Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaD

Doświadczone mamy.

Polecane posty

WITAM DROGIE PANIE, MÓJ SYNEK 17 LUTEGO BĘDZIE MIAŁ 5 MIESIĘCY. OPRÓCZ MLEKA SPRÓBOWAŁ KASZKI DESERKI, ZUPKI KTÓRĄ SAMA GOTOWAŁAM. JAK POWINNO WYGLĄDAĆ MENU DZIENNE TAKIEGO DZIECKA? SŁYSZAŁAM SPORO, ALE Z KAŻDEJ STRONY CO INNEGO. PROSZĘ O POMOC, O PROPOZYCJĘ JAK WY UKŁADAŁYSCIE MENU DZIENNE SWOJEGO MALUCHA..

Słyszałas sporo i teraz musisz sama sobie dobrać wedle Twoich poglądów i podejścia do żywienia niemowlaka. Sprawa ta jest bardzo indywidualna. Ja się kierowałam tabelami żywienia z baaaaardzo starej książki (małe dziecko czy jakoś tak.. pomarańczowa okładka a rok wydania... oj ze 70 będzie ;P). Dlaczego tym się kierowałam? Dlatego, ze moim subiektywnym zdaniem lepiej jest szybciej wprowadzać nowe smaki niż później. Córka była na mm i gdy miała 3 m-ce jadła pierwsze zupy, jabłuszko itp. Ja na tym wygrałam szczerze mówiąc i przy drugim dziecku również będę się kierować tabelami z tej książki. Natomiast Ty autorko musisz znaleźć swój złoty środek i swój sposób na żywienie dzieciątka :) Zyczę powodzenia i szybkiego uporania się z problemem ;)