Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinaaaa333

jestem w ciąży, ale

Polecane posty

Gość kalinaaaa333

Hey, dziewczyny:) Jestem w ciąży wg OM (22.12.2012) jest to 5tyg i 3dn. Ale USG wykazało że pęcherzyk ciążowy ma 10mm, a zarodek 1mm, gin powiedział, że jest bardzo mały w dodatku mam 7cm torbiel na lewym jajniku. Jeśli wierzyć obliczeniom gin, to di zapłodnienia doszło 27.12, czyli w ostatni dzień @ lub 1dn po, najgorsze, jest to, że nieświadoma tego, że się nam udało, na drugi dzień dostałam ogromnej gorączki 39,4 st, dreszczy, bolów mieśni, głowy - objawy jak na grybę, potem był kaszel i katar, stosowała, gripex, napoje w saszetkach, syropy i leżałam chorując się. Potem przyszedł sylwester i wypiłam drinka i lampkę szampana, niedawno ok 2-3 tyg znów drinka i łyk flavamed. Czy możecie mnie uspokoić, że wszystko będzie dobrze?

Gość jsajsa
hmmm nie rozumiem za mały zarodek?

Gość kalinaaaa333
powiedzial, ze jest b.maly jak na 5 tydz.

Gość jsajsa
no to może przestał rosnąć? własnie przez tą chorobe i flavamed?

Gość kalinaaaa333
czy ktoras z mam miała podobne wymiary zarodków?

Gość Juratka
Ale jak to mozliwe, ze zaszlas w ciaze od razu po miesiaczce?

Gość do juratka
a co w tym dziwnego ? sa kobiety co zachodzą nawet w 3 dniu cyklu i jest to udowodnione, nikt nie powiedział ze MUSI być owulacja w 14 dc, faza lutealna zostaje wydłużona wtedy i tyle . ja przy 27 dniowych cyklach owulacje mam w 8 dc i jest to monitoringiem potwierdzone. Nie to co w książce i internecie pisze się liczy tylko w życiu każdy z nas jest inny i hormony mu inaczej pracują

Gość nienienienie i nie
no , matka - albo sie starasz o dziecko albo pijesz. poza tym co to znaczy"leżałam chorując się"?! jakas nowomowa?! NIKT cię nie zapewni ze jest ok, mozesz tylko miec nadzieje aby do porodu;)

ja slyszalam ze zanim dowiemy sie ze jestesmy w ciazy czyli tak praktycznie do 4 tygodnia to niewiele z tego co robimy moze naprawde dziecku zaszkodzic. wiekszosc z kobiet cos tam wypila, malowala, chorowala lub miala inne grzeszki na sumieniu. i wiekszosc kobiet nie ma problemow i ma zdrowe dzieci. nie wiem czy na 100 procent ten ginekolog to dobrze obliczyl (twoja ciaze) moze delikatnie sie myli i jestes we wczesniejszym tygodniu. Mysle ze niepotrzebnie ci powiedzial bo teraz sie zamartwiasz, a ja czesto czytalam o takich przypadkach gdzie na poczatku gin zle okreslil wiek ciazy i glupio komentowa. Zreszta po raz pierwszy slysze ze w 5tc mozna po wielkosci zarodka stwierdzic czy dziecko sie dobrze rozwija,. Dziwne to jakeis. Ja bym wybrala sie jeszcze do jednego lekarza i rozwiala te glupie watpliwosci.

jezu dziewczyny, ale wy jestescie straszne. Jeden drink na samym pocztku ciazy napewno nie narobil szkody. Pelno dziewczyn zachodzi w ciaze wlasnie po paru glepszych i nie maja zadnych problemow. dlugotrwale picie moze miec wplyw na plod, ale nie jednorazowy drink na poczatku ciazy! poczytajcie troche w necie.