Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie leki na

proszę pomóżcie, doradźcie coś! ;/ Boli .. jakie leki wziąć albo domowe ??

Polecane posty

Gość Jakie leki na

Wczoraj wypiłam , może troszke za dużo alkoholu. Ale ja na ogół nie piję. Po prostu to była rodzinna uroczystość. I oprócz tego bylo tyle jedzenia, ciągle kazdemu nakładali więcej i więcej... tak sie obżarłam że hej. I dziś boli mnie żołądek i ciągle mi sie odbija. Co na ból żołądka ? Jakies domowe sposoby lepiej, bo jak napiszecie jakiś lek, to nie wiem czy akurat bede go mieć w domu. Mam podstawowe leki, no ale... A dzis niedziela i apteki nieczynne. Poza tym, nie mam ochoty wychodzic z domu, tak boli ze nawet nie mam sily.. :-O Tzn. caly czas boli mnie tak "umiarkowanie", ale momentami to tak łapie mnie jakiś jakby skurcz w żołądku, to boli że masakra wtedy.

Gość mama dwóch dziewczynek
zaparz sobie mocnego dziurawca, wypij gorący/ciepły. Poza tym coś możesz z leków typu rapacholin. Z domowych sposobów nalewka z orzecha jeżeli masz... apteki w niedzielę czynne niektóre...

Gość xjxjjxjx
dla mnie najlepsza jest herbatka anyzowa- w aptece kupisz , naprawde pomaga, moze jkaies Manti, apteki sa czynne, albo krople zoladkowe ale tak naprawde troche potrwa, z zoladkiem nie ma zartow, mam refluks, jak przesadze z jedzeneim to czuje sie fatalnie kika dni

Gość gfhfdhdfhdf
romianek ci pomoże

Gość jak masz to zaparz czarnej her
baty,rumianku,szalwi lub najlepiej miety lub piolunu,nawet sprobuj na sile zwymiotowac to co zalega( mozesz napic sie szklanke wody z duza ilosci soli) to latwiej sie wyrzygasz i oczyscisz zoladek z zalegajacej masy

Gość roladinia
napij się wody mineralnej aż "bekniesz" (odbije ci się ) potem wsadz głęboko palec do gardła aż wymusisz wymioty , radykalne ale szybko po tym jest ulga

Gość pitazraz
wódka z pieprzem, wymioty, rumianek z melisą lub dziurawcem, bardzo mocna herbata, kawa z cytryną,

Gość fajnoł dziołszka
żołądek ma ciężkie trawienie ,tylko wymioty

jak byłam mala to mama mi robiła taką miksture woda soda ocet i szczypta soli jakoś tak ale nie pamiętam proporcji może ktoś kojarzy?