Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

royal with cheese

w mojej syt. mam wybór- wybrać cc czy naturalny?

Polecane posty

jestem dwa lata po cesarce. Niedługo roszę drugie dziecko. Lekarz mówi mi, że teraz w zasadzie dają mi wybór i jeśli boję się komplikacji mogą mnie umówić na cesarkę. Za pierwszym razem bardzo chciałam rodzić naturalnie, niestety były komplikacje i skończyło się cc. Teraz "mogę próbować naturalnie". Co to znaczy właściwie? Boję się pęknięć macicy itd. Doprawdy nie wiem co mam robić.

A jak Ci było po cc? Ja osobiście wolałam rodzić naturalnie - 2 razy i jakbym miała rodzić jeszcze to też tylko sn - aleeee mi szło szybko, czułam się fajnie, godzinę po porodzie sama chodziłam, korzystałam z toalety itp

Gość polanika
Ja miałam CC i drugi raz tak bym tez chciała rodzic. Szybko doszłam do siebie, ale ja miałam planowana, a z tego co piszesz próbowalas SN i sie nie dało. Nie ryzykowałabym porodu SN na Twoim miejscu bo jak wtedy były komplikacje to moze być powtórka z rozrywki. Tak źle zniosłaś tą cesarke ze sie zastanawiasz?

cesarkę zniosłam dobrze, dość szybko doszłam do siebie. Przyczyną pierwszej cesarki były spadki tętna dziecka (owinięte pępowiną), więc ta przyczyna nie jest wskazaniem do następnej cc. Zależy mi na naturalnym w zasadzie tylko dla przeżycia naturalnego porodu i "doświadczenia życiowego" hehe- wiem, że to durne trochę. ale jak mam ryzykować zdrowiem to dziękuję za te "piękne przeżycia" :) może wypowie się ktoś kto był w podobnej syt. ?

Gość ja rodziłam 3 razy przez CC
i gdybym miała wybór, to rodziłabym drugi raz SN drugie dziecko rodziłam właśnie 2 lata po urodzeniu pierwszego

Gość energyTZS
ja mam ten sam wybór i nie wiem co robic. boje sie tego co ty a 1 cesarke mialam z powiklaniami

Gość energyTZS
rozumiem ze mialyscie cesarke 2 lata po pierwszej czy w ciaze zaszlyscie 2 lata po cesarce?

Gość ja rodziłam 3 razy przez CC
między dziećmi jest 2 lata różnicy;)

Gość energyTZS
u mnie tez tak będzie,. równe 2 lata

Gość energyTZS
jak sie dzieci dogadują?

Gość taka.jedna.ja
to zalezy jak duze jest dziecko ja rodzilam 2x SN i nie peklam, nie cieli mnie, nie mialam ani jednego szwu, zadnej blizny itp bardzo sobie chwale porod SN (dodam ze oba porody bez znieczulenia i po porodzie tez nic przeciwbolowego nie podawali mi) ale tez nie urodzilam duzych dzieci gdybym wiedziala ze dziecko ma ok 4 kg albo wicej wolalabym cc

u mnie też będą równe dwa lata różnicy. chciałabym podejść do naturalnego. ale czym dokładnie ryzykuję?? pęknięcia macicy? energy: a Ty do czego się skłaniasz, co mówi Twój lekarz?

Gość taka.jedna.ja
dodam ze moja mama mnie rodzila cc a po roku i miesiacu od tej cc rodzila mojego brata SN (z wyboru porod silami natury) i bardziej chwalila sobie SN, pozniej urodzila tak jeszcze jedno dziecko z bratem wiecznie darlam koty :p dopiero jak wyszlam za maz to sie uspokoilismy i teraz mozemy na siebie liczyc :)

Gość energyTZS
chyba jednak cc. mialam cesarke bo nie bylo rozwarcia i bol przez okcytocyne był potworny