Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maria Natalia

Do właścicieli psów.

Polecane posty

Gość Maria Natalia

Po moim osiedlu kręci się taki kundelek,psina biedna,nie wiem ile ma lat,chciałabym go przygarnąć. Więc musze z nim udać się do weterynarza i co dalej? Jakies podatki płaci sie za psy? Napiszcie mi jakie badania powinnam mu zrobic itp

Mozesz kundla zaniesc do weterynarza,najlepiej takiego ktory naprawde podchodzi do zwierzat z sercem i czesto za wizyte nie bierze nic. Odrobaczenie koszt paru zlotych choc nie wiem bo w przypadku kota ktorego zanioslam nic nie placilam.Mam nadzieje ze nie bedziesz musiala nic placic za taka wizyte u weterynarza choc jak wspomnialam takiego,ktoremu pieniadze nie sa najwazniejsza rzecza przy wykonywaniu swojej pracy.

Gość backstreet girl
zadnego podatku nie trzeba placic, udaj sie z nim do weterynarza on juz bedzie wiedzial jakie badania mu zrobic, tylko upewnij sie ze pies do nikogo nie nalezy

Gość Maria Natalia
a podatek?

Gość Maria Natalia
Nie należy,kręci się tutaj od kilku miesiecy,to mala miejscowosc,wiec ktos by juz dawno go zabrał.

żadnego podatku nie musisz placic, co do badań: szczepionka przeciw wściekliźnie, odrobaczanie, zreszta lekarz sam Ci powie:)

Gość nic nie płacic za wizyute?
nie pisz takich rzeczy za wizyty u weterynarza sie płąci, ja jak swoje odrobaczałam, to płaciłam, w koncu wterynarz tez musi za cos zyc

sluchaj ale sie trafiaja weterynarze ktorzy nie biora nawet tych 5 zl za odrobaczanie,gdzie ja bylam nawet zdziwiona jak zaszlam i weterynarz mi powiedzial ze nie wezmie tych pieniedzy. Nie mowie ze nie trzeba placic bo trzeba.Ale zdarza sie ze weterynarz oprocz potrzeby posiadania pieniedzy na utrzymanie ma niezwykle szlachetne serce ze nawet tych 5 zl nie wezmie.

Gość nic nie płacic za wizyute?
no wiem, ze sie zdarza, ale to jeden na milion chodzi mi o to, zeby sie nie nastawiac na to

moze tez autorka wejsc na stronke gdzie wystawia sie opinie lekarzom i poszukac weterynarzy ze swojej okolicy,ja kierujac sie stronka znanylekarz.pl znalazlam tego weterynarza choc jak mowisz tak moze sie zdarzyc bardzo rzadko choc warto sprobowac.

Gość laleczka 81
nie wiem z kont jesteś ale podpowiem jak robi się w moim mieście. ale kiedy ja znalazłam psiaka poszłam z nim do schroniska żeby zgłosić ,że znalazłam takie cudo. tam sprawdzili czy jest zachipowany .nie był. więc oficjalnie ma właściciela zaproponowali ,że dadzą ogłoszenie ,że taki się przybłąkał. (nikt się oczywiście nie zgłosił). tam na miejscu jest lecznica dla zwierząt . weterynarz obejrzał psa, zaszczepił i odrobaczył -za darmo!! zabrałam malucha do domu. mam go cały czas:)

Gość 5zł za odrobaczanie?
ja placę 20zł

a tym bardziej ze weterynarz jesli sie dowie ze to przygarniety pies to tym bardziej to jest na plus , czesto robi wszelkie badania za darmo.

Gość oczywiscie ze nie musisz
placic podatku od psa ale uczcuwie Ci napisze ze te 30 zeta w skali roku nie pieniadz a przynajmniej dostaniesz dla psa nr na obroze i gdyby ci zaginal :) wiadomo, ze znalazca po nr trafi do ciebie taki plus tego podatku ­ kwestia odrobaczania i tu tez myk laczacy sie z podatkiem jesli przygarniesz psine i go sobie zarejestrujesz, urzad moze podac ci namiary do weterynarza, ktory bezplatnie odrobaczy i zaszczpi psiaka :)

Gość laleczka 81
zaznaczam,że nie zapłaciłam tylko za pierwszym razem w lecznicy schroniska. potem przy wizytach u weterynarza płaciłam już zupełnie normalnie za szczepienia( na wściekliznę obowiązkowe) i za odrobaczenie. podatek w sumie można olać bo tego się i tak nie da ściągnąć.

Gość do wyżej......
też tak uwazam trzeba sie nastawic ze jednak cos zaplaci ,a jesli nie to bedzie mile zaskoczenie. w koncu to mala miejscowosc wiec tych punktow weterynaryjnych za duzo nie ma. przeciez nie bedzie chodzic z psem i pytac ile tu a ile tam

h

Gość Maria Natalia
No dobra,mniej więcej wiem juz wszystko. NAjgorzej,ze to mała gmina i wszędzie trzeba daleko jezdzic z psiakiem.No cóż jakos sobie poradze

jesli chodzi o adopcje psa ze schroniska to ... gdzies mi sie obilo, ze mozna dostac na psa becikowe w kwocie okolo 500 zeta ale nie weim gdzie i jak to funkcjonuje :) moze to tylko plotka

Gość Maria Natalia
No to jakie to mają byc szczepienia?

ppewnie ze sobie poradzisz juz zakielkowala w tobie troska a bedzie i milosc do psiaka :) bedziesz miec przyjaciela, wiernego powodzenia

Gość Maria Natalia
oczywiscie ze nie musisz-slyszalam o tym

j