Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłecznikowa

henna rzęs - czy ma sens?

Polecane posty

Gość jabłecznikowa

Ostatnio zrobiłam sobie henne rzęs i powiem szczerze, że byłam baaardzo rozczarowana, bo nic nie było widać. Jestem ciekawa czy to wina kosmetyczki czy może ogólnie robienie henny rzęs nie daje żadnego efektu?

Gość herrr
rzęsy robią się tylko trochę ciemniejsze, więc efekt nie jest jakiś spektakularny. Jeśli henna to tylko brwi, na rzęsy klasycznie tusz

Gość ja hennę rzęs
robię sama w domu u kosmetyczki u mnie henna 15 zeta za to kupię henne w rosmanie i mam na bardzo duzo razy

Gość jabłecznikowa
U mnie nic nie było widać. Nie oczekiwałam cudów, ale chciałam lepiej wyglądać rano i ogólnie po zmyciu tuszu. Może to zależy od rodzaju henny?

Gość herrr
Spróbuj jeszcze raz u innej kosmetyczki. Ta henna z Rossmana jest tania, ale bardzo krótko trzyma. Zrobiona u kosmetyczki powinna dać efekt na miesiąc

Gość jabłecznikowa
a spróbuje, bo ciekawa jestem. dzięki za rade :)

Gość Henna musi byc
Sama zle robisz. Ja co tydzien robie regulacje brwi i henne brwi u kosmetyczki place 14zl dlatego ze stala klijentka jest a tak to kosztuje 16zl. Jesli masz henne brwi to znacznie lepiej to wyglada. Wychodzac od kosmetyczki odrazu sie czuje lepiej

Gość Henna musi byc
Przeprasz autorke:) henne rzes nie widac mocno. Lepiej zorbic henne brwi a rzesy pomalowac:)

Gość jabłecznikowa
Henne brwi robie regularnie i efekt jest bardzo fajny - od razy twarz wygląda wyraźniej. Dlatego myślałam, że henna rzęs też da jakiś efekt i oczy lepiej będą sie prezentować bez tuszu.

Gość dwanaście-groszy
Hm u mnie jedynym efektem henny na rzęsy były spuchnięte oczy. A na brwi robię regularnie czarną :) Dziś miałam ochotę zaryzykować brązową (jestem blondynką), ale przestraszona informacją, że będzie się wymywała do rudego koloru kolejny raz postawiłam na czarną. Ja zawsze robię regulację i hennę u kosmetyczki, bo gdy sama to robię to bardzo boli i wychodzi nierówno zwykle - tu za dużo wyskubię, tam za mało. a u kosmetyczki muszę przyznać, że to sprawia mi przyjemność (dziwna jestem:D).

Gość na moich rzęsach w ogóle
henna nie trzyma, nawet odrobinę. Nieważne jaka i jak długo trzymać. Byłam u różnych kosmetyczek - i żadnej ta sztuka się nie udała!

Gość jabłecznikowa
no to widzisz ja robie brązową, bo boje sie czarną zrobić, że będzie zbyt sztucznie. Szkoda tylko, że właśnie te rzęsy tak kiepsko wyszły, ale może tak już jest.

Gość dwanaście-groszy
jablecznikowa - i co, wymywa się do rudej?

Gość jabłecznikowa
mi nie, a czarna nie wygląda jakoś sztucznie? bo mi zależy na w miare naturalnym efekcie, chce po prostu żeby twarz wyglądała wyraźniej

Gość dwanaście-groszy
czarna wygląda naturalnie, bo kosmetyczka trzyma ją u mnie b. króciutko:)

Gość jabłecznikowa
a no to rozumiem :)

dwanascie groszy ja robie tylko i wylacznie brazowa i nigdy mi sie nie zdarzylo zeby sie wymywala na rudo...Tez jestem blondynka