Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_po_30

mamy po 30-tce jak się ubieracie?

Polecane posty

Gość Mama_po_30

jak ubieracie się na codzień i ile macie lat? ja mam 33 lata i jakoś nie potrafię się ubrac :O jak założę np. dżinsy, t-shirt i skórzaną kurtkę to czuję się jak małolata, jakoś niepoważnie. A jak założę spodnie na kant, koszulę i żakiet to czuje się staro :O jak to wypośrodkowac? jak się ubierac by nie wyglądac infantylnie czy jak własna matka?

Gość Zamiast
A musi być tak albo tak? Przecież można założyć ciemne rurki z jeansu albo innego materiału. Bluzka plus np marynarka z dzianinki. A jak do tego założysz kurtkę skórzaną to i tak będzie super.

dzinsy bluzka /koszula do tego jak juz tak lekko wiosennie polar/bluza/kurtka skórzana normalnie nie lubię kantów w spodniach

Gość guaaarana.
a czy majac 30 lat i figure nastolatki(wygladam na 20 lat,to nie przechwalanie sie,tyle mi daja inni) i maja 2 dzieci wypada czasem zalozyc krotka spodniczke czy spodenki?? albo lekka sukienke ktora zakladalam 20 lat temu??? nie chce zebym wygladala smiesznie majac 30 lat...

Gość guaaarana.
poprawka.... nie ktora zakladalam 20 lat temu tylko 10 lat temu :-P

Gość Mama_po_30
dziękuję wam za odpowiedzi zawsze mialam problem z tym jak się ubrac. nie wpadlam na to, że mozna połączyc te dwa style, czyli dżinsy + marynarka :O dziękuje wam, jakos pokombinuje i może wyjdę do ludzi, z tymi rurkami i żakietem to dobry pomysł :) ech, taka ze mnie sierota "modowa"

Gość guaaarana.
poprawka.... nie ktora zakladalam 20 lat temu tylko 10 lat temu :-P

a zakładaj ja sama latem noszę krótkie spodenki bo lubię i mi wygodnie

Gość mama dwóch dziewczynek
ja lubię sukienki, teraz zimą często noszę sukienki z dzianiny; jeansy również - z marynarką, sweterkiem... krótkie spódniczki czy spodenki jak najbardziej możesz nosić. Moim zdaniem to nie wiem determinuje ubiór tylko miejsce, gdzie będziemy tak ubrani, oczywiście też figura...

spódniczek krótkich nie lubię jakoś tak jak już to do kolan lub lekko przed ale spodenki tak :D do pracy nie zakładam bo pod fartuchem ich nie widać i trochę dziwnie wyglądam jakbym w samym fartuchu była

zimą to dżinsy /legginsy odpowiednio bluzka kurtka kozaki/trekingowe za to wiosna lato jesień to szaleć do woli można z ubieraniem ! mieszkam nad morzem i często bywam na plaży i preferuję strój wygodny spodnie trampki bluza czasem marynarka

Gość asiaaaaaaaaaaa27
Przecież 30-stka to nie starość, ja mam co prawda 27 lat, ale pewnie za 3 lata będę ubierać się tak samo. Zakładam mini, krótkie spodenki, leginsy, tunikę itd. Oczywiście inaczej ubieram się do pracy, ale też nie są to spodnie w kant, a jakieś właśnie rurki bardziej eleganckie, ew. spódnica, ale też przed kolano:) i bluzka+żakiet/ kurtka skórzana. Na co dzień, tj.wyjście na miasto, na spacer, do znajomych ubieram się tak jak mi pasuje i w czym akurat dobrze się czuję. Myślę, że ubiór zależy bardziej od wyglądu/figury niż od wieku. Znam 40-50 latki, które dobrze wyglądają w mini oraz 20-latki, które nie powinny jej zakładać.

Gość no fajnie, bo
zwykle ludzie mowia ze rurki sa wylacznie dla nastolatek i mlodych kobiet, a po 30 wypada szerokie dzinsy. a co z przetarciami, pasuja jeszcze w tym wieku?

