Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BardzoProszeoPomoooooc

3 umowa na stałe?

Polecane posty

Mam 26 lat, nie mam dzieci, jestem mężatką. Pracuję jako pedagog w poradni psychologiczno-pedagogicznej (na karcie nauczyciela). Mam umowę o pracę do końca sierpnia. Jednak już wczoraj Pani Dyrektor powiedziała mi, że nie przedłużą mi umowy gdyż Pan starosta ma bezrobotnego bratanka na to stanowisko. Pomyślałam sobie, że może zajdę w takim razie w ciąże, chciałam już mieć dzieci, ale czekałam na przedłużenie umowy. Jeżeli zajdę w ciąże przed końcem umowy to wiem, że muszą mi przedłużyć umowę do porodu a później przysługuje mi zasiłek macierzyński. Pierwszą umowę miałam na 4 miesiące (wrzesień-grudzień 2012), drugą - aktualną na 8 miesięcy (styczeń-sierpień 2013). Jeśli w sierpniu będą musieli przedłużyć mi umowę do porodu, będzie to 3 przedłużenie umowy. Czy dobrze rozumiem, że ta 3 umowa z mocy prawa automatycznie przejdzie na czas nieokreślony?

kurcze nie wiem ale kombinuj ....jesli oni nie graja fair to ty zrob tak samo...

Gość ydrtydrydr
Ten przepis jest dawno nieaktualny, trzecia umowa może być czasowa tak jak każda kolejna. Nic nie zyskasz, przedłużą Ci do dnia porodu a potem wylądujesz na bezrobociu z małym dzisckiem i wtedy to dopiero ciekawe perspektywy w poszukiwaniu pracy.....

ydrtydrydr z tego co czytam ten przepis jest aktualny. jeszcze zapytam prawnika przy najbliższej okazji. czy ja wiem czy nic nie zyskam? zyskam przedłużenie umowy do porodu i półoczny lub roczny (jeśli ustawa przejdzie) zasiłek w wysokośći 100 % mojej wypłaty, więc odchowam dziecko (swoje lata już mam jak na 1 dziecko) wypłata na konto będzie wpływać a ja będę miała czas aby znaleźć pracę. Zresztą mąż pracuje i utrzyma rodzinę , pod most z małym dzieckiem nie będę musiała iść jeśli o to chodzi.