Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wruuum

Odzyskiwanie danych z pendriva?

Polecane posty

Gość wruuum

Czy ktoś może mi powiedzieć ile kosztuje taka usługa w okolicy Warszawy? I ile danych z uszkodzonego pendriva da się odzyskać? Pen - został przegrzany w kompie (starym laptopie który strasznie się grzeje i to są jego ostatnie dni). Po przegrzaniu żaden komputer go nie czyta.

Ściągnij sobie na dysk programy: 1. Wondershare Data recovery 4.2 2. EaseUs data wizard profesional. Oba oczywiście pirackie. dobrze odzyskują dane. Wondershare poptrafi nawet odzyskać kilka skasowań wstecz. Pamiętaj, aby odzyskiwanych danych nie zapisywać na dysku z którego odzyskujesz (pendrive). Odzyskujesz z pendriva, zapisz np na dysku D w jakimśkatalogu np. "Odzysk".

Może tak być, że jeśli fizycznie została uszkodzona pamięć, to odzysk w specjalistycznej firmie może dużo kosztować. Zastanów się czy te dane są aż takie ważne. Najpierw sprawdź, czy programy od odzyskiwania widzą pendriva.

Mam tan sam problem - nie mogę odczytać danych z pendrive, a miałam tam ważne dokumenty...

Gość gość
Jak padł całkiem to żaden program nie pomoże temat przerabialem i góówno zrobiłem.

Gość gość
Samemu mało co zrobisz jeśli nie masz w tym temacie żadnej konkretnej wiedzy, ale możesz popytać w serwisach, które między innymi zajmują się odzyskiwaniem danych. U mnie z dysku zewnętrznego udało się odzyskać dane, chociaż nie wiem na ile on był tak uszkodzony. Zrobili mi to w sochaczewie w http://www.komtel-serwis.pl/

Ja miałem bardzo podobny problem, ale na szczęście udało się odzyskać WSZYSTKIE dane. Nie robiłem nic samodzielnie, ale zdecydowałem się oddać pendrive'a do firmy, która zajmuje się tym profesjonalnie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to polecam Astra Technology ( http://astratechnology.pl/ ) - u mnie działało bez problemów.

Myślę, że najlepszym i zarazem najbezpieczniejszym sposobem na odzyskanie danych z pendrive będzie oddanie go do specjalistycznego serwisu komputerowego. W razie czego tutaj masz link: www.gigabyte.net.pl

Gość milka95
Miałam podobny problem, tylko że zniknęły mi projekty na zaliczenie semestru... Byłam przerażona, ale znajomy, który studiował informatykę polecił mi taki program, można go pobrać tutaj https://www.strongrecovery.com . Na szczęście odzyskał moje dane :) Z tego, co pamiętam w ofercie tego programu jest też odzyskiwanie danych z dysków ssd.