Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesia1920

mozliwa jednak ciąza?

Polecane posty

Gość niesia1920

dziewczęta, przytulanko było jakies dwa dni przed owulacją (staramy się o dzieczynke). W owulację był skok do 36.8 (u mnie standard), następny dzień też 36,8 , a wczoraj i dziś 36,7 . Chyba nic z tego co?:( Zazwyczaj w drugiej fazie mam ciągle 36,8 -36.9. Co o tym myslicie?

ja po owulacji miałam 36,5 a potem przez kolejne 3/4 dni 36,6. Potem rosła dopier- ciaza. W fazie lutealnej mają być po prostu wyższe temp niż w fazie folikularnej. Nigdzie nie jest napisane ile ma wynosic temp zeby była ciaza...

Gość niesia1920
bo ja sie naczylatam, ze w ciazy temperatura od samego poczatku ma isc bardzo w gore, Juz nie wiem co myslec..Moze jednak to bedzie to :)

Gość niesia1920
mamo 6latki: a we wczesniejszych cyklach tez tak powolutku rosla ci temperatura? Czy tylko w tym cyklu, w ktorym zafasolkowalas?

szczerze to zaszłam w pierwszym cyklu i to był jedyny raz kiedy mierzyłam temp. Jak zobaczyłam to 36,5 a potem kilka dni pod rząd 36,6 to dałam sobie na wstrzymanie i uznałam, że na milion procent się nie udało, bo też czytałam, ze w ciąży od samego początku temp. wysoka i inne takie. Co się okazało? Że temp. po owulacji nie ma zbytniego znaczenia... dopiero po ewentualnym zagnieżdżeniu (czyli nawet 7 dni po owulacji). W dodatku dużo kobiet ma po zafasolkowaniu taką samą temp jak bez ciąży lub bardzo podobną. Z moich obserwacji (różne wykresy innych kobiet, wypowiedzi itd) wynika, że im bardziej zryty wykres tym większe prawdopodobieństwo ciąży. No u mnie wykres był wręcz dziki... zaraz go może wkleję jak sie uda

Gość od przytulania się w ciążę
nie zachodzi. :O zniesmacza mnie to

Gość niesia1920
to czekam na wykres i sobie porównam z moimi temperaturami. W takim razie moze jeszcze nic nie jest przesadzone. Pozostaje mi czekac :)

niesia do póki nie ma @ nic nie jest przesądzone :) Zapamiętaj to sobie :))) Choć ja wtedy nadzieję straciłam... a tu taka niespodziewanka :) Tam w poprzednim poście wkleiłam link do wykresu- a nuż Ci pomoże albo chociaż wesprze na duchu :)

Gość niesia1920
Zaklopotananieznajoma- a jakie mialas wczesniej temperatury w cyklach, w ktorych nie bylas w ciazy? Widac bylo jakas roznice?

Gość niesia1920
dzieki za slowa otuchy :) Bede cierpliwie czekac :)

no u mnie byla potezna roznica. przed okresem zwykle mialam 36.7 max 36.8. po zajsciu w ciaze najnizsza temp to bylo 37. a max to cos okolo 37.6 nawet tak wiec w moim przypadku temperatura ksiazkowa ;p

Ale nie trac nadziei bo kazdy organizm jest inny ;) i moze akurat w Twoim przypadku temperatura az tak bardzo nie skoczy. Znam osobiscie przypadki gdzie temp ruszyla sie o 2-3 kreseczki max i okazalo sie pozniej ze to ciaza ;)

Gość niesia1920
moze dwa dni przed owulacja to za wczesnie i do owulacji plemniki nie wyzyly :( ale zgadzam sie z Tobą, ze kazdy organizm jest inny i trzeba czekac..

Plemniki zyja 3 dni a najnowsze badania dowodza ze w dobrych warunkach moga przezyc nawet i 5 dni ;) badz dobrej mysli i powodzenia zycze ;)

Poza tym jesli staracie sie o dziecko a z tego co widze tak jest to wspolzycie dzien lub dwa przed planowana owulacja to najlepszy okres i oczywiscie w trakcie ;)