Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnakawa93

Obiadek dla narzeczonego ?

Polecane posty

Gość podpowiem z ubocza ....
serki w oddzielnyhc foliowanych plasterkach to wlasnie przetopy seropodobne, nie normalne sery. E w normalnym serze tez nie powinno byc .... a nie wiem, ja kupuje z reguly naturalne sery na wage albo w opakowaniach i nie ma na nich zadnych dziwnych chemikaliow. chyba ze w serach tartych lub kruszionych, tam faktycznie jest celuloza przeciw wilgotnosci. dobranoc :)

Cześć! :) Ja podbiłam serducho mojemu narzeczonemu kotlecikami duszonymi w sosie brzoskwiniowym :) 1. Kup pierś z kurczaka lub schab (zależy co wolisz) - z tego zrób kotleciki więc w zależności od tego ile potrzebujesz to tyle kup. 2. Umyj mięsko i pokrój tak aby wyszły kotleciki, rozbij młoteczkiem, delikatnie posól i popieprz,obtocz w jajku i bułce tartej. 3. podsmaż na patelni w większej ilości oliwy z oliwek (tak żeby panierka była lekko zarumieniona) 4. Dolej szklankę soku z puszki po brzoskwiniach (może to być szklanka bądź półtorej) i przykryj pokrywką. 5. Duś kotleciki tak ok 5 minut (pamiętaj żeby od czasu do czasu je przewrócić na drugą stronę) Kotleciki będą miały taką panierkę troszkę rozpadającą się więc musisz bardzo uważać żeby nie rozwalić :) Jak coś pójdzie nie tak z panierką to pokrój brzoskwinie w kostke i ułóż na kotlecikach. Do tego świetnie pasują ziemniaczki rozbite w mleku oraz tak jak pisałam wcześniej sałatka z brzoskwiń :) Mam nadzieję,że będzie mu smakowalo :)

Nie zauważyłam, że to miało być na wczoraj :D Ale tak jak coś napiszę Ci jeszcze przepis na kotleciki musztardowe. Kupujesz schab bądź pierś z kurczaka, musztardę (ja używam sarepskiej bądź jerozolimskiej. Możesz też użyć miodowej bądź jaką tam lubisz. 1. Kroisz mięso w kawałeczki (tu masz totalną dowolność. Mogą to być kotleciki, małe kawałeczki pokrojone w kostkę, paski - jak chcesz) 2. Mięso posól,popieprz i wrzuć do miski do której dołożysz kilka łyżeczek musztardy. Wymieszaj tak aby całe mięsko było w musztardzie. 3. Wrzuć zawartość miski na patelnię z rozgrzanym olejem. 4. podsmaż tak zeby mięsko było w środku dobre 5. dorzuć jeszcze kilka łyżeczek musztardy tak żeby dookoła mięska zrobił się taki musztardowy sosik, podduś chwilkę pod przykrywką i danie gotowe! :) Mięsko będzie lekko cytrynowe :) Super komponuje się z ziemniaczkami ugniecionymi w mleczku i z surówką z marchwi, pora i jabłka :) SAŁATKA: Dla 2 osób Potrzebujesz 2 dość duże marchewki, por,jabłko -najlepiej takie twarde a nei kartoflane. Zetrzyj na tarce na duzych dziurkach marchewki oraz jabłko, pokrój por w krążki i wrzuć do marchwi z jabłkiem. Wszystko delikatnie posól,popieprz i dodaj szczyptę cukru. wymieszaj i odstaw na jakieś 2-3 minutki. Następnie dodaj 2-3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj. Życzę smacznego :)