Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciaza- od kiedy na zwolnienie?

lllllllllllllll

Polecane posty

Gość ciaza- od kiedy na zwolnienie?

witam czy wiecie moze czy mozna isc odrazu na zwolnienie? chodzi mi o 6tc

Gość zxzx
Nie słyszałam żeby były wytyczne odnośnie czasu pójścia na zwolnienie. Jeśli jest powód to można iść w każdej chwili.

Gość lllllllllllllllllll
no dobrze a jesli czuje sie dobrze ale mam stresujaca, ciezka prace?

Gość lllllllllllllllllll
mam nadzieje ze lekarz nie bedzie stwarzal jakis problemow przed wypisaniem mi zwolnienia..

Gość zaniepokojona.
wszystko można, tylko po co?

Gość zxzx
A to już zależy tylko od lekarza -jeśli ci da zwolnienie to ok. Zasadniczo pracodawca powinien ci zmienić pracę na odpowiednią dla cieżarnej ale pewnie tego nie zrobi i każe ci iść na L4.

Gość to ginekolog decyduje w sumie
o tym...wszytsko zalezy od uwarunkowan w pracy, czy cos dzwigasz, no nie wiem... ja jestem rehabilitantem i choc planowalam pracowac do 4/5 miesiaca, lekarz mi to wybil z glowy, a i tak pracowalam prawie 3 miesiace. choc wiem, ze teraz kobiety jak tylko sie dowiedza leca na L4

Prywatny raczej problemów robił nie będzie ;) u państwowych też się rzadko zdarza jeśli mówisz, że masz stresującą pracę itd ;) Korzystaj kobieto, bo przed Tobą i tak tyranie do 67r.ż. :)

Gość to ginekolog decyduje w sumie
moim zdnaiem ciaza to nie choroba, no ale mi np warunki w pracy nie pozwolily, plus to ze ciaza jest traktowana jako podwyzszonego ryzyka... miedzy innymi przez wzglad na "dluzsze starania i przebyte choroby"

Gość ja poszłam na zwolnienie
w 5 t.c. W mojej pracy ciągle jestem na nogach itp itd. W sumie aż tak by mi to nie przeszkadzało tylko, żejak zaszłam w ciążę był listopad a w pracy ciągle zimno i zimno mimo, że powinno być ciepło bo oszczędzac trzeba ( bo czy 14 stopni to ciepło w lokalu?) więc cały czas byłam przeziebiona do tego miałam okropne mdłości które trwały 24h/dobe. Myśle , że to zależy od lekarza. Prywatni na pewno dają chętniej niż na NFZ. Moja ginekolog sie zapytała czy chce zwolnienie czy nie. Brałam od razu. Zresztą moja szefowa i tak by mnie wygoniła bo bała się, że coś się może stac i by miała wyrzuty sumienia.

Gość lllllllllllllllllll
wlasnie problem w tym ze ide do lekarza na nfz nie prywatnie, pracuje w sklepie, duzo dzwigania itp

zalezy na kogo trafisz. Idz do jakiegoś sprawdzonego ginekologa. Niestety n8iektórzy olewają swoje pacjentki.

Gość zaniepokojona.
jak pracujesz w sklepie to myslę, że dostaniesz zwolnienie bez problemu.

Gość trhrsuui
na nfz nie dostaniesz l4 od poczatku, jak z ciaza bedzie ok, prywatnie dostaniesz-taka prawda..........

nie lepiej iść prywatnie? ja płace 100 zł za wizytę. Co prawda nie zarabiam dużo ale wole miec pewnośc, że sie mną lekarz dobrze zajmie

Gość co za dziwne przekonanie
nie ma reguly znam lekarzy, ktorzy za 150 zeta nawet sie toba dobrze nie zajma jak tkos jest naprawde bardzo dobrym lekarzem, tak samo zachowuje sie w nfz czy prywatnie

Gość ja chodzę do lekarza pańswoweg
i jestem bardzo zadowolona. Od trzeciego miesiąca jestem na zwolnieniu, bo mam dość ciężką pracę - dużo dźwigania i stanie w zimnej hali. Powiedziałam mu tylko,, że chciałabym w związku z tym iść na zwolnienie i bez problemu mu wypisał. Ogólnie lekarz naprawdę bardzo w porządku. Dobrze się stało, że do niego trafiłam, w sumie zupełnie przypadkowo, bo poc ątkowo miałam zamiar chodzić prywatnie