Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona25

Wiarygodność testu ciążowego

Polecane posty

Gość zona25

Witam serdecznie, sprawa wygląda tak: od 2 lat leczę niedoczynność tarczycy, hormony mam w normie (TSH na poziomie 1,5 od pół roku). Po cyklu we wrześniu odstawiłam antykoncepcję hormonalną (Yaz), na pierwszy okres nie "z tabletek" czekałam aż 38 dni :-P ale potem miałam już cykle po 34 dni ciągle. W styczniu okres miał przyjść 29 ale nie przyszedł. Ucieszyłam się bo bardzo chcemy dzidziusia, stosunki mieliśmy często, również w dni płodne. Ale zrobiłam już dwa testy i oba wyszły negatywne a dziś mija 7 dzień od spodziewanej miesiączki której nie ma. Czy jest szansa na ciążę? Byłyście w ciąży a test wyszedł wam negatywnie kiedyś??

Witaj - ja powinnam dostać @ 26 stycznia. Pozytywny test wyszedł mi dopiero dzisiaj i to dużo jaśniejsza kreska... :)Do przedwczoraj testy ujemne!!! Tak więc nie wszystko stracone :) Bądź cierpliwa. powtórz test za dwa dni.

Gość zona25
Czyli jest szansa jeszcze :-D Huraaa :-) Ale nie chcę się za wcześnie cieszyć...Mam nadzieję, że to nie przez moją tarczycę coś jest nie tak, ale myślę, że skoro mam wyniki w normie i Pani Doktor mówiła, że przy tych wynikach nic tylko się starać...Jejku jakbym chciała :-) Dziękuję za dodanie nadziei i pozdrawiam :-)

Gość zawiedzionaabardzo
Hej, Mi okres w tym msc spoznial sie 2 tyg rowniez testy wychodzily negatywne , ale ze nigdy tyle czasu sie nie spoznial sadzilam ze jednak sie udalo bo od 1,5 roku staramy sie o dzidzie... nakrecilam sie strasznie... dla pewnosci po 2 tyg poszlam na bete wynik

Gość zawiedzionaabardzo
negatywny! ciazy brak... mogl Ci sie cykl poprzestawiac poprostu ... ja baardzo zaluje ze sie tak nakrecilam... dlatego najlepiej sprawdz bete ... ona da Ci 100 pr. pewnosci, oczywiscie z calego serducha zycze by jednak dzieciatko bylo ... :)

Gość smmsksa
Przy tak długich cyklach 7 dni spóźnienia to nie jest długo. Bo pewnie owulacje masz później niż tego statystycznego 14 dc...wiec może być za wcześnie na test a może to być spóżnienie spowodowane czymś innym...Beta dałaby Ci pewność.

Gość Też radze się
tak nie nakręcać bo zawód miły nie jest...Zrób badanie z krwi.

Gość ubdbi
Ja tez tak mialam ;/

Gość haloohallo
trzeba zrobic beta hcg

Gość zona25
22 dopiero mam wizytę u gina więc to za parenaście dni...a taki test prywatnie wykonywany ile może kosztować??

Gość Beeeeta_
Ja niestety też tak miałam...poerwszy raz - 4 lata staran- tydzień spóźnienia...zrobiłam bete - ponad 2000...wielka radość...zrobiony tego samego dnia test negatywny...Następnego dnia beta 0... Pierwszy wynik był pomyłką labolatoryjną...W ciążę zaszłam 4 mce później.

Gość JA za beta hcg
płaciłam 28zł.

Gość skdkdkxck
Starasz sie i dziecko a pytasz ocene jakiegos badania...?? To kosztuje ok 30 zł...Ja za prowadzenie ciąży zapłaciłam ok 3000

Gość nie wydaje mi sie, aby bete
robiło sie na skierowanie, chyba ze lezysz w szpitalu na patologii wtedy Ci robia badanie takie ksoztuje róznie w zależności od laboratorium - ja płaciłam 27 - 29 złotych

Gość zona25
Właśnie u mnie w poradni mam takiego lekarza, że na wszystko da skierowanie :-) nie pytam o cenę bo skąpię tylko z ciekawości po prostu... Chyba poczekam do tego 22, jak @ nie przyjdzie to się dowiem na kontroli co i jak, chyba wtedy już lekarz będzie widział jeżeli to by miała być ciąża...

Gość chyba nie rozumiesz jednej
zeczy, pracuje w służbie zdrowia i nie każdy lekarz może dawac na wszytsko

Gość ja tam jak mialam podejrzenie
robiłam betę, czeka się na nią tylkio kilka godzin, w jednym laboratorium czekalam godzinke z aktoryms razem jak beta wyszla pozytywna to umowialam sie na wizyte

lekarz i tak kaze Ci to zrobic chyba lepiej wiedziec od razu ? jak ciąza jest bardzo wczesna badanie ginekologiczne moze nic nie dac

Gość smmsksa
Czym chwalic? Tym że dziecko kosztuje? Trzeba być świadomym. A NIE POYEM OD PAŃSTWA ŻEBRAĆ...

Gość zona25
A ten test beta hcg wychodzi od razu, nawet w bardzo wczesnej ciąży??

tak... juz w pierwszych dniach beta jest podwyzszona oczywiscie zalezy od norm danego laboratorium, ale wszedzie sa podobne normy zazwyczaj do 1 nie am ciązy jak ejsteś od razu może Ci skoćzyc do kilku tysięcy jednostek

Gość jkashc
cena bety jest rozna - ja placilam 45 zł, moja siostra 18 Pewnie od miasta zalezy

Gość zona25
smmsksa nikt nie mówi o żebraniu, mówiąc o tym chciałam zauważyć że są w tym kraju lekarze, którym zależy i widać, że wybrany zawód jest dla nich powołaniem co powinno nas cieszyć. ja tam jak mialam podejrzenie a w którym tygodniu robiłaś ten test??

ja robiłam już w 4 tygodniu jak się okazało, 7 dni po spóźniającym się okresie choc teraz okazuje się, że ciąża jest o tydzień starsza - wg usg

Gość zona25
Acha, u mnie wychodzi z obliczeń, że to "byłby" 3 tydzień...Ale nie zapeszam, badania wszystko pokażą. Dzięki za odpowiedź :-)

daj znac jak tam wyszedl wynik trzymam kciuki :)

Gość jhjjjf
po co sie zadreczac idz na bete :)

Gość zona25
Jak coś się wyjaśni to napiszę :-)

Gość zona25
Zastanawia mnie jeszcze czy któraś z was zachodziła w ciążę przy niedoczynności tarczycy? Generalnie to byłaby taka prawdziwa 2 próba nasza dopiero więc jeśli się okaże, że to jednak jeszcze "nie to" to będziemy próbować dalej...szkoda, że nie ma poradni 24h czynnej to już bym pojechała :-D

Gość jhjjjf
napisz co tam wyszlo :)