasz sie tylko - z gory skerslasz i powtarzasz swoja mantre. jak uczysz sie jezdzic samochodem i ktos ci mowi ze zle zbierasz sie do parkowania - to mowisz tez "nieprawda" po czym dalej kosisz slupki? czy chociaz przemyslsiz czyjs spsoob skoro twoj wlasny nie dziala? IM bardziej ci nie idzie tym bardziej sprawa kobiet cie frustruje i tym bardziej , podswiadomie, zaczynasz nie lubic kobiet i pielegnujesz swoje stare rany;/ a to droga donikad;//

offerma - ty to masz problem psychiczny (obsesje0) i moim zdaniem ty nie ejstes nie-meski ty po prostu jestes niedorozwiniety;/

Gość IMO12458
Nie ma kontrargumentów, to czas na personalny atak. :D

ale w przyapdku ofermy - to zaden atak - to raczej troska o niego, naprawde moim zdaniem temat nie dotyczy jego;-)

Gość o matko czy ktoś twierdzi
jest męski :D:D:D:D? Jak tak to na prawdę musi mieć jakieś problemy z głowką

Gość o matko czy ktoś twierdzi
offerma jest męski miało być

Gość Zuzanna Amelia & 24
Dlaczego nie jego ? Ja uwazam , ze od tego sie wlasnie zaczyna. Poczucie wlasnej wartosci , zycie w zgodzie ze soba, otaczanie sie pozytywnymi ludzmi. To dziala cuda.

Jak tak czytam prawikó to mam wrażenie, że oni specjalnie piszą tak żeby się z nikim nie zgodzić :o

[zgłoś do usunięcia]!offerma dla równowagi powiem ci że tak j**niętej w dekiel baby jak ty to ze świecą szukać." xxxx twoja agresja mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze jestes niedorzwiniety, i mowie to z troska - nie ze zlosliwoscia;/ zawzse jak tylko sie pojawie to oferma na mnie leci i mnie podrywa - na tyle na ile ograniczenia mu pozwalaja - nie moze ciagnac za wlosy - wiec wypisuje wyzwiska pod moim adresem ;-) ale pozostaje nieugieta na te konskie zaloty;-)

[zgłoś do usunięcia]CEB53T Jak tak czytam prawikó to mam wrażenie, że oni specjalnie piszą tak żeby się z nikim nie zgodzić " xxxx ze pisz tak to nie grzech - gorzej ze oni zyja wedlug tej swojej mantry;/

"czy chociaz przemyslsiz czyjs spsoob skoro twoj wlasny nie dziala?" x to znaczy jaki sposób?

"A w jaki sposob zaprezentujesz swoja mowe ciala i co zrobisz aby te wlasnie mowe cuiala "podac" jak najkorzystniej ?" x To mowa ciała jest sposobem prezentowania innych walorów. Nie jest to coś, co akurat można podrobić. x Darker poszło :D x "nie masz racji - uwodzenia=to podobanie sie, kobiety nie sa az taki wzrokowcami ale jak facet wchodzi do np. klubu i przykuwa wzrok wszystkich rto zwykle nie dlatego ze ma super posladki, sliczne oczy czy mega podbrodek, ale np powalacy usmiech (a ten juz mozna wypracowac)" x No ja się z tym zgodzić nie mogę. Że niby kobiety się nie zachwycają "jakie to ciacho widziały"? No na posladki moze i nie zwracają uwagi, bo stroje męskie ich nie podkreslają ale już na oczy, twarz, wzrost, budowę jak najbardziej. x "oki, na portalach sa inne zsady - chyba - bo nigdy tam nie bylam - ale liczy sie zdejcia - zwsze moze byc korzytsne lub nie - tzw. zwykle to glupota i alski to wiedza, a reszta moze byc fikcja, poza tym w tej kulutrze to mezczyzni "poluja' wiec sa bardziej aktywni zazwyczaj..." x No ale jak wytłumaczysz fakt, że ten sam tekst obok którego pojawi się zdjęcie mało znanego modela dostanie pozytywną odpowiedz, a gdy jest przeciętny koleś to już niespecjalnie, a najczęsciej nawet odpowiedzi nie uzyska? Jak to ma się do całej sztuki podrywu, której niby trzeba się wielce nauczyć? :P x "now idzisz kolega -przystojaniaczek a nie ma powodzenia - bo wyglad u faceta znaczy mniej niz u kobiety " x Przystojniaczek to za duzo powiedziane. Powodzenia nie ma do czasu gdy wychodzi informacja o tym, że nie ma pracy i wykształcenia :D

Gość off zrozum że jesteś tu gorszy
i nie masz prawa się rzucać bo tylko sie skompromitujesz jak zwykle czy tu czy w realu :)