Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienka12

jak odebrać ojcu prawa rodzicielskie

Polecane posty

Gość kasienka12

chcę odebrać byłemu mężowi prawa do córek. nie płaci alimentów i nie chciał ich płacić wizyte miał 5 września 2010r następną w czewcu 2012r przez ten czas w ogóle nie interesował się córkami. od czerwca zdarzają się momenty ze interesuje się córkami. lecz po jego rozmowach telefonicznych starsza córka ma problemy emocjonalne wykazuje wrogość do mnie i do młodszej córki.teraz zakazałam mu dzwonić bo niewiem co robić. to zaczął mi odgrażać że spotkamy się w sądzie i że to ja przegram .bo chce by córki miały kontakt z jego żoną i chce je zabierać na wekend lub wakacje .córki nie chcą wolą wizyty przy mnie ale ojcu boją się powiedzieć.a kiedyś groził że zabierze mi córki krzywdząc je byleby się zemscić. nadmienie że młodsza córka go nie pamięta i nie chce gadac przez tel.pomóżcie mam dość jego żadkich wizyt bo choć rzadkie mają zły wpływ na córki

pozew do sądu musisz złożyć i to wszystko . Opisz jak to widzisz -generalnie z odebraniem praw trudna sprawa będzie bo to o czym piszesz nie kwalifikuje się do odebrania ich . Może na początek wniosek o ustalenie kontaktów ????? to też jest ograniczenie praw swego rodzaju - tutaj możesz określić miejsce widywań z dziećmi etc - badanie w RODK-u dzieci i ojca pomoże określić granice .....

Gość kasienka12
bo ja mało napisałam było także przywiózł do domu gdzie mieszkaliśmy razem swą kochankę i troszczył sie o jej dziecko .bo on ma już ograniczone prawa.chodzi mi o to by sam nie dostawał córek bo można po nim się spodziewać że córek już nie zobacze.