Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malo oszczedna

nie potrafie rozsadnie zarzadzac pieniedzmi:-( pomozcie

Polecane posty

Gość kaku kaku
Podnoszę, bo sama chętnie poczytam o oszczędzaniu. Przyda mi się :O

Gość ja ci napisze za ten miesiąc
kredyt 700 czynsz 300 inne opłaty w tym tv i net 300 zycie ( zywnosc i chemia) 800 w tym miesiacu dentysta 120 jeden wyjazd do rodziny 100+100 na prezent dla dziecka kupiłam walizke bo nie mielismy sie w co zabrac 250 przeziębienie 2 osoby 100 kupiłam tel bo mi sie rozwalił 250 buty meża 150 głośniki do kompa 50 zakupy ciuchowe na nas 2 jakies 300 2 wyjscia 130 RAZEM 3670 odłożylismy jeszcze jakies 2300

Gość ja ci napisze za ten miesiąc
i jestem zła bo duzo wydatków było

Gość herbapol herbaty
2 osoby przeziebione i stowy nie ma? to czym wyscie ten katar leczyli? :o myslalam ze to samo przechodzi

Gość sssddddddd
Herbapol - u nas przeziębiony był tylko synek. I 75 zł poszło. Samo przechodzi... Chyba w grypę.

Gość Mela90
A ja uważam, że na jedzeniu nie powinno się oszczędzać. I uważam, że pieniądze biorą się nie z oszczędzania tylko zarabiania. Autorko, zarabiaj więcej i to rozwiąże Twoje problemy, ja studiuje, mieszkam z przyjaciółmi więc opłaty dzielimy na 3 a i tak 1200 ledwie wystarcza na PODSTAWOWE RZECZY (bez ciuchów)

podnoszę, bo i ja chcę skorzystać mamy co miesiąc na nas dwoje 4 tys. 800 zł rata kredytu 600 zł czynsz+opłaty 150 zł internet, telefon 500 zł paliwo zostają Nam 2 tysiaki i jakoś nie oszczędzamy niby ciągle urządzamy nasze mieszkanie, w tym miesiącu wydaliśmy 450 zł na siedziska, a jeszcze tyle rzeczy Nam brakuje rozpływa się Nam ta gotówka

na jedzeniu nie powinno się oszczędzać, ale warto przyjrzeć się temu co się kupuje. zamiast serka w pudełeczku lepiej kupić w kostce dodać trochę śmietany i np czosnek/paprykę/szczypiorek. Wychodzi podobnie jesli chodzi o pieniążki, a jest zdrowiej i więcej kanapek możesz posmarować:) Zakupy planuj i jedźcie raz w tyg do marketu to mimo wszystko oszczędność. W ciecie polecam rower:P

Gość herbapol herbaty
sssddddddd - naprawde 75zl na przeziebienie?? powaznie?? rozumiem jakies antybiotyki itd ale przeziebienie? Przeziebienie to rozumiem chyba zwykly katar ktory nawet bez tony witaminy c i lekow "na katar" przejdzie sam, wystarczy odpoczynek duzo picia i regularne czyszczenie nosa a przeziebienie w grype NIE PRZEJDZIE, toz to inne wirusy mozna zlapac jedno po drugim ale nie jedno z drugiego, douczcie sie!! Wole nie wiedziec ile wydajecie na jakies powazniejsze choroby. Nie dziwie sie tez, ze reagujecie panicznie na mozliwosc nieleczenie antybiotykami skoro katar trzeba leczyc polowa apteki :o

mi tez ciągle nie starcza a sobie nie kupuje nic, dosłownie. antybiotyki to akurat najtańsze z recepty są. sama nie wiem jak organizować wydatki....

na ciuchy 300zł miesięcznie..? chciałabym... a po co komu ciuch nowy albo kosmetyk co chwilę. ja ograniczam teraz wydatki bo połowa kupowanych rzeczy i tak potrzebna nie była..

Gość sssddddddd
Herbapol - tak, 75 zł. Mały dostał drosetux, dicoflor, smecte, oscilococcinum i paracetamol. Kaszel, katar plus biegunka. "Nie dziwie sie tez, ze reagujecie panicznie na mozliwosc nieleczenie antybiotykami" - właśnie dlatego, że jak ognia boję się antybiotyków nie będę leczyć dziecka, a szczególnie niemowlaka, na własną rękę. Pierwsze kilka dni był sam katar, lekki, nie poszłam do lekarza, ale jak doszedł kaszel i biegunka to według Ciebie co powinnam zrobić?