Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gghgggrrrr.

dlaczego ekspendientki sie pytaja czy...

Polecane posty

Gość gghgggrrrr.

dlaczego w kazdym sklepie jak daje karte z baypassem (czy jakos tak) to ekspendientki sie pytaja czy zblizeniowo mozna.No skoro taka jast karta to chyba logiczne.Niewiem,czy maja taki wymog??? ja sama pracuje w sklepie,dopiero niedawno mamy nowe terminale i tez sie kazdego klienta o to pytam,myslac ze tak trzeba...ale nie rozumiem tego.

Gość bo może klient
sobie nie zyczy płacić zbliżeniowo. Ponoć takie transakcje sa mniej bezpieczne.

Gość pinacolada8439
Ja np. nie chcę płacić zbliżeniowo, a tylko taką kartę przysłał mi bank. Może i jest to bardziej wygodne, ale zdarzyło mi się juz dwa razy, że kasa zeszła z konta po tygodniu i nagle miałam debet:o

Gość gdzie on jest?
bo te transakcje są księgowane na koncie z opóźnieniem i może dojść do takiej syt.że klient nie ma nic na koncie a transakcja jest z automatu akceptowana co powoduje że na koncie robi się minus po mimo tego że ktoś nie ma konta z debetem...

Gość juihuihuyi
To ze karta ma funkcje PPPaypasu (baypas, dobre:D) nie oznacza, ze ekspedientka moze bez pytania jej uzyc!! Dobrze ze sie pytasz. Poza tym jak ktos chce placic paypassem, to nie podaje karty sprzedawczyni, tylko sam mowi, ze paypasem chce

Gość gghgggrrrr.
acha...czyli dobrze ze sie pytam???

Klient nie musi wyrazić zgody na ryzykowniejszą transakcję bezdotykową. Może woleć transakcję zabezpieczoną PIN. Wtedy ma pewność, że była tylko jedna transakcja.

Gość gghgggrrrr.
acha.Juz rozumiem.Dzieki.