Gość kjhkhkj
ja co prawda w maju bede konczyc 30 lat, ale na wakacjach ubieram bardzo krótkie jeansowe szorty, i zwykle dopasowane t shirty, tak mi najwygodniej, lubie tez nosic sukienki, buty przewaznie na malej koturnie, baleriny lub conversy, a tak zima, kiedy wychodze z dzieckiem na spacer, to przewaznie zakladam legginsy,jeansy tylko rurki, sweter za pupe, kurtka za pupe, standardowo, dzis ide z kolezanka do pubu, zakladam ciemne wycierane jeansy rurki, do tego koralowy sweterek z cienkiej dzianiny z tylu dluzszy , z cwiekami na ramionach, biala podkoszulka, zamszowe trzewiki i jakies tam akcesoria, nie lubie kantow, kanty tylko do roboty;] i to staram sie zakladac tylko ołówkowe dopasowane do kolan spódnice i dopasowane żakiety , skórzanych kurtek nie nosze, bo prócz kurtek typu biker ( nie mam takiego stylu by je nosic) reszta nadaje sie tylko dla starej baby z krasnojarska, sorry jezeli kogos obrazilam, poprostu skorzana kurtka kojarzy mi sie z babcia lub babka kolo 50/60 , i jest to ubior typowo wschodnioeuropejski..

Gość mnbvcxdfgh
Ja nadal uwielbiam trampki i spodnie z obnizonym krokiem nosze to co lubie i prawdę mówiąc mało mnie obchodzi co ludzie o tym myślą to ja mamsie czuc dobrze a nie oni więc...bądz sobą!!!

Gość zaraz będę mieć 35
i ubieram się tak samo ja kw liceum jak zawsze;)

Gość gere
ja mam 29 lat i ubieram się w spodnie rurki, botki na płaskim, sweterek oversize, albo zwyczajna koszulka i żakiet. Ważniejsze od wieku jest sylwetka. W mini i odblaskowych ciuchach nie chodzę ale to bardziej nie dlatego że jestem "za stara" tylko dlatego że jakoś się w tym nie widzę na innych mi się podoba ale na mnie nie. Chyba za mało odważana jestem:) wole bardziej klasyczne stroje które spokojnie założę za 2 lata i nie będę wyglądać jak ofiara mody:)

Gość mamaaaaaaaa34
mam 34 lata, figure bardzo dobra wiec (poza pracą) legginsy, sweter/tunika, oficerki, płaszczyk do kolan, okrecam sie szalikiem, listonoszka przez ramie ............ w pracy zas elegancko, bo mam prace biurowa i kontakty z klientami

Gość gere
a np. bardzo krótkie spodenki zakładam tylko i wyłącznie na wyjeździe zagranicznym latem:) tam gdzie jest po 45 stopni w cieniu i każdy chodzi cały dzień w stroju kąpielowym. Jakoś tak w Polsce mi wstyd nie czuję się pewnie.

Gość gość
mam 31 i nosze spodenki do grubych rajstop i wysokich kozakow

Gość gość
Moja mama ma 49 lat i swietna figure, latem nosi krotkie spodenki, spodniczki tez czy sukienki z dekoltem, buty na obcasie/koturnie. Swietnie wyglada, wiec dlaczego mialaby zakrywac cialo? Z powodu metryki? Baby sie nania patrza zawistnie, ale to raczej z zazdrosci, tak mysle. aceci sie wciaz za nia ogladaja, nawe o wiele mlodsi. Mama ma ladny biust, nawet do sukienek letnich nie musi biustonosza zakladac a nogi ma boskie-bez celulitu i bardzo zgrabne. Ale ona prowadzi zdrowy, aktywny tryb zycia. Ja mam 29 lat, al wieku nie czuje, wygladam jak 20-stka, co mnie drazni powoli, ubieram sie mlodziezowo, bo lubie taki styl i jesli mi figura pozwoli za kilka, kilkanascie lat, to raczej nie zmieniee stylu tylko ze wzgledu na wiek.

