Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solejka32

W Polsce głoduje 700 tys dzieci....

Polecane posty

Gość solejka32

700 tys. dzieci cierpi biedę i jest niedożywionych 25% nie je regularnie ciepłych posiłków 10,5% żyje w rodzinach, gdzie poziom wydatków był niższy od granicy ubóstwa 30% osób skrajnie ubogich stanowią dzieci i młodzież do 18. roku życia 44% dzieci urodzonych w rodzinach wielodzietnych cierpi niedostatek gdzie my kuurwa zyjemy??????????????????

Gość a jesteś pewna że to żołądek
no właśnie - gdzie my żyjemy, że im większa patologia w rodzinie tym więcej dzieci naprodukują i nie myślą o tym jak je utrzymać? Bo to pewnie Tuska wina i żydokomuny z Putinem na spółkę

Gość <3temida
W Polsce cały system jest słaby ale prawda jest też taka, że większość rodzin żyjących na normalnym poziomie - gdzie na wszystko starcza ma jedno, dwoje dzieci a rodziny których na to nie stać, żyjące z zasiłków mają 5-6 i więcej...

Gość tak czytam
nie zawsze sa to rodziny wielodzietne . Czesto już przy 2 dzieci rodzicom jest ciężko. Ja myśle ze niezależnie w jakiej rodzinie dziecko sie urodziło to nikt głodny nie powinien chodzić.

tyle, ze jeśli rodzice wolą wypić niż nakarmić dziecko, to już zupełnie inna inszość :( Dlatego MOPS daje zasiłki celowe teraz i pomoc rzeczową a nie kasę daje. Bo jak jest kasa to i wypić jest co

tyle, ze jeśli rodzice wolą wypić niż nakarmić dziecko, to już zupełnie inna inszość :( Dlatego MOPS daje zasiłki celowe teraz i pomoc rzeczową a nie kasę daje. Bo jak jest kasa to i wypić jest co

Gość prawde wam powiem....
Jestem wykształcona mam wykształcenie wyzsze mój mąż średnie techniczne on pracuje ja pracuje mamy 1 dziecko. Ale NIE STAĆ nas w tym żałosnym kraju na drugie dziecko!!!!! A bardzo byśmy chcieli! To sie w glowie nie mieści w Pl jest bieda i to uwłaczajaca, podejrzewam ze gdyby nie było ciucholandów których wszedzie jest jak grzybów polacy chodziliby w pozszywanych starych szmatach! Ja zarabiam netto 1.200zł mąż 1.500zł odstepne za 2 pokoje to 850zł do tego czynsz do spóldzielni 490zł oraz media. Na jedzenie wydajemy miesiecznie około 1.200zł nie stać nas dosłownie na NIC poza rzeczami zupełnie niezbednymi, ten kraj to porazka tu sie nie da zyć normalnie nie bedąc złodziejem przekretem! Młode rodziny zyjace tzw dobrze to rodzinki w których maja oni dom/mieszkanie od rodziców czy dziadków, sama mam kolezanke której ojciec dorobiła sie na prywatyzacji firmy, dziewczyna ma zawodówke ale piekną kamienice (!!!) od rodzicó... to chore społeczeństwo

Gość gkjgjkfgkfggf
W polsce bieda aż piszczy

Gość solejka32
Trzeba byc niezłym palantem zeby widziec tylko biede dzieci rodzicow z pogranicza marginesu spolecznego sa ludzie ktorzy pracuja za minimalna pensje a musza wychowac dzieci!wszystko drożeje, poziom zycia drastycznie spada a ty czlowieku pierdolisz o jakiej pijackiej melinie!