Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ensoleille femme

utrapienie...

Polecane posty

Gość ensoleille femme

Witam,chcialabym sie dowiedziec,czy ktos podziela moje zdanie.Nie mieszkam w Pl,co roku na ferie przyjezdza do mnie moja chrzesniaczka(14l)i wszystko byloby ok gdyby....no wlasnie,moja siostra raczyla to ze mna skonsultowac.Obiecalam jej,ze zabiore Karoline,ale to jeszcze sie ustali,a Ona po prostu wsadza dzieciaka w autokar i woila.(oto jest).Meczy mnie to juz,bo mam wrazenie,ze siostra po prostu mnie wykorzystuje,wiem,ze ma ciezko,ale ja tez mam swoje sprawy,2dzieci,prace i czasem zwyczajnie nie mam ochoty na towarzystwo.Napisalam jej w smsie,ze nastepnego razu juz nie bedzie,bo sa rodzicami i niech zapewnia takze dziecku zajecie na ferie.Pisac chyba nie musze,ze otrzymalam tresc, jaka to egoista jestem,odkad wyjechalam....coz,chyba czasem warto byc egoista,zwlaszcza w rodzinie?

Gość fdgdsgsfsdfs
a powiedzialas jej ze głowny problem to nie to ze przyjezdza ale tpo jak sie czujesz? i ze nic nie ustala z Toba? i co to za pisanie smsów a nie chociaz zadzownienie?? w dobie skypa??!

trzeba bylo pomyslec i siostrze podsylac swoje dzieci co roku na 2 tygodnie na ferie lub w okresie wakcji - szybko by sie odzwyczila

Gość ensoleille femme
Wolalabym rozsadniejsze odpowiedzi

Gość ensoleille femme
mialo to byc do code...

no i zalatwianie takich spraw przez sms.... nie umiesz rozmawiac z wlasna siostra??? troche asertywnosci i nie zwalaj na to, ze ona z Toba nic nie ustala bo skoro do tej pory nic jej nie powiedzialas to Twoje milczenie bylo traktowanie jak zgoda

Gość ensoleille femme
no niestety nie moge podeslac dzieci do siostry,bo nie bede ich narazac na niedozywienie

Gość kociara1
ludzie ida na łatwiznę . Wykorzystuja rodzine babcie itp. napewno mysla ze masz kasiore skoro nie mieszkasz w polsce. Oczywiscie ze masz prawo powiedziec NIE. Siostra powinna sie jednak zapytac czy wyrazasz chęc opieki nad chrzesnicą. Teraz przemęcz sie jeszcze a nastepnym razem mów juz wczesniej ze nie wiesz czy nie wyjedziesz gdzies ze swoimi dziecmi.

Gość ensoleille femme
madz-prosze czytaj ze zrozumieniem,rozmawialam z siostra,i to ja powiedzialam,ze to jeszcze ustalimy,co za tym idzie,zadnej decyzji nie podjelam wowczas.

Gość ensoleille femme
kociara-no wlasnie chyba nie doczytalas,bo napisalam,ze nastepne ferie maja zorganizowac sami

Gość rsfgdkikc
Mysle, ze wyslalas niewlasciwy komunikat. Zamiast pisac zeby nastepne ferie organizowali sobie sami, powinnas przedstawic sytuacje ze swojego punktu widzenia tylko i wylacznie. Na twoim miejscu powiedzialabym siostrze, ze wie, ze zawsze moze liczyc na ciebie, ale uwazasz ze nie w porzadku jest stawianie ciebie przed faktem dokonanym i takie rzeczy powinna wczesniej uzgodnic z toba.

Gość Le Petit Prince
ensoleille a może byś tak mnie przygarnęła na ferie?

Ty i siostra od razu widać że rodzina. Ona Cie olewa i podsyła Ci dziecko bez zapytania czy chcesz, Ty odpłacasz jej pisząc takie glupie smsy. Oby dwie jestescie udane.