Gość gość
ja mam 33 lata. Staram ubieram się bardziej jak "młoda";) pewnie są okoliczności gdzie nie wypada i trzeba założyć odpowiednią odzież. Jednak zawsze staram się aby była taka, którą ubrałaby także 20 latka. Spodnie na kant nie podobają mi się kompletnie, koszule bardzo wyszukane, raczej bawełniana bluzka z kołnierzykiem bardziej mi się podoba do tego spódnica klasyczna do kolan (zależy od zgrabności nóg;) ) czarna. Na codzień staram się odmłodzić. Będę miała czas żeby wyglądać staro jak babcia. Poza tym fajnie przed kolegami mojego syna 12 letniego, którzy uważają, że ma fajną mamę;)

Gość gość
dziewczyno ja mam 52 lata i chodzę w dżinsach i t-shirtach , teraz przytyłam ale jak byłam w rozmiarze mojej córki to pożyczałam od niej ciuchy, nie żeby się stroić jak dzidzia piernik, ale na luzie

Gość hehehehehehehalejaja
Poza tym fajnie przed kolegami mojego syna 12 letniego, którzy uważają, że ma fajną mamęoczko.gif x x heh, a co tak cie podnieca jak malolaty na Ciebie patrzą:D moj syn ma 14 lat i nigdy bym tak nie napisala jak Ty:D oj chyba ktos jest zakompleksiony i podmieca sie zainteresowaniem malolatow:D

Gość ghyfjjujgdh
29 lat na luzie, spokojnie, stonowane rzeczy, spodnie, bluzka, buty na płaskim. Na imprezie obcas, leginsy bardziej sexi ale zawsze wygodnie, ubrania nie mogę krępować mi ruchów. Moja koleżanka ma 31 lat w szafie ma stare ciuchy niemodne i za małe o kilka rozmiarów. Nie ma w czym na sylwestra iść nie ma ani jednej sukienki.

Gość gość
Tylko i wyłącznie burka przystoi porządnej kobiecie po 30ce, matce polskiej cycem karmiącej jak najdłużej.

Gość gość
Mam 33 lata,jestem szczupła. Noszę w większości ubrania z HΜ,trochę Zara. Kupuję dużo na allegro bo taniej, w sklepie tylko przymierzam. W większości moja garderoba to sukienki i latem japonki biżuteryjne,na okazje szpilki. Teraz noszę sukienki Chanelki białe i czarne, trochę krojow sukienek zatytułowanych na allegro Natalia Siwiec. Ukrywam brzuch bo jestem w 7 m-cu ciąży. Teraz kryte czarne rajstopy to podstawa, do tego albo botki na stabilnym obcasie albo w deszczowe dni oficerki-kalosze.do tego dobieram komin i czapkę jakies ze zlotą nitka, coas żeby odbijalo bo kurtka ciemna,buty i rajstopy tez.

Gość gdegdvsvs
Najlepszym wyborem w kwestii modowych inspiracji jest Ralph Lauren sklep www. Jest to miejsce, w którym można znaleźć najlepsze propozycje wiodącej światowej marki. http://elegan.pl/pl/c/Ralph-Lauren/32

Gość gość
Jak chcesz zobaczyć, co w modzie damskiej jest na topie obecnie to przejrzyj lookbook https://www.lejdi.pl/ Od ponad dziesięciu lat znam ten sklep i pod względem dobierania nowości, których jeszcze nie ma w standardowych sieciówkach to chyba idealne opcja. Jeżeli macie coś podobnego to chętnie wezmę namiary. Jeden z moich na maksa zaufanych sklepów, bo i z wymianami i dopasowaniem indywidualnym kreacji w szwalni nie ma najmniejszych problemów. Atrakcyjne stawki za nowe wstawki do sukienek :)

Gość gość
Mam 38lat, niszę roku.36. Noszę głównie sukienki.Staram się lekko przed kolano lub do kolan, w krótszych się źle czuje. Sukienki kupuje w Zarze, H&m, Mohito Jestem chwalona za styl i wyczucie. Wiem że ubiór dodaje mi urody.Noszer też wysokie jeansy, koszulowe krótkie bluzki. Buty sportowe,mokasyny, do teatru zawsze obcas, mam ich wiele, nosze tylko w określonych ich okazjach. Patrzę z niesmakiem na zaniedbane kobiety, które wyglądają jak własne mamy.Dlatsgo sama wybieram takie ciuchy w których wyglądam po prostu ładnie.Banalnr, ale skuteczne. Pozdrawiam