Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hela09

pieluchy na noc-też tak robicie?

Polecane posty

Gość hela09

kupiłam dziś pieluchy w Lidlu - Softino i teraz chciałam poszukać opinii na ich temat. Znalazłam i czytam takie zdanie: "Pieluchy „nasenne schodzą nam znacznie wolniej i jeśli dany pampers okazuje się rano niezroszony, zakładam go wieczorem jeszcze raz. I tak do skutku, póki coś tam się w nim nie znajdzie lub póki trzymają rzepy. Też cośtakiego praktykujecie? Bo mi by raczej do głowy to nie przyszło, by dziecku zakładać tą samą pieluchę aż do skutku.

Gość halinka87
Cóż moja teściowa wpadła na lepszy pomysł. Zaproponowała żebym tylko obsikane przez małego pampersy suszyła na grzejniku, a wiecie skąd taki pomysł? Jej druga synowa (która oczywiście jest naj naj naj naj x 10000) tak robi ;p

Gość halinka87
oj chrześnik mojego męża tak chodzi w takich właśnie obsuszonych pampersach z biedronki. Jak coś dają dla mojego małego po swoim to tylko patrzę żeby to schować na dno szafy i szczerze współczuję mu.

Gość tak ja tak robię
skoro pielucha jest całkiem czysta, to nie widzę powodu aby ją wyrzucać, oczywiście mówimy tu już o takim dużym dziecku 2+ które korzysta z nocnika, ale w nocy CZASEM się jeszcze nie kontroluje... moje dziecko zapomni się raz na tydzień, więc musiałbym wywalać w większości czyste pieluchy (w końcu zakładam wykapanemu maluchowi tuż przed spaniem, a zaraz po przebudzeniu sam sobie ściąga).

Gość hela09
a tak zapytam: z podpaskami też tak robisz? Jak ci się w nocy nie zabrudzi (co często się zdarza pod koniec okresu) też zakładasz ponownie? Takie to dziwne dla mnie.

Gość tak ja tak robię
używam na noc tamponów, więc nie ma problemu tego typu ... natomiast uważam też, że malutkie czyściutkie dziecko, to nie to samo co stara baba ;)

Gość halinka87
Sorry ale dla mnie to fuj i obrzydliwe, to dokładnie jakbyś tak robiła z podpaskami bo nie zabrudziły

Gość tak ja tak robię
"Sorry ale dla mnie to fuj i obrzydliwe" własne dziecko jest dla ciebie obrzydliwe? ...ja tam moje potrafię po stópkach wycałować i nie widzę w tym nic obrzydliwego ... a taką skórę na pupie chciałbym mieć na buzi ;) Pościel też codziennie wymieniasz bo jej dotykałaś w nocy, a to takie obrzydliwe ?

Gość tak ja tak robię
*taką skórę JAK ON na pupie...

ja tak robilam kiedy starszy syn juz w dzien nie nosil pieluch ale na noc balam mu sie nie zakladac by nie zapskudzil lozka. Szkoda by mi bylo wyrzucac sucha pieluche .

halinka87, cos sciemniasz z tym suszeniem pieluch na grzejnikach :P przeciez taka pielucha ma w sonie jakies granulki ktore wiaza wilgoc w sobie... to przeciez nie mozna wysuszyc bo sie zwyczajnie nie da. Pomijam juz aspekty zapachowe w domu przy takim suszeniu. :O

Gość jestem rozrzutna
Ja tam bym wyrzucała. póki co nie mam takiego problemu bo mój mocno sika w nocy-praktycznie pielucha pęka w szwach. żeby nie przeciekała wkładam do środka tetrę i... robię tak też w dzień i syn zaczyna sygnalizować w dzień że zrobił siku lub kupę. obsikane pieluchy tetrowe piorę, te po kupie wyrzucam-więc tracę bezcenne 3zł! codziennie zakładam czyste majtki więc nie widzę możliwości żeby codziennie a w zasadzie co noc nie założyć czystej pieluchy dziecku :O

Gość halinka87
Obrzydliwe jest takie "przenaszanie" pieluszek i wybacz, nie potępiam cię, ale ja się do tej metody nie przekonam.

Gość halinka87
Robią tak, robią suszą dady, oczywiście tylko te obsiusiane. Nie wnikam po co, nie obchodzi mnie to dla mnie to dziwne i już.

W życiu mi takie coś do głowy nie przyszło. Gdy odstawiałam córce pieluchy po prostu na noc nie zakładałam. Pod pupą miała podkład i w razie zasiusiania wywalałam, a tak to leżał ten sam i czekał na zmoczenie

Gość .a.adgdgkntja
Ok,ale autorce nie do konca chyba o to chodzilo,ona pisala o suszeniu zasikanych pieluch,i ponownym ich zakladaniu dziecku,jak wyschna a to juz jest obrzydliwe i niehigieniczne

Gość tak ja tak robię
tu już nie chodzi o 3zł, tylko oto że taka pielucha rozkłada się kilkaset lat, szkoda mi od tak zaśmiecać środowiska bez potrzeby, szczególnie, ze segregując śmieci widzę ile tego jest. no a z tym suszeniem, to też ciężko mi uwierzyć...

