Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no niestety ale u mnie

Czy te opaski przeciw nudnościom działają?

Polecane posty

Gość no niestety ale u mnie

Pytam, bo zastanawiam się nad zakupem, ale wolę wiedzieć, czy rzeczywiście warto?

Gość kot_,_ Sylwester
najlepiej działa kuperek... tzn koperek :D

Gość i dunno
dzialaja! sea-band. innych nie probowalam, ale pewnie tez.

Jak pytałam w aptece to farmaceutka powiedziała, że nie poleca, ale na niektórych ponoć działa jakoś ( placebo? :D )

Gość i dunno
bo pewnie nie umiala ciamajda zalozyc ... do tego trzeba precyzji i przeczytanej instrukcji (ze zrozumieniem!)

Gość lkfdkjl
Już widzę, jak opaska na łapsko działa na wymioty :D Chyba, że osoba nosząca to ma powtarzać w myślach "nic się nie dzieje" jadąc rowerem :D

Nie wiem czy nie umiała ( może sama na sobie nie musiała testować, wszak farmaceuci na aptecznych specyfikach się znają co nie znaczy, że sami wszystkie używają ;) ) , tłumaczyła mi jednak dokładnie co i jak więc jakieś pojęcie o tym miała, mimo to wyśmiała te opaski

Gość Jak byłam w szpitalu
leżała ze mną dziewczyna, która ciągle wymiotowała. Lekarz polecił jej zakupić tą opaskę- kupiła i wymioty przeszły. Najpierw zmniejszyły się a po kilku dniach wcale nie wymiotowała i mogła iść do domu więc musi coś w tym być. Nie wierze, że ona tak po prostu wmówiła sobie "nie będę wymiotować" i z 10 razy na dzień przestała w ogóle.

Gość bvuhibbiobno
Dzialaja nosilam w ciazy

Gość Ja mam jeszcze za małe dziecko
To nie jest zwykła opaska, tylko tam jest taki plastikowy guzik od wewnątrz, który uciska na pewien nerw na nadgarstku, który blokuje przepływ bodźców do mózgu wywołujących uczucie nudności, czy jakoś tak

to tak samo jak plastry z gucikiem na pępek. Rowniez dzialają na mdlosci bo uciskaja jakis tam punkt. I ... działają.