Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moglas miec zaliczonych

co sprawia ze chce wam sie zyc?

Polecane posty

jak bylam dzieckiem, nastolatka myslalam ze zycie ma wiekszy sens jestem rozczarowana :( zycie jest monotonne i przykre opowiedzcie o waszych doswiadczeniach w tej kwesti

Gość nie widzę ppprobblemmuu
moje życie jest: - niemalże beznadziejne - puste Żyję, bo muszę. Mam się zabić???

każde życie jest inne. zapełnij je czymś co lubisz:)

Gość mendolina
trzeba byc w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie ja tam przegapiam wszystkie okazje nie wiem o co w tym wszystki,m chodzi moze mam depresje zycie to dla mnie jak przeterminowane zarcie no ale musze to zrec i jakos ciagnie sie dalej mimo ze rzygac sie chce juz ale umierac tez nie chce nic nie ma dla mnie wartosci podobno milosc daje sens zycia ale jak samemu ze soba ciezko wytrzymac to z kims jeszcze tym bardziej nie wytrzymasz tka mi sie zdaje

Gość może być to tak
Słońce, słońce, słońce... Dlatego teraz mam kiepski nastrój i wszystko jest do dupy:O

jak jesteśmy tacy sami,he jednak nie bo jak mnie niektórzy doprowadzają do szału to wiadomo że chce się trzymać od takiego osobnika z daleka niech mi życia nie zatruwa.Odpowiadając na pytanie,lepiej się czuje z uśmiechem na twarzy;)chce mi się żyć jak śpiewam i czuje te dreszcze na całym ciele-wtedy wiem że jestem wolny,ulotny stan ale do tego dąże,seks,basen dobrze wiem ogolnie relaks.Ważne by żyć w zgodzie z samym sobą,tak więc głową do góry

Gość produkcja pustaków
jak nauczysz sie wynajdywać cud w biedronce która sfrunęła ci na ramię, uśmiechu dziecka upapranego lodami pod osiedlowym sklepikiem, pelargoniiach starannie pielegnowanych przez starowinkę z sasiedztwa, szeleszczacych pod stopami liściach i zapachu lasu na spacerze PRZESTANIESZ ZADAWAC GŁUPIE PYTANIA I ZACZNIESZ ZYĆ NAPRAWDĘ

ja znam tylko jedną receptę, żeby Ci się chciało. po pierwsze - praca, szkoła - jakaś codzienność, żeby Cię motywowało. po drugie:czas na hobby w wolnym czasie. no i może jeszcze jakaś aktywność fizyczna.

Gość blekitna 2000
jeśli Ty sama nie widzisz sensu w swoim życiu nikt nie sprawi ze go znajdziesz... podobno są 3 rzeczy, które człowiek potrzebuje do szczęścia: - coś do roboty - ktoś do kochania - i coś na co warto czekać; i z tym się w 100 % zgadzam !

Gość Czarszulla
Każdy sam musi nadać swojemu życiu sens, bo życie samo w sobie nie ma sensu. Niektórzy jednak są bezsensowni i nigdy nie zrobią nic sensownego ze swoim życiem. :)

ok ale możecie sie podzielic waszymi odczuciami ;) dzieki za wpisy

ja tak uważam co napisałam. ale jestem choro osobo więc u mnie to jest cholernie trudne. no i jestem leniwa:-P jeśli chodzi o... zajęcie się swoim życiem. bo jak już znajdę coś co mnie motywuje potrafię się zmusić do pracy:)

Pod rządami Tuska do rangi przyjemności dorasta ulga po porannej kupie :(

Przypływy gotówki. Jak byłam dzieckiem były to nowe zabawki, wyjazdy do rodziny, wypady do kina nad wodę i wyjazdy wakacyjne, ale też nigdy nie czułam sie tak smutna, żeby nie widzieć sensu czegokolwiek. Zawsze chciało mi sie żyć.

Gość Czarszulla
Żyje sobie człowiek myśli sobie: po co żyję? Myśli to preludium do działania jednak on myśli, bo nie chce działać

up

ale jakich konkretnie celów? możecie podac jakies przyklady?

Gość kochanka Francesca
Czarszulla gratuluje podejścia btw - to ze ty gdzies nie dostrzegas sensu jeszcze nie oznacza ze go tam nie ma czasami jest tylko wyrazistym znakiem twojego uposledzonego postrzegania :classic_cool:

Gość kiedyś znalazłam cytat
i bardzo mi pomaga gdy mam doła: Lau Tzu ''Jeżeli czujesz przygnębienie to dlatego że żyjesz w przeszłości. Jeżeli czujesz niepokój to dlatego że żyjesz w przyszłości. Jeżeli czujesz spokój to dlatego że żyjesz w teraźniejszości'' Tak naprawdę na przyszłość i przeszłość nie masz wpływu. Największy wpływ masz na teraźniejszość więc zacznij żyć świadomie, zajrzyj w siebie, naucz się swoich uczuć a to co Cię spotka przejdzie Twoje najśmielsze oczekiwania." przeczytaj i przemyśl, potem czytaj go zawsze w chwili zwątpienia

Gość cg
zycie jest ciezkie

up

Gość dziewczynka)))))))))))
zgadzam sie ten cytat jest genialny az mi sie zyc zachcialo

Gość nivEJABLE
dla mnie sila napedowa jest moja rodzina. maz ,dzieciaki. mam stesujaca i odpowiedzialna prace,uwielbiam wracac po pracy do swojego domu. ogarnia mnie wtedy spokoj.

moj cel- to sprawia, ale zeby sie okreslic zajelo mi to troche czasu, doswiadczen i ciezkiej pracy nad soba i poznaniem zycia. moja codzienna walka, proby, motywowanie sie, branie z zycia co mi potrzebne, plus przyjemnosci, dalsza chec poznawania swiata i zycia w wielu aspektach i odcieniach, chec budowania swojego. a gdy ciezko o motywacje- to slonce, taniec i sztuka pomagaja wrocic na odpowiedni rytm

Gość Mały Książ.
ZUS :D

Gość zmienmy to zdfanko na inneerr
zgadzam sie ten cytat jest genialny az mi sie zyc zachcialo a może być tak zamienić Twoje zdanie na: zgadzam sie ten cytat jest genialny az mi sie rzygać zachcialo :D :classic_cool: