Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfkhhgdttjsxjddd

mam pierś z kurczaka

Polecane posty

Gość jfkhhgdttjsxjddd

macie pomysł na jakiś nowy przepis?? ZNAM i nudza mnie juz: de volaje( jakos sie inaczej pisze), kotlety w bułce tartej, w płatkach kukurydzianych, w śmietanie, pokrojone w kostke z jajkiem ugotowanym, z cytryną i szałwia (uwielbiam) ale nie mam szałwii ma ktos pomysł na to by inaczej zrobic je na obiad??????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
naprawde nikt nie ma innej propozycji ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość debiutantka kuchenna
podniosę bo też właśnie rozmroziłam fileciaka i brak pomysłu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w ogromnym przelocie XV
kurczak w sosie słodko-kwaśnym pierś pieczona (obsypujesz ziołami np. bazylia, oregano, majeranek, tymianek; na to pokrojony w plasterki czosnek, na to mały "listek" masła na obie strony, sól, zawijasz w folię aluminiową i pieczesz w piekarniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość muzłumanka z Torunia
zrób nuggetsy albo gyros 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
dobra robie kotlety :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
w ogromnym przelocie XV bardzo fajny pomysł :) super dzięki bo to akurat dla mnie nowosc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MMM333
pierś kroisz w drobną kostkę, dodajesz jajko lub dwa (zależy jaka duża pierś)2 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, troszkę vegety, sól i pieprz do smaku, malutką cebulę , ewentualnie ząbek czosnku posiekany, dobrze wymieszane odstawiasz do lodówki, potem nakładasz łyżką formując kotleciki na rozgrzany tłuszcz i smażysz na złoto. pycha!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrob tak: kurczaka pokroj w kostke, podsmaz z cebula na patelni, dorzuc pokrojone pieczarki, przypraw sola i pieprzem, zalej bulionem. Dus pod przykryciem do miekkosci. Zrob sos majonezowo smietanowy (2 lyzki majonezu, 2 lyzki smietany, sol do smaku). Dolej powyzszy sos, zagesc maka. Ja dodaje jeszcze jakiejs zieleniny np. pokrojona natke pietruszki lub koperek zeby ladniej wygladalo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl;
piers przekroic na pół zeby byla cieńsza lekko rozbic,pieprz,sól, na to krążki cebuli plasterki pieczarek posypac starta marchewką posypac startym serem i do piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
świetne macie propozycje !! wykorzystam na pewno jak nie dziś to innym razem dzieki dzięki dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość debiutantka kuchenna
i ja dziękuję za inspiracje , ciekawe pomysły ,pychaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
mam gorączkę cytryne mam szałwi niestety niet ale ja po szałwie musiałabym ok 50 km jechać , u mnie nie ma niestety na wsi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyxxx
czemu ludzie namietnie uzywaja kostek rosolowych?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość thrjhryj
a gdzie tu jest cos o kostce rosolowej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paradajs :P
lubią to używają nie lubisz nie używasz, kurwa proste i nieskomplikowane :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do zyxxx chyba nie sadzisz ze zwrot 'zalej bulionem' oznacza kostke rosolowa... myslisz ze nikt nie potrafi bulionu ugotowac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a z ta szalwia to
jak sie robi piersi zaciekawilo mnie:) dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
napisze potem jak robie z szałwia teraz koncze obiadek a wszyscy głodniiiiii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
piers przekroic na 2 płaty( mozna wiecej) , rozbic delikatnie. Szałwia- świeże listki ile kto woli( ja daje duzo bo lubie) poszatkowac , wycisnac sok z cytryny. na talerzu lub misce ukladamy piersc, na to posypać szałwię, skropić sokiem, znowu piersi i powtórzyć kolejność az do wyczerpania skladnikow. To powino powiedziec w lodowce jakies 2 godz ( co jakis czas pomieszac zeby wszedzie ta cytryna doszła). lekko oprószyc mąka i opiec na patelni z masłem . JA KOcham to jedzonko , akurat przepis z Włoch

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jfkhhgdttjsxjddd
można troszke posolić te piersi( ale to juz potem jak sie zamierza piec) chociaz szałwia i cytryna nadaja charakterystyczny smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×