Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bs w

AZt u przedszkolaka

Polecane posty

Gość bs w

Mój synek ma ponad 3 lata i kazdy lekarz mówił co innego. ma ten AZS dośc ostry, uczulony jest na większośc pokarów, roztocza, trawy,plesnie, drzewa.skórka dloni jest szorstka, sucha i swedząca jak diabli. Dziecko się męczy z roku na rok. Nie ma nocki przespanej.Drapie sie, łydki zaatakowane krostkami. jezeli alergen dostanie się to na miesiąc skóra sie psuje i potem po zastosowaniu 7 dni sterydu skóra sie naprawia, krosty,zrogowacenia, liszaje znikają..by potem porwócic. I tak non stop. dziecku mozna ulzyc tylko sterydami i zyrteckie, i iinymi syropami na świąd. Ręce mi opadają ale nie ma wyjscia, trzeba do 7 roku zycia odczekac i odczulac wtedy. Roztocza, syf w powietrzu_+ jak cos zje i juz skóra twarzy i rąk się zmienia. najgorszy jest swiąd. ranki, strupki,....nie doopanowania.Szczegolnie w nocy.raz miał nawet wielkie bąble,zeszło,raz skóra wygląda jak napompowana,czerwona....czy ktos z was tak miał? mam robione masci i inne sterydy. najlepsze sa sterydy na 7 dni. Niestety tylko one pomagają. samym natłuszaniem nie da sie tego wyleczyc.

Gość deretinka
moja corka ma azs . ale ma 1,5 roku. na palcach jednej reki oge policzyc ile razy uzywalam sterdydy a bylo strasznie. Pojajesz LAtopic/ ? on poprawia stan skóry?

moj syn tak mial- twarz wygladala jak poparzona wrzatkiem, strupy zlazily platami- w zaczelo sie od zapalenia wezlow chlonnych- zostala mu mala plamka na polczku, wiosna na spacerze oblazly go mrowki, jaedna musiala go ugryz w tamtej okolicy- zaczely mu nagle wyskakiwac bomle.... 2 miesiace ta buzia wygladala tragicznie, dostal sterydy w masciach, okazalo sie ze jest uczulony i dostal wysypki na reszcie ciala. W szpitalu kazali odstawic wszystko a buzie smarowac fioletem. Zeszlo. Potem konsultacja w Wroclawiu u znanego dermatologa- AZS. Kaazal stosowac kosmetyki a derma. Ale wszystko skonczylo sie jak zmienilismy mieszkanie- porzednie bylo po moich rodzicach- lekko odswiezone remontem, zostaly wieloletnie wykladziny i tapety- mysle ze to bylo przyczyna problemow. Po miesiacu od wyprowadzki nie mial ani jednej plamki. Nic.

Gość deretinka
ja tez stosowaam a -derme ale bez poprawy. u mnie poprawe daje AVENNO LOTION na bazie owsa

nam lekarki w szpitalu ku naszemu zaskoczeniu po decyzji odstawienia wszystkich masci i lekow na rzecz fioletu powiedzialy- fiolet jest najlepszy na wszystko. I fakt- odkazil i wysuszyl mu te zmiany skorne.

Gość deretinka
ale rozcieńczałas ten fiolet? jak go uzywałaS? wodny czy na spirytusie? ilo %?

Gość deretinka
no ale pewnie sie lała ropa z tych ran. bo u mojej se nie leje tylko ma suche te miejsca

nie rozcienczalam, nie spirytusowy....

ropa tylko w dwoch miejscach- a kazali smarowac calosc, nam to pomoglo. Nic nie zaszkodzi sprobowac na jakim jednym miejscu, np pod ubraniem, zobaczysz efekty

Gość deretinka
ale to dziecko bylo ale fioletowe?

cala twarz mial fioletowa, na reszte ciala kazali nam wlewac fiolet do wanny- przy kapieli.... Na spacer wychodzilismy tak ze maly spal w wozeczku-mial 2 latka, a ja mu robilam taka zaslonke z pieluchy-bo nie moglo padac na niego slonce, a w okresie choroby nie chcial mi zasnac w lozeczku tylko w wozku

Gość deretinka
my kapiemy w nadmanganianie potasu jak jest zle. a czym natłuszczałaS?

przy stosowaniu fioletu niczym nie natluszczalam, jak mu zeszlo to dopiero stosowalismy a derme, ale przez jakies pol roku, bo sie wyprowadzilismy i wszystko mu zniknelo, wiec nie bylo sensu wydawac kupy kasy na te kosmetyki. A mial robione testy i one niczego nie wykazaly o dziwo.Ale jak jestem przkonana ze wina tego wszyskiego to te stare mieszkanie