Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eM90

swedzace plamy pomocy

Polecane posty

Witam.Od dwoch dni mam na dloniach,pod pachami,na calych rekach na udach i pod kolanami swedzaca wysypke.Jak zaczynam sie drapac to robia sie bable jak od ukaszenia komara..smarowalam fenistilem i nic nie pomaga,co to moze byc? :( jestem w 25 tyg ciazy i cholestaza to nie jest bo objawia sie jako swiad skory a nie bable,dodam ze proszku tez nie zmienilam ani nic :(

Gość i tutaj szukasz pomocy?
dobrze się czujesz?:O dziewczyno, jestes w 25 tc! do lekarza! ten Fenistil to też na własną rękę?:O

Gość pitazraz
kiedy swędzi Cię najbardziej? od kiedy to masz?

Gość pitazraz
a o\d 2 dni ... ale odpowiedz na pierwsze pytanie

swojego lekarza mam 100 km od miejsca gdzie mieszkam.Moja ciocia jest polozna w szpitalu mojego rodzinnego miasta.To ona zalecila mi fenistil.Jezeli nie przejdzie kazala isc do przychodni w miescie gdzie teraz jestem.Zastanawiam sie czy nie jechac na izbe przyjec do szpitala i to pokazac zamiast czekac do jutra bo mocno mnie swedzi..i od ok.2 dni to mam...

i wlasnie swedzi caly czas rowno,nie swedzi mocniej na noc...

Gość lepiej sprawdz czy to nie
cholestaza, lepiej dmuchac na zimne. Ja miałam bardzo swędzącą wysypkę przez kilka tygodni. na brzuchu, piersiach, udach,nogach na szczęście minęła, ale sprawdzałam co się dało. okazało się, że to na tle nerwowym ( denerwując się drapałam, potęgowałam swędzenie, dodatkowo kosmetyki które miały łagodzić podrażniały) w końcu znalazłam bardzo łagodny balsam dla kobiet w ciąży z problemami swędzącej skóry, zawziełam sie i nie drapałam więcej i przeszło.

Gość lepiej sprawdz czy to nie
a dodam, że w nocy też gorzej swiędziało, bo skóra była rozgrzana. zmieniłam na leciutką kołdrę i spałam tylko w przewiewnej podkoszulce i to tez dużo pomogło.

Gość pitazraz
albo cholestaza(ciśnienie podwyższone) , albo świerzb ,co wolisz?

Gość cholestaza to nie cisnieni
madralinski a podwyzszone enzymy watrobowe i bilirubina. z cisneniem to inna bajka -eph gestoza, stan przedrzucawkowy jak kto woli