Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mmmaaammuuśśkkkaaa

Ciąża zagrożona...

Polecane posty

Jestem w ciąży i nie mogę pracować, bo ciąża jest zagrożona. Jestem typem, że w domu nie usiedzę. Mogę zaryzykować i wrócić do pracy??

Gość oczywiście, że możesz, a dlacz
ego nie? twoje dziecko, twoja sprawa skoro nie zależy ci na dziecku to wróć do pracy, proste

Gość enigma9875
pewnie, że możesz:) naród potrzebuje przodowników pracy, bo przecież tacy są sowicie wynagradzani:) To Twoje dziecko i TY decydujesz o nim, lekarz tylko doradza. Tylko nie płacz, jak urodzisz i przez 50 lat będziesz musiała opiekować się osobą wymagającą stałej opieki, uczęszczającej zamiast do gimnazjum i technikum, do szkoły życia.

Zależy mi na dziecku. Tylko męczę się w domu. Wyobrażasz sobie leżeń w łóżku no stop przez 9 miesięcy?

Gość a idz do pracy !
co ci szkodzi ? tylko nie zakładaj kolejnego topiku z tekstem "straciłam fasolke" albo inne

Nie pracowałabym no stop tylko np. 4 h.

Gość oczywiście, że możesz, a dlacz
a wyobrażasz sobie jak to jest, gdy dziecko ci umiera?:O dziewczyno, nie bądź żałosna i leż i Bogu dziękuj, że możesz mieć dziecko

Gość lewa..........
Leż w łóżeczku. Nie ryzykuj zdrowia dziecka.

Gość vghgjugg
tez jestem pracoholiczka i nie chcialam L4 ale lEkarz powiedzial ze tak bedzie lepiej wiec o czym my tu dyskutujemy? sluchaj lekarza a do leniuchowania soe przyzwyczaisz

leżenie to dramat... fakt. Jednak ja przez chwilę nie zastanawiałam się co wybrac jak było zagrożenie. Z resztą nawet patrząc najzimniej jak się tylko da to wolę leżenie niż czyszczenie czy wypadnięcie zarodka i ból. Więc na Twoim miejscu bym lekarza słuchała. Poza tym ciąża zagrożona nie oznacza leżenia przez 9 miesięcy już nie dramatyzuj

Gość lewa..........
Przyzwyczaisz się.

Gość srutu tu tu tu tu !
oj tam nie straszcie dziewczyny :D nasze babki też miały ciąże zagrożone a w polu grasowały ziemniaki kopały, snopki wiązały tylko o tym nie wiedziały i były zdrowsze :classic_cool: szoruj dziołcha do roboty jak tak bardzo chcesz, może szef Ci wynagrodzi w naturze drugim dzieckiem :classic_cool:

Gość Majka..28
Musisz leżeć.

Gość _i powiedzcie mi gdzie ta
sprawiedliwość! Ja Leze od 10 tyg praktycznie Ciągle teraz jestem w 25 tyg i Leze nie marudzę! A Pewnie ta Pani urodzi i wszystko będzine ok a u mnie coś nie tak lub i tak szybciej urodze:(

Gość _i powiedzcie mi gdzie ta
sprawiedliwość! Ja Leze od 10 tyg praktycznie Ciągle teraz jestem w 25 tyg i Leze nie marudzę! A Pewnie ta Pani urodzi i wszystko będzine ok a u mnie coś nie tak lub i tak szybciej urodze:(

Gość Leż,leż,leż
Nie ryzykuj.

Gość yyyyhhhhyyyy
a lekarz kazał Ci leżeć? czy po prostu nie forsowac się ? ja też chciałam pracowac do 4/5 miesiąca, pomimo tego że prauję jako rehabilitant, miałam nadzieję, na jakieś lzejsze obowiązki ale kiedy lekarz powiedział, że absolutnie i od razu wysłal mnie na zwolnienie ( sa ku temu wskazania) nawet z nim nie dyskutowałam - są pewne priortety i wiem na czym zależy mi bardziej jestem drugi tydzien na L4 i czuję się coraz lepiej, tzn mdłości mijają - ten zcas zamierzam wykorzystać na samoksztalcenie - kurs językowy w necie między innymi więc zainwestuj ten czas w siebie, w domu można robić wiele rzeczy ale oczywiście to twoja decyzja

Gość Leż,leż,leż
Wiem, że może Ci ciężko, no ale musisz.