halinka87, ratuje ich to 29zl ktore trzeba zaplacic \za paczke dady? bylas u nich w domu? Pewnie cuchnie moczem na kilometr :O

Gość 09o90o90o90o9
Ja bym zostawiła pieluchę już raz noszoną "na potem" TYLKO w przypadku, gdyby faktycznie była suchutka, czyli dziecko nawet troszke by jej nie zasikało. W innym przypadku tylko kosz. A o suszeniu pieluch... no nie wyobrażam sobie czegoś takiego, tym bardziej też tak jak to już tu ktoś napisał, tam są takie granulki, więc nie wiem jak to można wysuszyć... OMG :/

Gość legenda miejska :\
Mój mąż pracuje w P&G i mało się obiadem nie udławił jak mu przeczytałam o suszeniu Pampersów. nie wiem jak pieluchy Dada,ale Pampersy zawierają proszek który zmienia się w żel,zwiększa objętość 1000krotnie a żeby znów go sproszkować potrzeba temperatury 100-200st C! fajne musicie mieć te grzejniki! wyschnie zewnętrzna część ale w środku nadal będzie żel :O

Gość halinka87
Byłam i naprawdę zapach nie jest zbyt fajny, ale gorzej mnie razi smród papierosów. No ok jeżeli pampersik jest całkiem suchy przy starszym dziecku i nic się nie "zrolowało" byłabym skłonna założyć, na obecną chwilę nie wyobrażam sobie tego.

Gość .a.adgdgkntja
Jak to po co susza zasikane pieluchy?na pewno zeby mniej kasy szlo na pieluchy,jedni sa takimi sknerami i brudasami a inni po prostu nie maja kasy i musza oszczedzac na wszystkim

Gość vbvjvbj
Ja też tak robiłam kiedy córka jeszcze używała pieluchi nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość hela09
jestem rozrzutna - w pieluchę taką jednorazową wkładasz tetrę? A dziecko ile ma? Bo mój ma ponad 2 miesiące i w nocy jedno przebieranie odzieży zaliczam bo normalnie się obsikuje i nie wiem czemu? Czy ja źle te pieluchy zakładam czy co? W dzien nie ma problemu, a przeciez więcej się rusza itd. Może to dobry patent, tyklo czy wygodny dla dziecka.

Gość ekolożka się znalazła!
Taaa zakładasz kilka razy jedną pieluchę bo ci leży na sercu dobro planety :D zaplułam monitor! mam koleżankę której faktycznie kwestie ochrony środowiska nie są obojętne,więc kupuje pieluchy wielorazowe,ale nie każdego na to stać-jedna pielucha 50zł, do tego wkłady chyba po 12zł-wyglądają jak ścierki z mikrofibry. A takich pieluch kupiła...60-20 na pierwsze 3 miesiące życia i 40 już do końca... do tego koszty prania,jej czas. ale z drugiej strony dziecko w wieku 16miesięcy robiło na nocnik. Więc wydała te 3500zł,ale i tak jednorazowe wychodzą drożej. no i ciężej dziecko nauczyć robić na nocnik. jedyny minus to ona tą kasę wydała w dwóch ratach,a na jednorazówki wydaje się mniejsze kwoty co miesiąc.

Gość tak ja tak robię
już tam planety, taką altruistką nie jestem, bardziej ilość moich prywatnych śmieci ;). Jak mały się urodził, to wielorazówkach nikt jeszcze głośno nie mówił (usłyszałam jak mały miał z 8 miesięcy) ... i tak, zgadza gdybym wiedziała wcześniej to pewnie bym się zdecydowała na takie.

Gość mama karolna 444444
Moj syn ma 4 lata i w nocy czasem sika, powiedzmy raz na tydzien mu sie zdarzy. To oczywiste ze nie wiem ktora to bedzie noc wiec codziennie zakladam mu piluchomajtki aż do tej nocy co ją zasika. Czasem tydzień w takiej suchej spi. Nic w tym obrzydliwego, pielucha jest czysta. Bezsensem dla mnie byloby wyrzucenie jej i marnowanie pieniedzy bez potrzeby. takim sposobem uzywamy 4 pieluchy na miesiac a nie 30. do srodowiska roniez o te 26 pieluszek jest mniej wiec pomyslcie co jest logiczniejsze.

Gość jesli sie chce oszczedzac
przy tym zadbac troche o srodowisko to nalezy kupic tetrowe pieluchy i to mozna suszyc a nawet trzeba, oczywiscie po uprzednim wypraniu :) a tu widze, ze panie o ktorych piszecie to nie dosc, ze "oszczedne" to jeszcze bezmyslne...

Gość jestem rozrzutna
Hela moje dziecko ma 16 miesięcy. Jak był mniejszy to tak się nie działo. Mój już powie że jest mu niewygodnie,a tutaj nic się nie skarży. składam tetrę na taki prostokąt i robię z niej dodatkowy wkład. u nas największym problemem była szybkość wchłaniania,bo dziecko ma już na tyle duży pęcherz że lunie z siłą wodospadu :D spróbuj nic nie powinno się dziać. tak ja tak robię-to czemu w ogóle używasz jednorazowych? nie lepiej ekologiczną tetrę?