Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jutrynae

dlaczego ludzie sie zachwycaja sztucznoscia..fałszem i sami fałszywi

Polecane posty

Gość jutrynae

zauwazyłam cos takiego na portalu społecznosciowym,kilka dziewczyn,ktore strasznie inwestuja w urodę,tj.maja sztuczne ,doczepiane włosy,sztuczne paznokcie,sztuczne rzęsy doczepiane,a takze kolorowe soczewki,mocny makijaz usta czerwone na maxa,oczy smokie eyes na maxa...pokazuja zdjecia,w ktorych tak naprawde nie widac dobrze włascicielki,takiej jaka jest naprawde.Ukryta za toną makijażu,trzepocząca na zdjeciu kokieteryjnie super długimi,ale nie swoimi rzęsami,dotykajaca uwodzicielsko na fotografii idealnie gładkich pięknych włosow,ale nie swoich,tylko doczepionych,mrugajacej oczami,przepieknie niebieskimi,ale nie jest to naturalny odcien,tylko kolorowa piekna o kolorze adriatyku ...soczewka ..Jaki sens tego wszystkiego,gdzie one są,kim one są naprawde?lalkami?chca byc tak postrzegane czemu?to przykre?ja wiem,ze piekne lalki sa ładne i sie podobaja zwłaszcza facetom,ale za jaka cene,za cene fałszu ,niebycia soba...a jeszcze te wszystkie pochlebne komentarze pod zdjeciami..jaka piekna jestes,sliczna jak zawsze,slicznia slicznosci,zbiera mi sie na wymoty,jakby jakies 4 latki komentowały pluszowego misia,badz ulubiona laleczke barbie..po co ludzi zyja w kłamstwie na temat swojego wizerunku??przeciez ja widziałam ja bez tego wszystkiego doczepianego i wyglada całkiem inaczej,mniej idealnie,ale tez pieknie,czemu nie pokaze siebie innym taka jaka jest??to chyba jakas choroba ludzkosci,sztucznosc.blichtr,z usa to przyszło

Gość Olga21321312
nie da się teraz być zupelenie naturalnym bo nie oszukujmy się naturalna dziewczyna bez żadnych ,, poprawek" nie dorówna tym z poprawkami ...wiec to sie nakreca

Gość chronicznie niewyspana
moze po prostu tak lubią? ja nie rozumiem czemu ludzie zawsze lepiej wiedzą co ktoś inny powienien robić ze swoim ciałem jeden ma schudnąć, drugi przytyć, trzeci inaczej się ubierać, ta nie malować tyle, inna zacząć malować ich ciała, ich życia, ich zdjęcia - nie Twój problem. jedni gustują w naturalnej urodzie, inni w takich laleczkach, myslisz ze lepiej byłoby gdyby wszystkim podobalo sie to samo? to bylby dopiero obled

Gość jutrynae
chronicznie niewyspana,masz racje,ja nie kaze jej odczepic włosow,ale zastanawiam sie włąsnie,czemu tak ludzie otaczaja sie plastikiem i sztucznoscia wokół siebie,ale wiem,ze to zastanawianie jest bezsensu:)

Gość Olga21321312
np weżmy dziewczyne o ładnych rysach ,ale bez zadnych poprawek i ladna ,ale zrobiona jak Megan Fox . To nie ma porównania i ta ładna bez oprawek zostaje przy niej szara mysza

Gość jutrynae
wiem,ze gro osob tak lubi,a zeby w wyscigu szczurow w karierze dzisiaj nie wystarczy juz tylko wykształcenie znajomosci,a czesto trzeba złamac swoja godnosc i przespac sie zeby dostac prace w dobie takiego bezrobocia,wyglad na topie i tzeba dobrze wygladac,wrecz perfekcyjnie

Gość Olga21321312
* a zrobiona - miało byc

Gość Olga21321312
no trzeba poza tym kązdy chce być tym podziwianym za wyglad też . te dziewczyny sie dostosowuja poprostu do jakis tam kanonow piekna

Gość jutrynae
do olga,ale chyba jak ktos jest inteligentny to widzi,ze ktos ma mocny makijaz i jest zrobiony na kogos tam, a zreszta,wkurza mnie to propagowanie lansowania sie,w sensie,zeby ciagle byc umalowanym odpicowanym nawet na zakupy...

Gość csdecfecwersfe
tez tak uważam myslisz ze lepiej byłoby gdyby wszystkim podobalo sie to samo? to bylby dopiero obled

Gość Olga21321312
no w Afryce kobiety wybijają zęby bo to jest sexy , czy malują skóre np , w innej kulturze zakładaja na szyje obręcze zeby byla jak najdłuższa i tez nie jest to naturalne ,ale uznane za piekne i już . A u nas piekne sa przedłużone włosy , rzęsy , opalenizna itd

Nie możesz oceniać czegoś w tak ciasnych granicach. To dzisiejszy artyzm, może kiczowaty ale artyzm. Taki jak ludzie posiadają od wieków. Tak jak malowali oczy Egipcjanie i wszystkie te ludy i zachwycali się tym.

