Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hela09

pieluchy na noc-też tak robicie?

Polecane posty

Gość mama karolna 444444
a po co mam wielorazowe pieluchy kupic? wychodzą mi 4 na miesiac wiec oczywiste ze taniej jest dla mnie te normalne pieluchowajtki, a nie bujac sie i prac zasikane po kilk razy. to jest dobre przy rocznym dziecku, dwulatku, ale nie 4latku który juz lada chwila mam nadzieje wogole mu sie nie zdarzy zsikac w nocy

Gość igaigusIa
no jesli jest super sucha, (tzn byla bo maly ma 5 lat) to spal w niej kilka nocy, bo czemu nie? zawsze byl wykąpany to i czysciutki, ale nie do momentu ze rzepy sie schrzanily, klka nocy to 2, 3 , bo sie potem "zbijajła"

Gość mama karolna, to nie bylo do
ciebie

Gość jestem rozrzutna
Mama karolna 4444 a majtki też wkładasz codziennie te same,do czasu aż się nie ubrudzą? a może bierzesz na węch i do pralki dopiero jak śmierdzą ?

Gość tak ja tak robię
nie lepiej nie lepiej - tak jesteśmy przyzwyczajeni i dziecko też - 3 latka będę do innych pieluch przyzwyczajać? kiedy zmierzam do ich całkowitego odrzucenia - dla mnie bez sensu ... z resztą, czystej tetry też nie będę prała bez potrzeby, tak jak nie piorę prześcieradła co noc, ani podkładu medycznego, który także posiadam.

Gość tak ja tak robię
"a majtki też wkładasz codziennie te same" to jest źle postawione pytanie, w majtkach chodzi się w dzień, jakieś tam wydzieliny są przez organizm produkowane, kropelki moczu po siusianiu zostają, człowiek się poci itp jak już to powinnaś zapytać: "czy codziennie zmieniasz gacie od pidżamy?" ;)

tez mam znajomą która suszy pieluchy z biedronki na kaloryferze , nie wazne czy dziecko zleje sie raz czy 5 razy , kazda suszy i naklada z powrotem... nie miesci mi sie to w glowie, ale jej sprawa. moja trzylatka od jakis 2 tyg nie robi w nocy siku, i jak pielucha jest suchutka to jeszcze na druga noc naloze. ale na 3 juz swieza nakladam

Gość mama karolna 444444
jestem rozrzutna tak jak ktos juz tu wspominal, pachnaca pupka dziecka to nie to co my, im sie nie wydobywaja rone śluzy nie śluzy jak nam! widzisz rónice czy dalej nie? boszzzzz :O

Gość jestem rozrzutna
Właśnie dobrze zadałam pytanie - bo majtki jak i pieluchy mają bezpośredni kontakt z miejscem intymnym. w nocy człowiek też się poci.

Gość mama karolna 444444
tak ja tak robię świetnie to ujęłas, ale niektórzy nie widza ronciy pomiedzy czysta pupąd dziecka wokrół ktorej nic sie nie dzieje w trakcie nocy a takiej w cigau dnia gdzie wlasnie sa kropelki moczu, śluzu itd, a poróznywanie "dorosłej pupy" do pupki dziecka to juz wogóle bezsesn :)

Gość nie rozumiem:(
dla mnie to obleśne żeby zakładać użyta już raz pieluchę .Czy sucha czy morka użyta raz pieluszkę wyrzucam.

Gość mama karolna 444444
jestem rozrzutna poci sie? ja sie nie poce tam w ciagu nocy, jest czysto ipachnaco. pozostaje tylko ci wspolczuc ze masz śmierdząca zośke po nocy :D

Gość jestem rozrzutna
Mama karolna tobie to ten śluz nawet głową się wydobywa jak widzę :O twoje dziecko na dzień nie nosi pieluch-prawda? a majtek też nie nosi? nie pisałam o twoich pantalonach tylko o dziecka majtkach. zmieniasz codziennie? czy też jak się ubrudzą?

Gość tak ja tak robię
na pewno nie tak jak w dzień, podczas wysiłku fizycznego (no chyba, ze ktoś w nocy uprawia ćwiczenia ;) - ale to inna bajka i dzieci nie dotyczy ) i na pewno dorosły inaczej niż malutkie dziecko ... jak biorę jego ciuszki do prania, po całym dniu to pachną jak świeże, owszem najczęściej są poplamione, ale potem ich nie czuć tak jak po dorosłym.

