Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama sie martwi i panikuje

biegunka u rocznego malucha

Polecane posty

moj maly zrobil od obiadu 5 kupke, martwie sie, czy powinnam jechac do szpitala?

Gość maliwnka---
Bardzo ważne jest żeby przy biegunkach i wymiotach u małych dzieci szybko podawać płyny nawadniające, które chronią przed odwodnieniem i utratą cennych soli mineralnych. Ja swoim dzieciom w takich sytuacjach zawsze podaje orsalit, który jest bardzo skuteczny. Już nie raz ochronił nas przed dożylnym nawadnianiem w szpitalu, przy małych dzieciach warto jest mieć go zawsze w domu.

Gość Lusia3
Ale czy ta kupka to taka woda czy raczej gesta? Jesli wodnista to moze lepiej pojedz i dmuchaj na zimne a jesli gestawa to podaj accidolac lub inny probiotyk, duzo dawaj do picia i mysle ze nic zlego sie nie wydarzy.

ale synek ma rok, moge mu to podac? kupie to w aptece? nie ma goraczki wiec moze szpital to przesada?

kup enterol 2 x dziennie jak nie pomoze kilka dni smecta pół saszetki 3 x dziennie, oczywiscie jak nie ma gorączki i wymiotów i innych podejrzanych objawów

Gość maliwnka---
Oczywiście że orsalit możesz podać rocznemu dziecku, nie ma on ograniczeń wiekowych i jest bezpieczny nawet dla noworodków, ja swojej Kini podawałam go jak miała cztery miesiące. Kupisz go w każdej aptece, najlepiej od razu wyślij kogoś do apteki, ważnie jest żeby dziecku jak najszybciej podać płyn nawadniający. Jak nie ma gorączki, nie wymiotuje i jak nie zaobserwowałaś że mniej sika, to ja bym na twoim miejscu poczekała do rana.

Gość Lusia3
Accidolac w aptece kazdej dostaniesz, a orsalit o ktorym mowa wyzej jest rzeczywiscie bardzo dobry i chroni przed odwodnieniem tyle ze moja jak posmakowala to juz wiecej jej wcisnac sie nie dalo, smak slonej wody a nalezy wypic chociaz pol szklanki, duzo dla takiego malca.

kupa nie jest wodnista, nie ma sluzu, nie wymiotuje, mam w domu jakis probiotyk tylko nie trzymalam w lodowce to moze wysle meza i kupi probiotyk i ten plyn - nie wiedzialam ze sa takie plyny - moge mu do mleka to dodac, o 24 ma jesc.

Gość Lusia3
Orsalitu i jemu podobnych wlasnie nie mozna mieszac, a acidolac jak najbardziej, jesli dziecko nie placze i nie podkula nozek mysle ze warto zaczekac z pogotowiem, zawsze jak wydarzy sie cos niepokojacego to mozesz malego zapakowac w samochod i podjechac. Aha mleczko do acidolacu nie moze byc mocno cieple, najlepiej letnie.

Gość fgnsdn
roczne dziecko o 24 ma pore jedzenia?

Gość maliwnka---
Najlepiej orsalit podawaj dziecku przez słomkę, w taki sposób smak będzie mniej wyczuwalny, moje dzieciaki najbardziej lubią smak malinowy. Zmieszaj go z wodą, ja tak zawsze robię. Najważniejsze żeby dziecko się nie odwodniło! Nie martw się, jak pojawi się gorączka lub wymioty to dzwoń do szpitala.

tak, idzie spac o 18 a o 24 zawsze ma butle - tak to by mi dom rozniosl! niech je jak ma ochote. dobra dzieki dziewczyny wysylam meza po ten plyn i probiotyk, prawie blisko mamy apteke na dyzurze. dzieki, troche mnie uspokoilyscie!

Gość Lusia3
Spoko ja to jak moja by miala nieco biegunki to sama bym sraczki dostala hehe stad moj temat w kafeterii - czy tez panikujecie jak dzieci choruja. Pozdrawiam i zycze zdrowka.

Gość lady bronka
ja bym przy biegunce spróbowała tak jak dziewczyny orsalit i probiotyk, ale nie podawałabym mleka, żeby nie pogorszyć.