Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zygmunta 38 plonskks

mieszkanie spadkiem tylko dla mojego syna

Polecane posty

Idź do prawnika, tam się spokojnie wszystkiego dowiesz. Do dobry pomysł, żeby tylko córka dostała to mieszkanie. Córka ma rok, chłopak 13 lat. Kiedy wy będziecie żyć, to on już otrzyma wystarczająco dużo wsparcia. Ustawi się, a dziewczynka zostanie na lodzie. Wiem to z doświadczenia :O

Pancerna dziekuję :) .... ze poprostu rozumiesz

Gość potwora_ze_dwora
Ktoś powyżej bzdury wypisuje. Porady udzielane przez notariuszy sa bezpłatne, w przeciwiństwie do porad adwokackich i radcowskich.

notariusz za darmo bedzie swoj czas marnowal na porady? zastanow sie

Gość pani domu
tak notariusz jest od tego by informować, co ,jak ,ile , sama jestem po darowiznach i przed darowizną wszystko omawiam z notariuszem potem termin ,opłata i po wszystkim !

Gość wifigdansk
"hmm no więc to jest tak wifigdansk pierdzieli po połowie. Znaczy się, niech rodzice kupią na siebie, a potem Ci darują, a Ty córce. No i idź do notariusza zamiast tu błądzić i się dowiesz. 50zl kosztuje wizyta." jesli juz ktos tu "pierdzieli" to napewno nie ja. gdzie ja napisalam,ze rodzice mają mu darowac? napisalam zeby rodzice kupili na siebie a on po ich smierci dziedziczy.no chyba ze ma jeszcze rodzenstwo albo sa inni uprawnieni do spadku wtedy sprawa się komplikuje. a za 50 zł to porada byla chyba 5 lat temu. oczywiscie sa porady darmowe ale sa to praktykanci (raz bylam to wiedzialam wiecej od jednego i sama wskazywałam mu paragrafy a facet dostał buraka ze wstydu). poza tym na takie darmowe porady czeka się nieraz po kilka miesiecy.Przynajmniej w dużych miastach. pozdrawiam.

Gość To zależy ...
Ludzie płacą ciężkie pieniądze za za sporządzenie aktu darowizny a ktoś tu piszę, że na 3 lata! Pytam się kto logicznie myślący, płaciłby notariuszowi 1000, czy więcej zł. za 3-letnią umowę darowizny? To nie miałoby sensu i w ogóle pierwszy raz słyszę takie bzdury! Po to notariusz spisuje umowę i bierze za to niemałą kasę, aby umowa darowizny miała moc sprawczą.

Gość To zależy ...
potwora_ze_dwora ............ czy ty kiedyś byłaś u notariusza? Wypowiadasz się na forum i wprowadzasz ludzi w błąd, po co się udzielasz, jak nie masz zielonego pojęcia o sprawie.

Gość To zależy ...
No i tu się też nie zgodzę, notariusz jest od sporządzanie i zawierania umów notarialnych, a od udzielania porad jest radca prawny. I najpierw udajemy się do radcy prawnego, a dopiero potem, jak już wiemy o co dokładnie chodzi, idziemy do notariusza i przedstawiamy mu dane do sporządzenia aktu darowizny.

Gość Elliot
Idź do notariusza... i nie czekaj... Ja jestem po darowiźnie.. Zanim zdecydowałam się na notariusza, to u mojego byłam ze 3 razy rozmawiać i pytać... i doczytywałam na necie.. i nie płaciłam za każdą wizytę.. płaciłam ostatecznie przy podpisaniu.. wcześniej rozmawia się tylko z jego pracownikami, którzy doradzają i wyliczają koszty.. Rozumiem Twoją sytuację... dobrze robisz..

Gość wifigdansk
To zależy ... No i tu się też nie zgodzę, notariusz jest od sporządzanie i zawierania umów notarialnych, a od udzielania porad jest radca prawny. I najpierw udajemy się do radcy prawnego, a dopiero potem, jak już wiemy o co dokładnie chodzi, idziemy do notariusza zgadzam się!

Dzieki za rady, corce jak jest mała nic nie przepisze napewno, minimum jak 25 lat skończy bo chce ocenic jakim człowiekiem bedzie.

Gość dsgsgsgsaa
to jakim człowiekiem córka będzie zalezy jak ją wychowasz i ile jej czasu w życiu poświecisz....

i tu sie mylisz, mozna cuda figury robic a z dziecka może wyrosnąc milosniczka trawki. tyle :)