Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izabelka......... ...

czesto wymiotujecie w ciąży? bo ja codziennie

Polecane posty

jestem na początku 11 t.c. przez pierwsze 5 tyg nie wymiotowałam w ogole. Później miałąm 3 tyg mdłości przez cały dzien i noc i czasem nie wymiotowałam w ogóle a czasem po wszytskim co zjadłam i wypiłam. Od ok 3-4 tyg wymiotuję 1-2 razy dziennie. Ale ogolnie czuję sie dobrze tylko piecze mnie czasem żołądek. No i zdarza się tak jak np. dzisiaj, że zjem cos i za 2-5 min już wymiotuję. Wage mam cały czas taka sama.

przeciez kazda ma inaczej.. co to za roznica. Jedna zwraca codziennie inne wcale.

Zapytac sie nie mogę? po to chyba jest forum

Gość wróżę, że córa :D
Ja tak miałam w ciąży z córką. Z synem o niebo lepiej ;).

Gość mama dziewczynki 2 latka
Od 8 TC DO 16 TC wymioty kila razy dziennie i czasami w nocy :( później było lepiej.

bo sie zastanawiam czy to normalne tak codziennie wymiotować. wiekszośc moich kolezanek w ogole nie wymiotowała

Wiesz, poczytaj może o niepowściągliwych wymiotach ciążowych, zobaczysz co może być normą :D. Ja nawet z tego tytułu wylądowałam 3x w szpitalu pod kroplówką. Póki wyniki badań masz w porządku, to w ciąży WSZYSTKO jest normą :D.

Aha, ja nie przytyłam do 24tc ani grama w związku z tymi wymiotami (bo męczyły mnie do 6m-ca, a podczas jazdy samochodem - do końca :o), także wagą się nie przejmuj zanadto; chyba że masz jakąś dramatyczną niedowagę. Ale przecież lekarz nic Ci nie mówił na ten temat, prawda?

Gość JA też wcale nie
wymiotowałam. Szczęście miałam :) Bez tych wymiotów też schudłam na początku ciąży 2 kg.

w środę ide do gina, mam nadzieje że wsyztsko będzie ok

u ginekologa byłam miesiąc temu. Wszytskie wyniki miałam idealne, dzidzia też ok. ale te wymioty...żołądek mnie po nich boli. Zapytam sie ginekologa czy moge pic len. Zawsze mi pomagał na bóle żołądka.

Gość atakują wirusy
Uważaj żeby się nie odwodnić. Pij na czczo wodę , przed śniadaniem, może to Ci pomoże. Żuj cytrynę. Jedz migdały. Ja tak robiłam i przetrwalam. Poradź się lekarza.

Gość atakują wirusy
Migdały są dobre na żołądek. Polecił mi je mój ginekolog prowadzący ciążę.

pije czesto, ale własnie chodzi o to, że jak sie napiję to wymiotuję. Cola mi pomaga ale nie chce jej często pić, zreszta mam po niej zgage okropna. Ale o migdałach nie wiedziałam. Jutro je sobie kupię :)

Gość crazyhouse
tak to prawda ze w ciazy wszystko jest norma o ile dziecko ma sie dobrze. mozesz nawet wymiotowac codziennie przez 9 miesiecy i nikt nic na to nie poradzi, lekarz tez bo nie jest cudotworca i musialby usunac ciaze zeby ci ulzyc. dla mnie to jest chore i nieludzkie ze kobiety maja tak cierpiec