Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pempek15

GDZIE NA WAKACJE 2013 W POLSCE?

Polecane posty

Gość gość
Czyli można przyjąć, że albo mało jeździcie, szczególnie po południu Europy, albo miałaś szczęście. Przecież ten artykuł na portalu karawaningowym nie jest zmyślony. Karawaning jest fajną metodą spędzania wolnego czasu, ale np. dla zachodnich emerytów. Wsiada dziadek z babcią w kwietniu w kampera i wysiada z niego w październiku. Jeśli masz 2 tygodnie urlopu, to lepiej wybrać hotel, a nie 4 dni z tego poświęcić na dojazd i powrót w korkach.

Gość gość
A był ktoś z Was w Bułgarii? Bo tak szukam jakiegoś fajnego, ale niedrogiego miejsca i myślę, że wczasy w Bułgarii będą ciekawym miejscem. Które miejscowości warto odwiedzić? Bo przeglądam sobie offertę http://www.delta-travel.pl/oferta,lato,bulgaria,2,3.html i nie wiem na co się zdecydować.

Gość adamencki
Tym razem rejs - http://www.namorzu.pl/p,Rejsy-wycieczkowe Po europejskich stolicach, na porządnym statku, w zasadzie jak w dobrym hotelu, tylko się płynie i dużo więcej zobaczy. To taki pierwszy raz, ale super się zapowiada ;-)

Gość gość
Średnia wieku na takim wycieczkowym statku, to 88 lat. Aha, za każde zejście na ląd (wycieczka) słono płacisz, no chyba, że wystarczy ci oglądanie brzegu morskiego z odległości kilometra. Przenigdy!

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Zakopane, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-zakopane z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
Solina jest piękna! Możesz napisać ile w tym ośrodku kosztuje pełne wyżywienie, albo przynajmniej śniadania i obiadokolacje, bo na stronie nie mogę znaleźć. Bo jak patrzę na mapę, wokół pustki, nie wyboru restauracji, gdzie można by dobrze i zdrowo pojeść.

Ja to w zeszłym roku byłam z moją siostrą właśnie nad polskim morzem bałtyckim i wybraliśmy sobie taką mniejszą miejscowość jak Wisełka. Było bardzo okej bo mało ludzi i no wiecie spokój i cisza..Nie było tego właśnie przeludnienia na tych plażach co w przypadku Międzyzdroji było nagminne ehh : ( wolę małe miejscowości.

każdy woli coś innego:) a niektórzy nie jadą sami tylko z rodziną jak np ja:) mogę wam drogie mamy polecić tą stronę http://wczasyzrodzina.pl ja skorzystałam z wszystkich ich porad i było super:)

Gość gość
to spamuj na stronach dla mamusiek, a nie w części poza Polską.

Gość grty66
Zeszłoroczny urlop spędziliśmy w ośrodku wypoczynkowym Edana położnym w spokojnej i cichej okolicy Ustronia Morskiego. Ofertę znaleźliśmy tutaj www.edana.pl i wbrew obawom okazało się, że dokonaliśmy super wyboru. Ośrodek zlokalizowany jest blisko morza, ma nowoczesne wyposażenie i poleca smaczną kuchnię. Zdecydowanie polecam.

Gość gość
fajne, ale morze w okolicach Kołobrzegu zawsze najzimniejsze. Znacie może jakiś ośrodek z wyżywieniem i krytym basenem, bo samo badziewie się tu reklamuje.

Gość gość
A dlaczego w Polsce? Jest tyle miejsc na świecie, które można zwiedzić dużo taniej! Ja zawsze szukam na http://slonecznewakacje.com.pl/ - a potem przy spotkaniach ze znajomymi, którzy byli w Polsce wszyscy się dziwią, że byłam np. w Toskanii, za mniej niż oni w Ustce... ;)

Gość nerr
Ja najchętniej chyba odwiedzam Ustkę. Jeśli szukasz jakichś tanich ofert noclegowych w tym mieście polecam zerknąć tutaj – www.przymorzu.pl/leba . Ustka wyróżnia się przede wszystkim pięknymi, piaszczystymi plażami. Można wziąć udział w świetnych rejsach wędkarskich – wiem, bo uczestniczyłam. Jak dla mnie super przygoda. No i te świeże, pyszne rybki, które można tam kupić… Poezja.:)

Gość gość
Qrwwwa eeebane lampucery, nie widzicie jaki jest tytul watku? X "GDZIE NA WAKACJE 2013 W POLSCE?" X Czy to ciezko tak zajazyc ze chodzi tylko i wylacznie o Polske. A wy wpeeerdaalacie sie z tym swoim spamem nie na temat.

Gość gość
Czasami własnie tą kase co masz wyłożyć na Polske i na wakacje tutaj spokojnie mozez spożytkować na urlop za granicą. Wiec moze o to innym tez chodzi.

jezeli lubicie gory - lagodne i dosc latwe - polecam PIENINY ! ;-) szczegolnie Szczawnice i Jaworki !

