Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatunia278

nie robienie przerwy miedzy tabletkami..

Polecane posty

Gość beatunia278

Pominelam jedna tabletke w pierwszym dniu 3 tygodnia mam nie robic przerwy i brac normalnie tab z nowego opakowania? czyli nowe opakowanie i pozniej po nowym opakowaniu przerwa normalnie?

Gość beatunia278
??

Gość hoxaas2
no co TY? normalnie przerwę robisz ja nieraz ze 3 zapomnę w cyklu wziąć kto Ci takich bzdur naopowiadał>

"kto Ci takich bzdur naopowiadał>" Pewnie ulotka. :classic_cool: Autorko mogłaś dzień pominięcia potraktować jako pierwszy dzień 7-dniowej przerwy. A drugi sposób to właśnie pominięcie przerwy pomiędzy tabletkami. W trakcie przyjmowania drugiego opakowania może się pojawić plamienie.

" no co TY? normalnie przerwę robisz ja nieraz ze 3 zapomnę w cyklu wziąć" Tylko jak zajdziesz w ciążę to nie waż się rozpowiadać, że brałaś tabletki prawidłowo i mimo tego zaszłać w ciążę. 😴🖐️

Gość beatunia278
dzieki Perwersja za odpowiedz. wlasnie tak myslalam ze moze wystapic krwawienie wiec zobaczymy ;)

Zdarzyło mi sie pominac jedna tabletke w 3 tygodniu, skapnelam sie dopiero wieczorem o 21, kiedy chcialam przyjac kolejna tabletkę z opakowania. Wzielam tabletke i dodatkowo wzielam te pominieta pigulke. Stosujac sie do zalecen z ulotki, nie zrobilam przerwy pomiedzy opakowaniami i w jednym ciagu wzielam 2 opakowania pod rzad. Krwawienie oczywiscie niewystapilo, po 21 dniach 2 opakowania zrobilam 7 dniowa przerwe, standardowo pojawilo sie krwawienie i w ciaze oczywiscie nie zaszlam. W ulotce jest informacja, zeby nie robic przerwy miedzy opakowaniami lub druga opcja- przerwac natychmiast branie tabletek w 3 tygodniu i od razu zrobic 7 dniowa przerwe w trakcie ktorej powinno wystapic krwawienie. jedna i druga opcja w pełni chroni przez zajsciem w ciaze i jest w pelni bezpieczna. Ja osobiscie wolalam nie robic przerwy i wziac 2 opakowania pod rzad niz od razu przerwac stosowanie i zrobic przerwe, ale nie mialo to wiekszego znaczenia

Gość beatunia278
dziekuje za odpowiedz :)

Gość beatunia278
kurcze wczoraj znow pominelam tabletke.. a zostalo mi jeszcze 3 dni i miala byc przerwa teraz bralalm ciagle bez przerwy i nie wiem co rboic.. rano wzielam jak naszybciej i w sumie nie wiem ile minelo bo teraz biore zawsze okolo 7 8 wieczorem a dzisiaj rano wzielam o 8.30.. a pozniej walnelam sie w glowe bo przeciez moglam zrobic przerwe.. moje pytanie czy jesli wzielam dzisiaj ta pominieta tabletke to czy mam kontunuowac znow bez przerwy czy moge np dzisiaj zrobic przerwe?

Gość beatunia278
odp ktos?