Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc1111111111111

waga.

Polecane posty

Gość gosc1111111111111

Witam. Mam zamiar zajćć w ciąże ale mam co do tego pytanie. Ważę 90 kg czy to odpowiednia waga?

Gość nxnxghmgh
Może być :) Tylko bedziesz musiała uważać coby zbyt dużo nie przytyć w ciaży ;) No i grozi ci nadciśnienie i takie tam...;) Powodzenia :)

nie wiem co masz na myśli pisząc "odpowiednia waga" :D Na zajście w ciążę raczej nie ma odpowiedniej wagi... no chyba, ze mówimy o jako takich "widełkach" to wtedy można dyskutować- na pewno duża niedowaga i duża otyłość mogą mieć wpływ na zajście w ciążę.

Gość gosc1111111111111
jak myślisz ile moge przytyć?

z reguły jak się ma nadwagę to się w ciąży powinno tyć mniej :) Ja też mam nadwagę i będąc w 19tc mam 5kg na minusie (duży stres plus wymioty). Ogólnie w ciąży powinnaś sie pilnować i jeśli będziesz na początku tyć za dużo to zapytaj lekarza o dietę dla cukrzyków.

Gość mama co doszła do tego sama
Zależy ile masz wzrostu. jeśli 180 cm to w miarę, jeśli 150cm to dla zdrowia i bezpieczeństwa swojego i dziecka powinnaś trochę zrzucić-ale nie w wyniku drakońskiej diety a porzez zmianę nawyków żywieniowych i ćwiczenia.

Gość gosc1111111111111
dziękuje ; )

Gość gosc1111111111111
mam 168 cm

Gość mama co doszła do tego sama
Przy takiej wadze-0kg. dziecko będzie się żywiło Twoimi zapasami tłuszczu. Mam koleżankę która w ciąży schudła 9kg - nadwagi miała 20kg-80kg przy wzroście 160cm, dziecko urodziło się zdrowe o wadze 3.5kg .

Gość nie ma tragedii???
:O to ile ty ważysz mamo 6-latki, że uważasz iż 90 kg przy 168 cm - nie ma tragedii?:O

Gość no moze tragedii nie ma
ale nadwage masz spora powinnas trochu jednak zeszczuplec dla swojego dobra i przy nadwadze niestety mozesz miec rozne powikłania w ciazy nie koniecznie zagrazajace dziecku zastosuj diete ale napewno nie głodowke tylko dobrze zbilansowana i sporo ruchu powodzenia

Gość gosc11111111
więc " nie ma tragedii" twierdzisz że powinnam schudnąć?

Gość nie ma tragedii???
uważam, że zdecydowanie TAK! już ktoś przede mną wspomniał z jakiego powodu 90 kg przy takim wzroście to już nie jest tylko nadwaga i sama zapewne wiesz o tym

nie ma tragedii??? to ile ty ważysz mamo 6-latki, że uważasz iż 90 kg przy 168 cm - nie ma tragedii? rozmawiamy o ciąży bambetlu a nie o wyjściu na wybieg :D

Gość I'm Bella
Ważysz dużo za dużo. Ktos pisze, ze nie ma tragedii. Osobiscie uważam, ze jest. Jakbym miała 168 cm i ważyła 90 kg to byłaby to dla mnie tragedia. Sama teraz chce zrzucic pare kg. Mam 170 cm i waże 68 kg.

Gość gosc1111111
to Ty " nie ma tragedii?" jakie masz wymiary?

Gość oczywiscie że o ciąży
mówimy taka otyłość jest niebezpieczna w ciąży, ale skąd ma to wiedzieć taka osoba jak mama 6-latki, która urodziła mając 18 lat i głosi tutaj teorie o tym jak to alkohol nie ma wpływu na płód w ciąży, bo można sobie od czasu do czasu strzelić kielona:O autorko, zastanów się czy warto słuchać osób tego pokroju:O

Gość nie ma tragedii???
wymiary? nie wiem w każdym razie ważę 50 kg i mam 169 cm wzrostu

nie mowimy tu o wybiegu ale autorka napisała ze stara sie o dziecko a ma spora nadwage - jakby była w ciazy jakis czas moze nie byłoby dylematu ale w tej sytuacji uwazam ze jest bo to nie mała waga przy takim wzroscie - ja tyle wazyłam przed rozwiazaniem przy takim samym wzroscie i szczerze wygladałam potwornie to co bedzie jak dziewczyna przytyje ze 20 kg raczej nie fajnie

uważam, że powinnaś schudnąć... nie dla estetyki (bo jesli ci z tą wagą dobrze to twoja sprawa) ale dla zdrowia własnego i dziecka ja mam 178 cm. i ważę w tej chwili 90 kg a jestem w 9 mscu ciąży!! i jestem wielka i ciężko mi. więc nie wyobrażam sobie ciebie 10 cm mniejszej startującej z wagą 90...

oczywiście że o ciąży- lecz się kobieto ;) nigdzie nie napisałam, żeby ciężarna walnęła sobie kielona :D Problemy z zajściem w ciążę mogą być przy dużej niedowadze i przy otyłości. Ty autorko masz pierwszy stopień otyłości i to wcale w nie najwyższym progu (do nadwagi brakuje Ci jakieś pięć kg- miesiąc odchudzania przy tej wadze). Nie takie kobiety rodzą dzieci ;) znam dużo grubsze osoby, które zaszły w ciąże i urodziły zdrowe dzieci ;) Jeżeli z hormonami jest wszystko ok to nie musisz wyglądać jak modelka żeby mieć dziecko :)

Gość gosc11111111
czyli do ile mam schudnąc żeby nie było takoewego zagrożenia?

Gość ale jaja, nije
Troche zrzuc najlepiej z 15kg. Większe ryzyko cukrzycy z taką wagą jaką masz.

Gość Ja też waże ok 90
teraz jestem w 25 tc przytyłam póki co 1 kg, na początku ciąży schudłam. Ciąża przebiega wzorowo, nie mam żadnych problemów, wyniki zawsze dobre.

Gość oczywiscie że o ciąży
no i teraz będziesz się wypierać tego co pisałaś na temat spożywania alkoholu w ciąży?:O

No będę się wypierać bo NIGDY nie napisałam, ze alkohol nie jest szkodliwy dla płodu szczególnie jak się kielonami go chleje histeryczko ;)

przynajmniej 10 kg powinnas sprobowac zrzucic

Gość A Ja..........
Gdyby cofnęła czas to bym schudla przed ciążą-zaszłam mając 92kg i wzrost 163. Miałam zatrucie ciążowe. Może przez to....