Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona25

Wiarygodność testu ciążowego

Polecane posty

Gość żona25
Zmieniłam decyzję :-) nie będę się "jarać" tym, że okres się spóźnia tydzień, poczekam spokojnie do wizyty u gin, chyba, że @ się pojawi po drodze. Nie będę przecież za każdym spóźniającym się okresem latać na badania krwi. Wrzucam na luz, co będzie to będzie. Do 22.02 zapominam o temacie :-D To mój plan. Pozdrawiam! p.s. chciałabym, żeby któraś z was też akurat była w stanie "oczekującym" na bieg wydarzeń, byłoby raźniej :-)

Gość oczekujaca...
ja tez czekam na okres ale mam dostac we srode dopiero, zrobilam test w ndz juz nie wytrzymalam i wyszedl negatywny no ale to za wczesnie. zobaczymy co bedzie potem:P

Gość zona25
O proszę, to zaglądnij tu później u daj znać co i jak. U mnie @ nadal brak i nie czuję się tak jak zawsze gdy miał nadejść.. Pozdrawiam :-) zobaczymy co będzie :-)

Gość ja tam jak mialam podejrzenie
ja zachodziłam przy niedoczynności i wielu innych "niedogodnosciach" i tym bardziej Ci sie dziwie : skoro masz niedocznnosc zrobiłabym od razu bete :O tu nie chodzi o Ciebie , ale o dziecko z doswiadczenia wiem, ze mi przy ciązy od razu podkoczyło TSH (ważne jest, aby aby w ciązy było poniżej dwójki, w 1 trymestrze) i dlatego ja latałam na tę betę, może nie od razu, ale po 7 dniach już tak, zaraz po tym zrobiłam hormnony i okazało się ze wszytsko się rozregulowało... endo rpzyjęła mnie od razu, bo jak mówię za wysokie TSH w ciąży to jednak problem, nie dla Ciebie, ale dla dziecka !!!!!

i tu naprawde nie chodzi o jaranie się z racji takiej, że moje bety były kilka razy ujemne - to wcale nie spodziewałam się pozytywnej wiedza w takiej kwestii jest jednak ważna zwłaszcza, że jak sama mówisz, masz niedoczynność tarczycy nie musisz mi wierzyć, i nie ma co panikować, ale szczerze powiem, dziwie się Twojej beztroskości ja teraz po kilku tygodniach mam mieć powtórne badania nie będę Ci pisac, do czego może doprowadzić wysokie stężenie THS w ciąży, bo nie o to chodzi, zeby straszyc

Gość zona25
:) Straszyć, nie straszyć, rozumiem, dzięki za rady :-) Zrobiłam bete i tsh od razu :-) tsh w normie a beta mówi, że to ciąża! :-) test tez wyszedł pozytywny (w końcu :-P) czyli wszystko wskazuje na to, że jest fasolka :-D Może tsh mi się nie "rozregulowało" od razu bo mam bardzo fajną panią doktor, wszystko dokładnie robi, dba, sprawdza i w ogóle odkąd ona mnie leczy czuję się "zdrowa" :-) dzięki za wszystkie rady wszystkim, pozdrawiam :-)

gratulacje :) bardzo się ciesze :) dbaj o siebie z całym szacunkiem do lekarza twojego :) co do tsh, to nie ma reguły i niestety nic nie zalezy od lekarza w tej kwestii, ani od tego jak jest fajny, bo ja miałam tsh w normie do czasu ciązy, tez uregulowane przez lekarza, tez bardzo fajnego z reszta :D ciąża jest odmiennym stanem i stan sprzed ciązy nie ma na to żadnego wpływu, bo znowu wszytsko dostosowuje sie do nowego stanu i bardziej zalezy to od naszego organizmu hormony po prostu zaczynają szaleć - oczywiście nie u wszytskich, ale u kobiet które miały problem wcześniej trzeba to sprawdzac mój endokrynolog powiedział, że czasem nie dzieję się nic, a czasem wywala od razu duże wartości a czasem nawet w 3 trymestrze dopiero w tej kwestii wolałam dmuchać na zimne przy leczonej wczesniej niedoczynnosci kobiety w ciązy powinny kontorlować tsh i ft4, natomaist ft3 nie jest istotne i może być poza normami, bo nie przenika przez łożysko zycze powodzenia :) i daj znac, jak po wizycie :)

Gość zona25
Hej! Udało mi się dziś "wcisnąć" na wizytę do ginekologa, Pani w rejestracji chyba widziała, że psychicznie nie wytrzymam ani dnia dłużej :-P wg mojego lekarza to 6 tydzień :-D ale jestem w szoku i w ogóle ciągle w to nie wierzę :-) Dzięki raz jeszcze za wpisy i życzę powodzenia wszystkim oczekującym na fasolkę :-D

Gość lili_2222
Witam was drogie czyteliniczki fora. Mam taki problem, ostatnią miesiączkę miałam 29 maja dzisiaj jest 4 lipiec. Cykle mam różne od 29 do 33 dni. Ostatni miesiąc bardzo często szaleliśmy z facetem, i tydzień przed "spodziewaną" miesiączką mieliśmy stosunki "pełne" we mnie. Robiłam dwa testy jeden w 32 dc drugi w 33 dc obba negatywne, co prawda w pierszym teście cień drugiej kreski po godzinie. Chociaż tym się nie sugeruje, bo już kiedyś tak miałam może to reakcja chemiczna. Nie wiem umawiać się na wizyte, robić kolejny test czy moze czekać na miesiączkę :) Tak chałabym wiedzieć :) czy dzidziuś czy brak