Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość active woman

Olejowanie włosów

Polecane posty

Gość active woman

Witam! Mam suche i zniszczone włosy, używałam różnych odżywek, ale nic nie pomagało... koleżanka poradziła mi ostatnio, żebym zaczęła olejować włosy, poleciła mi nawet specyfik - o taki olej http://olejkokosowy.pl/ poczytałam trochę na jego temat i jestem zaskoczona, bo tam jest napisane, że ten olej można zarówno jeść jak i używać w kosmetyce. Czy stosowałyście kiedyś takie zabiegi? Przynoszą u Was efekty?

Gość zydzaczek----
tez o tym oleju slyszalam, ze jest skuteczny ale ciezko go splukac z wlosow...

Gość ja olejuję włosy od kilku lat
róznymi olejami. Żeby olej dobrze sie zmył, trzeba szampon wetrzeć w suche włosy i dopiero potem je zmoczyć. W ten sposób wystarczy 1 mycie, a takie 3-krotne szorowanie przynosi odwrotny skutek do zamierzonego

Gość nabawie sie zalamania
podobno bardzo dobry jest jantar z bursztynu opinie sa zachecajace.

Gość eeeeeeeeeeee41
olej kokosowy jest dobry, ale nie dla każdego typu włosów. Spróbuj na początek z oliwą Babydream (tą niebieską albo Babydream fur Mama)- są fantastyczne, mają świetne olejki w składzie.

Gość frankaaaa
ile razy probowlam olejowac wlosy przed umyciem nigdy nie widzialam lepszego efektu niz zazwyczaj po zmyciu oleju

Gość mimikanka
o samym zabiegu olejowania włosów słyszałam dużo dobrego i sama chętnie go wypróbuję :) Ponoć właściwy olej trzeba dobrać metodą prób i błędów - jednym będzie służył wspomniany olej kokosowy, komu innemu olej rzepakowy, który też ma całą długą listę dobrych właściwości, jak choćby bogactwo w witaminy :)

ja rowniez mam butle w sprayu odżywki ktora jest olejkiem kokosowym i czyms tam jeszcze, ale jest normalnie oleista. O kłacz dbam jak szalona a mimo to efektów ZERO. Malo tego wcierałam we włosy olej arganowy, i jeszcze bio oil, i tak juz ponad pół roku więc wiecie... A nawet nie mam wlosow zniszczonych ani problematycznych. Po odżywce zwyklej jest lepiej...

Gość ja osobiscie nie lubie oleju
kokosowego, nie spasowal mi ale za to olejek sesa okazał się strzałem w 10! Raz, że włosy przestały wypadać, dwa że rosną bardzo szybko, trzy po użyciu olejku błyszczą się niesamowicie, są mięciutkie i super się układają. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego olejku.

Gość kooooos
smierc a odstawilas silikony?