Gość Olga21321312
co innego za mocny makijaż ,a co innego ,, zrobienie " się czyli przedłużone rzesy i te sprawy. Nawet dziewczyny co wyglada w miare naturalnie nie raz nosza soczewki i sa zrobione tylko troche umiejetniej niż te co widac ,ze sa mocno pomalowane

Gość kissek666
no to jest przykre ze niektore dziewczyny wygladaja jak plastiki. Niestety faceci na to lecą, i dlatego przez takie dziewczyny niektore kobiety maja kompleksy. ale jakby zobaczyy jak naprawde one wygladaja to by zmieniły zdanie. wszystkie fotki zamieszczone na portalach wygladaja super ale rzeczywistosc jest calkiem inna. dlatego trzeba sie cenic i szanowac a nie spogladac jak one wyglądaja. mlodosc przemija i kazdy sie zestarzeje, w tym jestesmy równi.

Gość Olga21321312
fubusiowe dziecko- no dokładnie . ludzie od wieków się upiększali kolczykami , makijażem , perukami itd . Nie tylko w naszych czasach jest to mało naturalne

Gość Olga21321312
a np w epoce Baroku to dopiero było nienaturalne strojenie się ;) peruki , tony pudru , strojne suknie i pół butelki perfum żeby nie smierdzieć

Gość jutrynae
do OLGA12345,ale NIE UWAZASZ,ze to puste i głupie,cieszyc sie tym,ze inni nas podziwiaja,za nasze sztuczne doczepiane włosy i sztuczne soczewki?jakim trzeba byc niedowartosciwanym,zeby to cieszyło,zreszta uroda przeminie,co te laski beda robic na starosc?

Gość pipi pończocha
najlepsze jest na NK baba 100 kil żywej wagi,przy okazji ma ze 2 zdjęcia z młodosci gdzie ważyła 50 kilo,no i tutaj następują nieśmiertelne wpisy koleżanek z młodości "Nic sie nie zmieniłaś,wyglądasz ślicznie" Ja rozumiem fałsz ,ale żeby aż do tego stopnia?

Gość Olga21321312
jutrynae- nie do konca bo trzeba się jakoś dostosować inaczej bedzie sie postrzeganym jako zaniedbany czy nieatrakcyjny . W swiecie zwierzat tez jest podobna konkurencja np zmieniaja ubarwienie żeby sie spodobac czy wydzielaja feromony :) tak wiec wbrew pozorom jest to naturalne

Gość jutrynae
kacze dziubki na portalach społecznosciowcyh:)-=artyzm hehe faktycznie moze kiedys beda sie o tym uczyc na antropologii kulturowej

Gość grgrg
pipi ponczocha,a Ty jakie masz zdjecia??ciekawa jestem,a co maja jej nappisac"ale jests gruba" pipi chamska jestes

Gość kissek666
znam takie przypadki, gdzie dziewczyna szpanuje czym sie da, wypisuje na Facebooku co ona to nie robila, fotki sobie dodaje co 5 minut i komentuje kazdy swj ruch. Dla mnie to jest smieszne, wyglada jak dziwka, jest tancerka na dyskotekach lansuje sie jak moze. Ale niestety zycia sobie nie potrafi ułozyc, a wypisuje jaka ona to szczesliwa jest. Taka niby laska, a nie potrafi sobie faceta znalezc, zreszta kto by z takim scierwem chciał byc .

Gość Olga21321312
a zreszta tu nie chodzi o dowartosciowanie ,ale prawie każdy normalny czlowiek chce sie podobac płci przeciwnej co uważam za naturalne

Gość Olga21321312
kissek666- ale co ona cie interesuje? zajmij sie soba! czyżbys jej zadroscila ,ze cie to tak boli? moze i jest szczesliwa i chce sie tym pochwalic

Gość jutrynae
Jednak zaczyna dochodzi do absurdalncyh sytuacji gdy ewidentne pasztety doczepia se włosy,zrobioa soczewki kolorowe niebieskie pieknutkie,sztuczne rzesy,makijaz mocny ,ciuch odpowiedni,zrobione na maxa i takie sie społecznie uwaza za ładne!!a znam dziewczyny naprawde olssniewajaco piekne,bez tych dodatkow,ale one sa uwazane za :"Szare myszki",bo nie maja tony tapety,w sumie sa naprawde ładniejsze od tych tapeciar zrobionych,ale i tak wszyscy zachwycaja sie lansiarskimi tapeciarami na fejsie

Gość pipi pończocha
grgr nie jestem chamska ,ale też i nie do tego stopnia fałszywa żeby napisać......nic sie nie zmieniłaś..... czujesz to, nic sie nie zmieniłaś, napisałabym ...nic. A zdjęć nie mam.

Gość kissek666
smiac mi sie po prostu chce, bo dupa jest brzydka, a w dodatku sie nie szanuje. a potem ma pretensje ze wszyscy ja obgaduja. sama sobie krzywde robi.

Gość Olga21321312
no bo może chcą się im przypodobac tzn tym sztucznym bo one sa popularne no i im tak słodzą . W sumie z tym sie zgodze ,że czasem sztuczna nie znaczy ladna

Gość Olga21321312
pipi- a ona ma te tam zdjecia jak jest gruba czy tylko te jak wazyła 50 kg? bo nie zrozumiałam

Gość kissek666
nie ma to jak zrobic sobie zdj i poprawic w Photoshopie a pozniej idziesz, ktos ci pokazuje ta dziewczynę na zywo i nie wierzysz ze to ona.