Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najwyżej mnie zjedziecie...

Palenie papierosów w ciąży

Polecane posty

Witam, wiem i mówię to z góry: zjedziecie mnie. Obecnie jestem w 6 mc. Ale zaczne od początku: jak dowiedziałam się że jestem w ciąży, to z dnia na dzień ograniczałam palenie i tak do 6tc całkowicie przestałam palić. Potem miałam okropne mdłości do prawie 5 mc. I jak mdłości minęły, to zdarzało mi się znowu podpalać papierosy (3-4 papierosy dziennie choć miałam takie dni że nic nie paliłam), po prostu nie umiałam się bez nich obejść, i teraz znowu nie palę (od 2 tyg.), bo w końcu zaparłam się w sobie że do porodu już więcej nie zapalę. Nie ukrywam ale mam straszne wyrzuty sumienia :( ale nie mogłam inaczej,dobrze że teraz nie palę. Czy Wy też tak miałyście?

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja paliłam całą ciążę. Jak dowiedziałam się o ciąży w 6tc to próbowałam ograniczac, fakt że nie paliłam paczki dziennie, ale paliłam koło 10 sztuk. Jak urodziłam małą miałam straszne wyrzuty sumienia! Na szczęście córkę mam zdrową. W dzień kiedy ją urodziłam zapaliłam ostatniego papierosa. Nie palę już 11 msc. i teraz wiem że się da.

Gość inesssssssss89
ja jak dowiedziałam się że jestem w ciąży(5tydz)yo zapaliłam jeszcze jednego i koniec! choć nie wiem jak mi sie chciało palić nie robiłam tego bo wiedziałam,że każdy buch zabiera powietrze mojemu dziecku. dobrze,że nie palisz,ale i tak za długo trułaś własne dziecko.... bycie matką to wiele wyrzeczeń,nie wiesz,że palenie może wywołać wcześniejszy pród?? moja koleżanka paliła całą ciązę-podobno gin jesj powiedział żeby nie rzucała skoro jest takim nałogowcem(oczywiście w to nie wierze)i jej dziecko urodziło się w 6 miesiącu-była taka malutka.... na szczęscie teraz jest zdrowym i szczęsliwym dziecieckiem

Gość inesssssssss89
lepiej w ogóle ani nie pić ani nie palić :)

Dzięki za odpowiedź, dobrze że malutką urodziłaś zdrową. Fakt faktem ja znam kobiety które też paliły całe ciąże i mają zdrowe dzieci, ale ja nie mogę siebie tym tłumaczyć że moje dziecko też będzie zdrowe, bo ja zawsze mogę być tym wyjątkiem a tego bym sobie nie wydarowała. A co myślicie o paleniu e-papierosa w ciąży?

agora - a znowuż rodzina od mojego męża twierdzi że lepiej napić się wina, piwa, drinka zamiast palić :o. Ja alkoholu w ogóle nie piję. Jedynie dwa razy zdarzyło napić się Karmi kawowe.

Moim zdaniem nie powinno się pić boi palić. Ale myślę ze palenie to mniejsze zło niż picie. Ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży automatycznie rzuciłam a ciągnęło mnie jak diabli.

Owszem, najlepiej to nie pić i nie palić w ciąży to wiem doskonale. Czasem jednak pokusa bywa silniejsza :(.

Proszę o radę. Razem z mężem palimy. Moja córka jest w ciąży i powiedziała mi, że przez nas pali. Problem jest w tym, że nienarodzone dziecko cierpi przez tą sytuację a cała wina spada szczególnie na mnie. Jestem zdesperowana. Istnieje instrukcja jak rzucić palenie? Może być drastyczna ale niech będzie skuteczna…