Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groszkowomarchw

Co sie dzieje z moja grochowka?

Polecane posty

Gość groszkowomarchw

postanowiłam ugotować grochowke.jak zawsze nalalam do garnka wody,wrzucilam groch,marchewke,przyprawy ,boczeki nagle od pol h ciagle zbiera mi się na wierzchni biala piana,co to takiego?Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu.

Gość groszkowomarchw
jestem matolem?

Gość groszkowomarchw
ja zawsze gotuje tak : wlewam wode,wrzucam groch,marchewke,boczek,majeranek,ziele angielskie i pokrojone kartofelki,pozniej podsmażam kielbaske i ja dodaje do zupy.na koniec zasmazka i zabielam smietana.Zupa jest pyszna.

Gość groszkowomarchw
czyli nikt nie wiem?

Gość Jacusiowa Mama
To z boczku zbierają się tzw. szumowiny. Zbierz je łyżką i będzie ok.

Gość lookoflooks
nie masz pojecia kobieto jak sie gotuje zupe:O najpierw robi sie wywar z miesa, potem groch,na koncu warzywa:O a nie chlup do gara wszyststo na raz, przeciez to bedzie jakas rozgotowana breja nie zupa

Gość groszkowomarchw
to wkoncu groch czy boczek.Mam wrazenie jakby to było z grochu bo napeirw groch wlozylam a zanim boczek to ta piana się już zbierala.Nie plukalam grochu,kupilam luskany.

Gość do ciebie mówięeeee
Groch się plucze, ją zostawiam na noc w zimnej wodzie, potem ja wylewam i dopiero gotuje w czystej widzie z warzywami

Gość Jacusiowa Mama
zbierz tą pianę i już. Następnym razem wypłucz groch i tak jak ktoś napisał wcześniej najpierw robi się wywar, ja zawsze używam wędzonych kości, taka wychodzi najlepsza.

Gość psychorocking
boczek ma wytrysk:D :D :D popłakałam się A co? Może podnieciła go rozgotowująca się marchewka:D :D:D

Gość ale bym ci
ja robię wywar z mięsa, w tym samym czasie gotuję osobno groch, do wywaru wrzucam jarzyny,jak już się wszystko ugotuje , dodaję ugotowany groch i podsmażoną wcześniej kiełbasę to co ci się zbiera to z grochu .