Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssddddddd

Pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym.

Polecane posty

Gość sssddddddd

Synek zaraz kończy 6 miesięcy i będziemy przechodzić na mleko następne Hipp BioCombiotik 2. I wiadomo, że nie utrafię tak, aby akurat w dniu ukończenia tych 6 miesięcy skończyć puszkę z mlekiem pocztątkowym i przejść na dwójkę i tak się zastanawiam co będzie lepsze: ciągnąć na początkowym dłużej niż te 6 miesięcy, aż mi się puszka skończy, czy szybciej zacząć podawać dwójkę. Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co mi chodzi :) Wiem, że głupie pytanie, ale nurtuje mnie od kilku dni :)

dokończ spokojnie puszkę ;) a własciwie wiesz jak ja robiłam? pod koniec ostatniego opakowania dosypywałam po trochu nowego mleka. tzn jak robisz np z 7 miarek to daj 6 miarek starego i 1 nowego, potem 5 miarek starego i 2 nowego i tak stopniowo przechodziłam na nowe mleko

Gość sssddddddd
Dzięki Meaaa, tak zrobię :) A jeszcze jedno pytanie: kiedy zaczęłaś pokazywać dziecku bajki w TV? Mały jest przeszczęśliwy jak gdzieś w przelocie zobaczy włączony TV i tak się zastanawiam, bez wyrzutów mogę go już posadzić w bujaczku i włączyć mu bajkę??

no pare miesiecy miała napewno. nie wiem. 4 albo 6. tylko bajki srednio ją interesowały. lubiła muzykę, więc jak chciałam zrobić obiad albo cokolwiek i chciałam, zeby spokojnie z godzinke w lezaczku polezała to właczałam jej bajki - wyłaczałam głos i puszczalam muzykę (mozarta dla bobasa lubiła) więc widziała kolorowe postaci a w tle leciała jej ulubiona muzyka - ja miałam spokoj ;) mogłam cos zrobic