Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reneee

Dziwne strzelanie i ból w kręgosłupie

Polecane posty

Gość Reneee

Witam, Mam problem z kręgosłupem ( chyba), albowiem mam dziwne bóle na samym dole kręgosłupa. W miejscu gdzie łączy się z biodrami, powyżej pośladków, lekko na lewo od osi kręgów lub po środku. Mój tryb życia jest zarówno bierny jak i aktywny. Czasem siedzę po kilka ( lub nawet kilkanaście godzin przed komputerem), ale również ćwiczę codziennie lub gram w siatkówkę/ lub w piłkę Ból ten występuje w momentach gdy: - leżę płasko na ziemi i próbuję podnieść biodra w górę - gdy kręcę biodrami ( np. podczas ćwiczeń z "hula hop" - jeśli tak to się pisze ;p ból pojawia się gdy bardziej się wygnę w środkowej części ciała). - gdy siedzę przed komputerem długo i wstanę z fotela to czuję ten ból - jak wstanę z łóżka rano i idę gdzieś Ogólnie podczas większych ruchów lub nagięć ciała w okolicy bioder. Jednak gdy biegam, skaczę gram w coś itp. to raczej się nie pojawia chyba że przybiorę akurat jakąś nieodpowiednia pozycje ciała. Co to może być? Jak się pozbyć tego bólu, profilaktyka? Czy to niebezpieczne? Pytanie drugie odnosi się do strzelania w kręgosłupie. Gdy leżę i podniosę brzuch w górę, zwykle coś mi strzeli głośno w kręgach (pojedynczy strzał), czuję się po tym lepiej ( lepiej się chodzi itp). Czy to ma jakiś zły wpływ na coś? Oraz gdy wykonam obroty w lewo i prawo na stojąco ( takie bardzo naciągające ciało w obie strony, z pomocą rąk) to strzela mi seriami w kręgach, też czuję się po tym lepiej. Jak to leczyć i czy to coś złego? Z góry dzięki Zależy mi na odpowiedziach bo nie wiem co mam dalej robić z tym, aby nie było gorzej ;/

Gość Sarkazm
Mam ten sam problem :(