Gość jestem rozrzutna
Mama karolna poci się głównie głowa i pachwiny. a te właśnie są okryte pieluchą,więc jest to niehigieniczne. wciąż nie odpisałaś. majtki zmieniasz codziennie? czy może twoje dziecko ich w ogóle nie nosi?

Gość jestem rozrzutna
I proszę mamo karolna śmierdziolna gdzie pytałam o twoje wydzieliny i twoją bieliznę? bo ja cały czas piszę o dziecku i zmienianiu mu bielizny.

Gość tak ja tak robię
jeśli chodzi o majtki, to moje dziecko samo się rozbiera siadając na nocnik i samo ubiera, więc cóż, jeszcze się nie zdarzyło, żeby majtki były takie całkiem czyste pod koniec dnia ;) ... a w nocy jak on się kontroluje to nie popuści ani kropli - wiem bo nie raz śpi też bez pieluchy, a jak się zleje, to cały pęcherz od razu, więc nie sposób nie zauważyć. ;)

Ale wiecie, że istnieje coś takiego https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJyFIga3uJTNqmXvCosVTit-6tgvKgujHZCfhcdC9GjIEhMTOf i zamiast ubierać pieluchę bo raz na tydzień dziecku zdarzy się lub nie zdarzy wpadka wystarczy takie coś podłożyć... zdecydowanie jest to bardziej higieniczne bo ubierać kilka razy tą samą pieluchę to tak jak ubierać te same majtki :O

Gość hbgfdnbhggf
Pamiętam 21 LAT TEMU!! moja malą kuzynkę wtedy pierwszy raz usłyszałam o pampersach i widziałam jak uzyty (wczesniej obsiusiany) pampers ,,patroszono,, z wnętrzności i w to miesce wsuwano.. zwykłą tetrowa pieluszkę :D i sie miało ,,eko pampersa wymiennego.,, Dziś sama mam dziecko i do głowy by nie przyszło patroszyć pampersa :D

Gość tak ja tak robię
masz dziecko co śpi w jednym miejscu to gratulacje, dla mnie to musiało by mieć co najmniej 140x180 :P Mam podkład medyczny, taki podgumowany co się zakłada pod prześcieradło, ale to nie jest idealne rozwiązanie bo w razie wpadki, trzeba wymieniać w nocy prześcieradło, dlatego nadal korzystamy z pieluch. ...zresztą w jaki sposób wielokrotne użycie tego podkładu jest dużo bardziej higieniczne od użycia pieluchy? bo to ryzyko zsikania łóżka jest dużo większe IMHO.

Gość mama karolna 444444
jestem rozrzutna kladlam dzieci spac, nie to że niknelam bez słowa. Otóż tak bielizne zmieniam synkowi codzinnie, bo tak jak juz pisalam czy to dorosły tylek czy maly poci sie w ciagu dnia podczas wysiłku, resztki moczu itd, wiec jak najbardziej zmieniam. W ciagu nocy te wszystkie rzeczy sie nie dzieja dupeczka jest czysta i nie ma potrzeby wyrzucac czyatej pieluchy ktora mial na sobie.

osikane czy nieosikane - nieważne... to tak jakby dwa dni pod rząd nosić te same majtki :o

Gość mama karolna 444444
no blondyna blysnelas pomyslem, nie ma co! :D wole zalozyc pieluche niz w srodku nocy zmieniac przescieradło, koldre, poduszke jakby sie tak niefortunnie obsikał...

Gość hela09
nikt nikogo nie przekona. Mnie to zdziwiło i tyle. Myslałam, ze nikt tak nie robi a ty proszę. Ale fajnie, dyskusja trwa :)

Nie wiem jak sika Twoje dziecko, że musiałabyś zmieniać aż poduszkę :D Moja tak spała awaryjnie do około 3urodzin ( ściągneliśmy pieluche na noc jak miała 18msc) i poza zmianą piżamki i kołdry nie było problemu. Podkład kładłam na prześcieradło (czasem dwa w razie wędrówek po łóżku). A zabrać co mokre i dać suche to 3 minuty roboty 🖐️ Synowi tak samo będę dawać bo spać przez jakiś czas w tej samej pieluszce to wybacz ale dla mnie syfiarstwo :O

"zresztą w jaki sposób wielokrotne użycie tego podkładu jest dużo bardziej higieniczne od użycia pieluchy?" No sorry ale podkład nie ma styczności z gołą pupą więc jest różnica