Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość groszkowomarchw

Co sie dzieje z moja grochowka?

Polecane posty

Gość groszkowomarchw

postanowiłam ugotować grochowke.jak zawsze nalalam do garnka wody,wrzucilam groch,marchewke,przyprawy ,boczeki nagle od pol h ciagle zbiera mi się na wierzchni biala piana,co to takiego?Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowomarchw
jestem matolem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowomarchw
ja zawsze gotuje tak : wlewam wode,wrzucam groch,marchewke,boczek,majeranek,ziele angielskie i pokrojone kartofelki,pozniej podsmażam kielbaske i ja dodaje do zupy.na koniec zasmazka i zabielam smietana.Zupa jest pyszna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowomarchw
czyli nikt nie wiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jacusiowa Mama
To z boczku zbierają się tzw. szumowiny. Zbierz je łyżką i będzie ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lookoflooks
nie masz pojecia kobieto jak sie gotuje zupe:O najpierw robi sie wywar z miesa, potem groch,na koncu warzywa:O a nie chlup do gara wszyststo na raz, przeciez to bedzie jakas rozgotowana breja nie zupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość groszkowomarchw
to wkoncu groch czy boczek.Mam wrazenie jakby to było z grochu bo napeirw groch wlozylam a zanim boczek to ta piana się już zbierala.Nie plukalam grochu,kupilam luskany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do ciebie mówięeeee
Groch się plucze, ją zostawiam na noc w zimnej wodzie, potem ja wylewam i dopiero gotuje w czystej widzie z warzywami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jacusiowa Mama
zbierz tą pianę i już. Następnym razem wypłucz groch i tak jak ktoś napisał wcześniej najpierw robi się wywar, ja zawsze używam wędzonych kości, taka wychodzi najlepsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość psychorocking
boczek ma wytrysk:D :D :D popłakałam się A co? Może podnieciła go rozgotowująca się marchewka:D :D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale bym ci
ja robię wywar z mięsa, w tym samym czasie gotuję osobno groch, do wywaru wrzucam jarzyny,jak już się wszystko ugotuje , dodaję ugotowany groch i podsmażoną wcześniej kiełbasę to co ci się zbiera to z grochu .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×