Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielony kwiatek

Panowie z Algierii

Polecane posty

Gość Zielony kwiatek

Witam, Wraz z przyjaciółka od 3 lat mieszkamy w Anglii. Od dwóch tygodni moja przyjaciółka Ania spotyka sie z algierczykiem. Kilkakrotnie próbowałam jej delikatnie dać do zrozumienia, ze ten mężczyzna nie jest odpowiedni dla niej i ze ten związek nie ma szans albo skończy sie dla niej bardzo złe. Próbowałam opowiedzieć jej o ich religii, o podejściu do kobiet itd. Jednak Ania nie chce o niczym słyszeć. Tłumaczy mi, ze on jest nowoczesny i mówi jej ze jest "Britsh". Bardzo zależy mi na przyjaciółce.Wiem, ze długo nie była w żadnym związku i to ze teraz ktoś ja dojrzał potęguje, jednak nie sadze żeby to był dobry kandydat dla niej. A moze sie myle? Nie chce zepsuc naszej przyjazni, nie wiem co robic? Czy tez nie robic nic? Co sadzicie?

Gość Zielony kwiatek
Proszę napiszcie co mam zrobić?

Gość Twoja przyjaciółka jest
już stracona, oni potrafia tak zakręcić w głowie, że żadne tłumaczenia do niej nie dotrą. współczuję

Gość Twoja przyjaciółka jest
nie dotrze miało być :-)

Gość jedyna rada
To on powiniwen ją porzucić, a Twoi koledzy (i jej koledzy) powinni mu w tym pomóc. Jeżeli to dobra dziewczyna, to warto zrobic wszystko co mozliwe, żeby przed Abdulem ją uchronić. Ja bym nawet opryszków wynajął, żeby mu ten ciemny pysk obili i poinformowali go o niestosowności związku z białą dziewczyną, ale tego Tobie nie moge radzić, bo to niezgodne z prawem. Kobieto, znam wiele przykładów takich związków, w tym jeden znamienny. Małżeństwo już lekarzy, ona Polka, on Syryjczyk. Zaobserwowane zdarzenie: On szedł przodem, a ona za nim z walizkami do autobusu, ona ledwo sie wtaskała (on juz siedział wygodnie), ona z biletami sie uprawiała. Co prawda później mogła koło niego usiąść, fakt, widać jakieś maniery mu tam wpoili w naszej Akademii Medycznej. A co działo sie później gdy przeprowadzili się do Syrii, to wiemy tylko z opowiadań - jej znajomych, którym skarżyła się w listach - szok!!!!

Gość Zielony kwiatek
Ania nie da sobie nic powiedzieć. Staram sie jej nie urazić ale jej wytłumaczyć. Nie wiem jak ja przekonać, ze ten facet jest nie dla niej.

Gość Zielony kwiatek
Wg ich religii ile mogą mieć żon? Czy ktoś wie?

Gość jasdadf
Róznie bywa. Mam kumpla pół Algierczyka, pół Polaka. Matka ponad 30 lat żyje w Algierii i nie nierzeka. Jego rodzice poznali sie na studiach w Polsce, są szczęśliwym małżeństwem. Obchodzą wszystkie święta jak leci, muzułmańskie i katolickie, mama pracuje, dzieci już dorosły pokończyły studia. Dwoje w Agierii, a najmłodszego do Polski ciągło i się tu sprowadził.Trzeba pamiętać, że w Algierii jest duże rozwarstwienie społeczne i jak się zakochiwać, to w kimś na swoim poziomie. Trudno, żeby wykształcona Polka miała pożytek ze świniopasa, tak samo i z kozojebca. Jak ten chłopaczek jest pierwszym czytającym pokoleniem w swojej rodzinie, to wiadomo, że ciemny będzie jak tabaka w rogu, pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.

Gość Zielony kwiatek
Z tego co wiem on ciagle jej powtarza ze jest w Anglii 10 lat i on jest "modern British" Widziałam go pare razy i nie wyglada mi na Algierczyka bardziej na Włocha czy Hiszpania. Ale co ja mogę jak ja tak mocno wzięło.

Gość Zielony kwiatek
Macie jakieś pomysły abym mogła jej skutecznie pomoc ale nie chciałabym tez stracić przyjaciółki.