Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kartaa3333

Czy da się leczyć taką nerwowość ??

Polecane posty

Gość kartaa3333

Spotykam się od kilku miesięcy z mężczyzną który zwrócił mi uwage na moje zachowanie... Odkąd pamiętam mama powtarzała mi żebym zachowywała się naturalnie i nie była taka spięta przy ludziach, zdawałam sobie sprawę że do wyluzowanych osób nie należę ale ostatnio dochodzi do mnie że dzięki mojemu sposobowi bycia nie potrafię zdobyć grona znajomych czy przyjaciół. W towarzystwie nigdy nie potrafię się rozluźnić na tyle żeby po prostu nie przejmować się reakcjami i oceną innych, zawsze jestem dziwnie zestresowana i myśle o tym co oni o mnie myślą co powiedzą, Wracając do moje faceta... zapytał mi sie juz kilka razy dlaczego ja jestem taka nerwowa ? Nie wiedziałam o co mu chodzi ale uświadomił mi to po ostatniej kolacji w restauracji. Pytał dlaczego ciągle bawiłam sie telefonem, dlaczego wykonywałam jakieś niespokojne ruchy, ciągle poprawiałam włosy i mało mówiłam. I co ja mam mu powiedzieć jak sama tego nie potrafię zrozumieć :( wiem tylko że on mnie peszy swoim wyglądem, podoba mi się tak bardzo że nie potrafię się rozluźnić i być sobą ale z drugiej strony ja przy prawie nikim nie potrafię być sobą. Jedyną osobą jest moja mama brat i mój były chłopak przy którym czuje sie najbardziej wyluzowaną osoba na świecie. Przy reszcie ludzi jestem strasznie spięta, dziwna, chaotyczną, zacinam się nie potrafie dużo mówić, wstydzę się siebie. Kiedy wracam do domu ze swoim facetem, przygaszamy światło, pijemy wino to jest już zupełnie inaczej, kiedy ze sobą sypiamy nie mam żadnych zahamowań i nic mnie nie krępuje ale kiedy siadam przed nim w restauracji on zaczyna na mnie patrzeć i analizować każdy mój ruch to strasznie się spinam i wykonuje dziwne gesty i miny :o Czy taki sposób bycia da się leczyć ? :o bo zdaje sobie sprawę że przez moje dziwne i znerwicowane zachowanie dużo tracę a marze o tym żeby po prostu sie wyluzować. Mówienie mi żebym sie nie przejmowała opiniami innych kompletnie mi nie pomaga.

Gość hvinujh
Opis twoich zachowań wskazuje na to że jesteś chora. Chorujesz albo na ADHD albo na inną chorobę mianowicie nerwice natręctw. Obie choroby są do siebie na tyle podobne pod względem objawów że jest je trudno od siebie rozróżnić. Idź do specjalisty. Są na to lekarstwa

Gość weewrerrertrt
ale pieprzyc sie nie wstydzi

Gość nr jcfv, mre v
co nerwica natretcw ta choroba calkiem inaczej sie objawia, a co do twojej historii autorko to moze byc nerwowosc ale w mniejszym stopniu idz do psychologa

Gość kartaa3333
Nie mam adhd anie nerwicy natręctw interesuje się psychologią i mam jakiekolwiek pojęcie na temat tych chorób. Na pewno przez moje dzieciństwo jestem osobą znerwicowaną, miałam różne epizody lękowe a poza tym jestem bardzo zakompleksiona ale nie wiem jak sobie z tym radzić, co zrobic żeby zachowywac sie na luzie i nie przejmowac tym co inni o mnie pomyślą.

Gość kartaa3333
weewrerrertrt tylko czekałam na takie górnolotne i durne stwierdzenie.