Gość gość
Tyle że ten temat został założony w dziale "Poza Polską" a więc propozycje powinny być raczej dla Polonii, którą na ciut więcej stać, i która czegoś więcej wymaga. A z tym w Polsce niestety ciężko, wystarczy przejrzeć powyższe propozycje. Zarabiam ok. 4 tys. Euro na miesiąc i mam jechać do kwatery za 15 złotych od łóżka z własnym wyżywieniem, ewentualnie z zapewnieniem, że gospodyni jajecznicę usmaży, bo tak działa polska agroturystyka?

Gość gość
Hej! Polecam Zieloną Górę :) Jest tam tanio (35 złotych za nocleg w hostelu), można dobrze zjeść, jest tam dużo darmowych atrakcji, szczególnie o tej porze roku. Bilety lotnicze kosztują grosze (od 89zł w sprint air). Lubię od czasu do czasu poświęcić weekend na podróże własnie do Zielonej Góry :)

Gość gość
Jest z tym spory problem. Jeśli porówna się ceny np. w Sudetach, w stosunku do oferowanych atrakcji, to Czechy (choćby ten Szpindlerów Młyn) wychodzą zdecydowanie lepiej, niż Polska Jelenia Góra. I tak wszędzie. Jest sporo miejsc, gdzie jest tanio, ale nie dla wszystkich musi być tanio i trochę miejsc, gdzie jest bardzo drogo, a oferta wcale nie dorównuje wymaganiom cenowym. Jak dla mnie powinny być 2 posiłki (sniadanie plus obiadokolacja), dostęp do basenu, ale nie mikroskopijnego, jak wanna, a najlepiej choćby małego aquaparku, a przede wszystkim nie powinno to być na końcu świata, gdzie działka była tania i ktoś tam postawił. Powinna być możliwość wyjścia z hotelu na piwo, czy do lokalnej restauracji, zwiedzenia czegoś. No i bezpieczny parking. I takich miejsc niestety nie potrafię znaleźć. Albo drogo i dla snobów, albo tanio i dla tych, którzy rzeczywiście na wszystkim chcą oszczędzać. Aha, czysto jeszcze powinno być, to też ważne.

Gość zenekt
Bardzo dobre mam doświadczenia z obsługą biura Odlotowe Podróże – http://odlotowepodroze.pl. Rzetelna informacja, rezerwacja online, warunki dokładnie takie jak obiecywali w oddziale, a nawet hotel ciut lepszy niż na zdjęciach.

Gość gość
gość 2015.04.25 Tyle że ten temat został założony w dziale "Poza Polską" a więc propozycje powinny być raczej dla Polonii, którą na ciut więcej stać, i która czegoś więcej wymaga. A z tym w Polsce niestety ciężko, wystarczy przejrzeć powyższe propozycje. Zarabiam ok. 4 tys. Euro na miesiąc i mam jechać do kwatery za 15 złotych od łóżka z własnym wyżywieniem, ewentualnie z zapewnieniem, że gospodyni jajecznicę usmaży, bo tak działa polska agroturystyka? xxxxx Kolejna polskojezyczna kurefka, co to w Polsce gnój od świn wyrzucała, a teraz wielka ura bura, bo kible zagramanica czyści. Buda emigracyjny śmieciu.

Gość gość
Do gościa 2015.04.25 Jak widać po twoich wpisach, zbyt częsta masturbacja rzeczywiście może mieć wpływ na człowieka. U ciebie powstały dziury w mózgu. Normalny człowiek aż tak bardzo nie zazdrości tym, którym się udało z polskiego szamba wyrwać.

Gość gość
Dla mnie najlepszym miejscem do spędzania czasu jest miejscowość Rowy, tam zawsze zabieram całą swoją rodzinę, by odpoczywać. W zeszłym roku stwierdziliśmy, że zmienimy nocleg na jakiś inny, wobec tego zaczęliśmy szukać najodpowiedniejszego miejsca i tak trafiliśmy na stronę rowywakacje.pl Niesamowity tam jest klimat, super obsługa i właściciele. W tym roku znów tam jedziemy.

Gość fert
Osobiście mam sprawdzony ośrodek w Chłapowie - www.oland-wczasy.pl . Byliśmy tam w zeszłym roku ze znajomymi i było rewelacyjnie. Do morza rzut beretem, domek komfortowy i na kilka osób jak wynajęliśmy to wyszło całkiem tanio.

Gość gość
a ja z Oland byłam niezadowolona. Niby mają kilka koni, jest sklep, ale mogliby bardziej się przyłożyć i w restauracji choćby świeżą rybę serwować, chyba to nie problem. Jak myśmy byli była kiepska pogoda, może też dlatego średnio mi się tam podobało, no cóż, to są właśnie zalety urlopu nad bałtykiem. No i dojazd do Chłapowa. Koszmar!