Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość steva

Problemy z piersiami

Polecane posty

Gość steva

Witam, mam 16, rocznikowo 17 lat i bardzo, bardzo małe piersi. Nie wiem, czy to po prostu "moja uroda", czy mogą mieć na to wpływ jakieś problemy hormonalne albo jeszcze inne : o. Bardzo wstydzę się swojego ciała, ponieważ nie dość, że piersi są maleńkie, to jeszcze trochę niesymetryczne. Ponadto posiadam wklęsłe sutki. Miałam tak, od kiedy zaczęłam dojrzewać. Oprócz tego od kilku lat w tych dziurkach gromadzi mi się biała substancja. Nie jest ona płynna. Wręcz sucha i można ją wydostać tylko częściowo np. szczoteczką. Gdy moje brodawki reagują np. na zimno, to 'białe wnętrzne' (ta substancja, która tam siedzi) brodawek nadal jest widoczne. Wygląda to wszystko bardzo, bardzo nieestetycznie, a ponadto bardzo się boję, że jestem na coś chora. Nie mówiłam dotychczas tego swojej mamie. Nie mam z nią zbyt dobrego kontaktu. Poza tym zaczęłaby się ona zamartwiać i musiałabym się przed nią rozebrać, by pokazać, o co mi chodzi, a ja tego nie chcę i bardzo się wstydzę.

Gość steva
Może ktoś wie, co mi może dolegać? Z tego, co wiem, w brodawkach nie ma prawa występować żadna substancja. Dodam jeszcze, że jest ona dość nieprzyjemnego zapachu.

oj jak bym o sobie czytała , też mam maleńkie piersi a mam 30 lat , w twoim wieku też miałam malutkie nic sie nie zmieniło, idź do endokrynologa zbadaj tarczyce przysadke i reszte hormonów a przedewszystkim usg piersi, badaj sie póki młodziutka jesteś , ja to olałam choć nie do końca bo mi lekarz mówił że taka moja uroda a teraz taka moja uroda że nie moge zajść w ciąże bo mam niedoczynność tarczycy nie mówiąc o niedorozwiniętych gruczołach piersiowych które też są takie przez tarczyce, szukaj dobrego lekarza i działaj, ja sie lecze ale niewiem czy nie za późno :(

Myślę, że bezikmmalinowy dobrze radzi. Udaj się do lekarza. Też mam małe piersi (28 lat) i też "taka moja uroda". Chorowałam dłuższy czas na nadczynność tarczycy. Taka biała sustancja też mi się kiedyś "zbierała", ale to samo przeszło z czasem.